6 Μαΐ 2013

Χανιά: Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό

Ανάσα' ρευστότητας στην τοπική οικονομία από τους 3.200 επισκέπτες κρουαζιέρας που έφθασαν χθες στα Χανιά, οι οποίοι μαζί με τους Ελληνες επισκέπτες που βρίσκονται στον Νομό για τις γιορτές του Πάσχα, έδωσαν άλλη εικόνα στην πόλη. Η τουριστική χρονιά ξεκίνησε με θετικά μηνύματα.
Συγκεκριμένα, στο λιμάνι της Σούδας αγκυροβόλησε χθες στις 7 το πρωί το κρουαζιερόπλοιο 'Navigator Of The Seas', της εταιρείας 'Royal Caribbean Cruises', το οποίο πρόκειται να εκτελεί δρομολόγιο με προορισμό τον Νομό Χανίων κάθε Παρασκευή μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.
Στο πολυτελές πλοίο επιβαίνουν 3.263 άτομα από 66 εθνικότητες και 1.189 άτομα πλήρωμα.
Οι περισσότεροι επιβαίνοντες του κρουαζιερόπλοιου ήταν Ιταλοί, Αμερικανοί, Βρετανοί, Ολλανδοί και Καναδοί.
Η πλειοψηφία των επισκεπτών του κρουαζιερόπλοιου επέλεξε να μετακινηθεί με τα λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ, τα οποία εκτελούσαν δρομολόγια από και προς το λιμάνι της Σούδας, στο κέντρο της πόλης των Χανίων, με επίκεντρο τη Δημοτική Αγορά, τα Στιβανάδικα και το ενετικό λιμάνι.
Κάποιοι άλλοι πραγματοποίησαν οργανωμένες εκδρομές και ξεναγήσεις σε αξιοθέατα των Χανίων και του Ρεθύμνου π.χ. παλιά πόλη Ρεθύμνου, Αρκάδι, Αρχαία Απτέρα, Γαβαλοχώρι, χωριά του Αποκορώνου κ.α., όπως ανέφερε ο ναυτιλιακός πράκτορας κ. Νίκος Τζαγκαράκης.
Σύμφωνα με τον κ. Τζαγκαράκη, οι εντυπώσεις των επισκεπτών που φθάνουν στον Νομό με κρουαζιερόπλοια, είναι θετικές τόσο από τη φιλοξενία των ανθρώπων και από την ασφάλεια που νοιώθουν στον συγκεκριμένο τουριστικό προορισμό σε σχέση με άλλα λιμάνια της Μεσογείου.
«Είναι ικανοποιημένοι με το επίπεδο φιλοξενίας, καθαριότητας, παροχής υπηρεσιών, ασφάλειας κ.ά.», τόνισε.
Το 'Navigator Of The Seas', που ήρθε από το λιμάνι της Μυκόνου, απέπλευσε στις 3 το μεσημέρι για το λιμάνι της Σιβιταβέκια στη Ρώμη.
Επόμενη άφιξη κρουαζιερόπλοιου αναμένεται την Τετάρτη 8 Μαΐου με το 'Celebrity Silhouette' του Ομίλου της 'Royal Caribbean', που εκτελεί το δρομολόγιο Σαντορίνη - Χανιά - Βενετία.
Το πλοίο, που θα 'δέσει' στο λιμάνι της Σούδας και θα  αναχωρήσει στις 3 το μεσημέρι, πρόκειται να μεταφέρει στα Χανιά περίπου 2.860 επισκέπτες.
Την Παρασκευή 10 Μαΐου στο λιμάνι της Σούδας θα φτάσει και πάλι το  'Navigator Of The Seas', της εταιρείας 'Royal Caribbean Cruises', μεταφέροντας 3.300 επισκέπτες. Το πλοίο με προηγούμενο σταθμό το Κουσάντασι της Τουρκίας θα αναχωρήσει στην συνέχεια για Ρώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: