6 Μαΐ 2013

Πρωτάθλημα για Γιουβέντους και για Άγιαξ

Τον τίτλο του ιταλικού πρωταθλήματος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και 29η συνολικά κατέκτησε η Γιουβέντους. Η «Μεγάλη Κυρία» επικράτησε με 1-0 της Παλέρμο στο Τορίνο, στο πλαίσιο της 35ης αγωνιστικής της Serie A και εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.
Το νικητήριο γκολ για τους «μπιανκονέρι» πέτυχε Αρτούρο Βιδάλ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 59΄, χαρίζοντας το 29ο πρωτάθλημα στην ομάδα του.
Από κει και πέρα, ξεχώρισε η ευρεία νίκη με 6-0 της Λάτσιο κόντρα στην Μπολόνια, σε ένα παιχνίδι που έκλεψε την παράσταση ο Μίροσλαβ Κλόζε, ο οποίος σκόραρε τα πέντε γκολ (22', 36', 39', 50', 61'). Το 6ο τέρμα σημείωσε ο Ερνάνες (32΄).
Σημαντική εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Φιορεντίνα πήρε από τη μεριά της η Ρόμα, ενώ πολύτιμο «τρίποντο» πήρε και η Μίλαν, που επικράτησε με 1-0 της Τορίνο στο Μιλάνο. Με τη νίκη αυτή οι «ροσονέρι» διεύρυναν τη διαφορά τους από την 4η Φιορεντίνα.
Στην Ολλανδία, πρωταθλητής στέφθηκε και ο Άγιαξ, μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Ο «Αίαντας» συνέτριψε με 5-0 τη Βίλεμ, για την 33η αγωνιστική και έφτασε στην κατάκτηση του 32ου πρωταθλήματος της ιστορίας του.
Στα υπόλοιπα ματς, η Αϊντχόφεν-Ναϊμέγκεν επικράτησε στην έδρα της με 4-2 της Ναϊμέγκεν, ενώ η Φέγενορντ «γκέλαρε», γνωρίζοντας την εκτός έδρας ήττα με 2-0 από την Ντε Χααγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: