31 Ιουλ 2012

Άσκηση ετοιμότητας για την εκδήλωση πυρκαγίας στο φαράγγι Σαμαριάς

Άσκηση επί χάρτου, για την προστασία του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και σε αυτή έλαβαν μέρος εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Κρήτης.
Το σενάριο της άσκησης αναφερόταν σε εκδήλωση πυρκαγιάς στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς, η οποία πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των βορειοδυτικών ανέμων με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο.
Η προστασία και ασφαλής απομάκρυνση επισκεπτών και τραυματιών αλλά και η προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, ήταν μερικά από τα γεγονότα που συνέθεταν το σκηνικό αντιμετώπισης της καταστροφής με βάση το σενάριο της άσκησης.
«Στόχος της άσκησης δεν ήταν μόνο η αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, αλλά και ο συντονισμός των δεκάδων φορέων που εμπλέκονται», τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης
Η άσκηση επί χάρτου «Σαμαριά -SOS- 2012» στην οποία προσομοιώνεται το τακτικό επίπεδο, αποσκοπούσε στον έλεγχο, τη δοκιμασία και την αξιολόγηση των σχεδίων έκτακτης ανάγκης όλων των εμπλεκόμενων φορέων και των διαδικασιών της Πολιτικής Προστασίας σχετικά με την ετοιμότητα, την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση καταστροφών που προκαλούνται από πυρκαγιά στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς.
Επίσης, απέβλεπε στον έλεγχο και τη λειτουργία των επικοινωνιών, στη διοίκηση και το συντονισμό των επιχειρήσεων και ειδικότερα στην προστασία των επισκεπτών στο Φαράγγι της Σαμαριά
Read more »

Συνελήφθη 47χρονος για πορνογραφία ανηλίκων, στο Ρέθυμνο.

Συνελήφθη στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, ένας 47χρονος που κατηγορείται, για κατοχή ψηφιακού σκληρού πορνογραφικού υλικού, με ανήλικα άτομα.
Ειδικότερα, ύστερα από αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφορίας ότι ο 47χρονος κατέχει και διαχειρίζεται ψηφιακό υλικό παιδικής πορνογραφίας, αστυνομικοί ενήργησαν έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (3) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εννέα (9) σκληροί δίσκοι Η/Υ με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Οι σκληροί δίσκοι θα αποσταλούν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, για περαιτέρω ανάλυση.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.
Read more »

Συνελήφθησαν 2 άτομα για την πυρκαγιά στην Βιάννο

Συνελήφθησαν σήμερα, από άνδρες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), σε συνεργασία με το Ανακριτικό Τμήμα Ηρακλείου Κρήτης, ο Ι.Κ. 32 ετών, και ο Α.Ι. 21 ετών, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 30/07/2012 και ώρα 19:50, στην περιοχή Χόνδρος Βιάννου Ηρακλείου Κρήτης. Οι ανωτέρω θα οδηγηθούν αύριο, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.
Read more »

OΠΑΠ και ΤΤ οι επόμενες αποκρατικοποιήσεις

Εντός του Αυγούστου ξεκινά η διαδικασία πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ στις αρχές του φθινοπώρου αναμένεται η έναρξη της διαδικασίας για το μερίδιο του δημοσίου στον ΟΠΑΠ, σύμφωνα με το Reuters.
Κυβερνητικές πηγές δήλωσαν στο πρακτορείο ότι οι δύο εισηγμένες είναι οι επόμενοι στόχοι του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα θέματα των αποκρατικοποιήσεων, στην οποία συμμετείχαν, εκτός του πρωθυπουργού, Α. Σαμαρά, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Νότης Μηταράκης, ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Τάκης Αθανασόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ταμείου Γιάννης Εμίρης

(Από euro2
Read more »

Δεν αναγνώρισαν τη Νατάσα Θεοδωρίδου σε club της Κύπρου

Σε γνωστό club της Κύπρο βρέθηκε πριν από λίγες μέρες η Νατάσσα Θεοδωρίδου.

Σύμφωνα με το κυπριακό site «Onlycy.com», άνθρωπος της παρέας της κυρίας Θεοδωρίδου επιτέθηκε φραστικά στους υπεύθυνους του club επειδή οι υπάλληλοι στην είσοδο δεν αναγνώρισαν την τραγουδίστρια και την υποχρέωσαν να πληρώσει εισιτήριο εισόδου.

Η τραγουδίστρια ήταν φανερά εκνευρισμένη με το περιστατικό και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να αποφύγει τις φωτογραφίες.

Η Νατάσα Θοεδωρίδου προσήλθε στο club με μεγάλη παρέα, ενώ δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι δίπλα της καθόταν ένας γοητευτικός άντρας με τον οποίο συνομιλούσαν όλη τη νύχτα.
Read more »

Λήψη μέτρων λόγω υψηλού κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης

Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι επειδή τις επόμενες πέντε ημέρες προβλέπεται, βάσει του δελτίου πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, να πνέουν ισχυροί άνεμοι στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και θα είναι αδύνατη η χρήση εναέριων πυροσβεστικών μέσων, παρακαλούνται οι πολίτες για συνεχή επαγρύπνηση.
Ειδικότερα στους πολίτες και εκδρομείς συνιστάται:
1. Να μην ανάβουν φωτιές για οποιοδήποτε λόγο στην ύπαιθρο και να σέβονται τις υποδείξεις των αρχών.
2. Να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική στο τηλέφωνο 199 (χωρίς χρέωση) όταν εντοπίσουν καπνό ή φωτιά.
3. Αν βρεθούν σε χώρο πυρκαγιάς και δεν μπορούν να βοηθήσουν κατά το αρχικό στάδιο, να απομακρυνθούν άμεσα από το χώρο για τη δική τους ασφάλεια, αλλά και για να διευκολύνουν το έργο της κατάσβεσης.
Καλούνται όλοι οι πολίτες να ιδιαίτερα προσεκτικοί στις καθημερινές τους δραστηριότητες, καθώς η προστασία της ζωής και των περιουσιών μας, αλλά και του περιβάλλοντος.
Αναφορικά τέλος στη μεγάλη πυρκαγιά, που έπληξε το Σάββατο 28 Ιουλίου, περιοχές του Δήμου Αγίου Βασιλείου, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ρε-θύμνης θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου, τον Στρατό και την Αεροπορία, το προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης(Π.Ε.Ρ.), των Δήμων της Π.Ε.Ρ. των Δήμων Φαιστού και Σφακίων και όλους τους εθελοντές για τις υπεράνθρωπες και αποτελεσματικές προσπάθειες, που κατέβαλαν, προκειμένου να προφυλαχθούν οι κάτοικοι και οι περιουσίες τους από την πύρινη λαίλαπα.
Read more »

Αύξηση στον αριθμό των αφίξεων στο αεροδρόμιο ´Δασκαλογιάννης´ των Χανίων

Αύξηση στον αριθμό των αφίξεων στο αεροδρόμιο 'Δασκαλογιάννης' καταγράφηκε το πρώτο εξάμηνο του 2012, την ώρα που οι αεροπορικές αφίξεις συνολικά στην Ελλάδα παρουσίαζαν υστέρηση 4,9%.
Με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποιεί το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ) για το πρώτο εξάμηνο του 2012, σε απόλυτα νούμερα, τα στοιχεία από τα αεροδρόμια της χώρας δείχνουν, ότι το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου αφίχθησαν συνολικά 4.100.881 τουρίστες.
Παραμένοντας στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, η Θεσσαλονίκη κινείται με άνοδο 6%, τα Χανιά με 13,1%, η Κέρκυρα με 10,8%, ενώ πτώση 3,2% έχουν το Ηράκλειο αλλά και η Μύκονος με 8,9%.
Σε ό,τι αφορά τις ταξιδιωτικές εισπράξεις -σύμφωνα με στοιχεία πενταμήνου που δημοσιοποιεί το ΞΕΕ- παρατηρείται πτώση 12,5%. Σταχυολογώντας τα στοιχεία των εισπράξεων, προκύπτει ότι καλύτεροι πελάτες για τις επιχειρήσεις του κλάδου ήταν οι Αγγλοι, αφού οι εισπράξεις της Ελλάδας από το Ηνωμένο Βασίλειο κινήθηκαν με άνοδο 19,1% σε σχέση με πέρυσι
Read more »

Αυξάνεται ο αριθμός δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Η περαιτέρω  αύξηση του αριθμού δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χανίων, αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του, υπό την προεδρία του Δημάρχου, Μανώλη Σκουλάκη, σήμερα Τρίτη 31 Ιουλίου 2012, στο Δημαρχείο Χανίων.
Οι νέοι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι επιθυμούν να λαμβάνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από το Κοινωνικό  Παντοπωλείο, μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους από την Δευτέρα 6 έως την Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012, στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων (πληρ. τηλ. 28213/ 41626 - 693-694).
Η επιλογή γίνεται ως γνωστόν, με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.
 Όσοι έχουν  υποβάλλει αιτήσεις και δεν επελέγησαν στο πρώτο στάδιο, μπορούν να προσκομίζουν νέα δικαιολογητικά σε περίπτωση που έχει υπάρξει μεταβολή σε αυτά που έχουν ήδη καταθέσει. Διαφορετικά η αίτησή τους θα εξεταστεί με τα υπάρχοντα δικαιολογητικά.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Δ.Ε. διαπιστώθηκε η εύρυθμη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου όπως και η μεγάλη ανταπόκριση τοπικών επιχειρήσεων, φορέων και πολιτών στο κάλεσμα του Δήμου Χανίων για προσφορά προϊόντων.
Επίσης, αποφασίστηκε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, να συγκεντρωθούν και να διατεθούν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, σχολικά και αθλητικά είδη.
Σημειώνεται ότι στην Δ.Ε. του Κοινωνικού Παντοπωλείου συμμετέχουν, εκτός από τον Δήμαρχο Χανίων, ως πρόεδρο, η Αντιδήμαρχος αρμόδια σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής Χρυσούλα Χατζηδάκη, εκπρόσωπος από την Ιερά Πατριαρχική Σταυροπηγιακή Μονή Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μανώλης Φραγκάκης και η προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων, Ελένη Κτενιαδάκη.
Read more »

Σοκ: Πουλούσαν σκοτωμένα σκυλιά

Σοκ προκάλεσε σε όσους Έλληνες πολίτες βρέθηκαν στην οδό Αγησιλάου στο κέντρο της Αθήνας, όπου είδαν σκυλιά σκοτωμένα, κρεμασμένα ανάποδα σε ένα φρικιαστικό αυτοσχέδιο παζάρι «κρέατος».
Αυτό καταγγέλλουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα εκατοντάδες κάτοικοι της Αθήνας, τηλεφωνώντας έντρομοι και γεμάτοι οργή στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία. Με ανακοίνωση της Φιλοζωικής, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της, γίνεται λόγος για πληθώρα επώνυμων καταγγελιών για την απίστευτη εικόνα που βίωσαν Έλληνες πολίτες όταν είδαν κρεμασμένα σκοτωμένα σκυλιά προς πώληση στην οδό Αγησιλάου στο κέντρο της Αθήνας από Κινέζους «πωλητές».
Τις καταγγελίες αυτές, έρχονται να επιβεβαιώσουν δεκάδες άλλες που αφορούν στην εξαφάνιση αδέσποτων σκύλων και γατιών σε περιοχές όπου ζουν Ασιάτες. Η Φιλοζωική γνωστοποιεί στους Έλληνες πολίτες ότι τέτοιου είδους γεγονότα πρέπει να καταγγέλλονται στην Άμεση Δράση προκειμένου να επέμβουν στον τόπο του συμβάντος για τη σύλληψη των δραστών.
Να σημειωθεί ότι παρόμοιες πράξεις αποτελούν ποινικό αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα από τον νόμο (3170/03 και 1197/81), ενώ ο υπό ψήφιση νόμος για την προστασία των μικρών ζώων στη χώρα μας θα είναι πολύ αυστηρότερος προβλέποντας μάλιστα πολυετείς φυλακίσεις άνευ δικαιώματος εξαγοράς.
www.gazzetta.gr
Read more »

Διαμαρτυρία εργαζομένων στην ΑΤΕ Ηρακλείου

Στον συμβολικό αποκλεισμό της Τράπεζας της Ελλάδος, στην οδό 25ης Αυγούστου, προχώρησαν, σήμερα από τις 7.30 το πρωί, οι εργαζόμενοι στην ΑΤΕ στο Ηράκλειο, σε συνεργασία με την ΟΤΟΕ και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.
Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας που κατέληξε έξω από τη Περιφέρεια Κρήτης όπου επέδωσαν ψήφισμα.
Οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ότι «οι απαράδεκτες, πολιτικά, οικονομικά και νομικά, αποφάσεις για τη διάσπαση της ΑΤΕ και το χάρισμά της, που εκδηλώθηκαν ξαφνικά και συνωμοτικά, δεν πρέπει να περάσουν έτσι, δεν πρέπει, υλοποιούμενες να επιφέρουν τη χαριστική βολή στον πρωτογενή τομέα της ελληνικής οικονομίας και κύρια, στον αγροτικό".
Read more »

Έκκληση για δωρεά φαρμάκων απο την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης μέσω της ιστοσελίδα της απευθύνει πρόσκληση προς όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες για την ευγενική χορηγία σκευασμάτων  τους που θα συμβάλλουν στην  κάλυψη, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μέρους των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών παροχής υγείας που προκύπτουν από τις κοινωνικές μεταβολές και τα προβλήματα της σημερινής οικονομικής πραγματικότητας.
Ακολούθως της ως άνω πρόσκλησης θετικά ανταποκρινόμενη η εταιρεία Novartis (HELLAS) Α.Ε.Β.Ε. προχώρησε πριν λίγες ημέρες στη σημαντική δωρεά φαρμακευτικών σκευασμάτων για την αντιμετώπιση της υπέρτασης, που απέστειλε προς όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης.
Οι ποσότητες των φαρμάκων που δωρίστηκαν και που φέρουν την έγκριση του ΕΟΦ αξίζει να σημειωθεί ότι αντιστοιχούν στην ετήσια κατανάλωση του 2011 για το κάθε νοσοκομείο.
Η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης με επιστολή ευχαριστεί την εταιρεία για την χορηγία της αλλά και την έμπνευση που δίνεται μέσω αυτής στους κρατικούς λειτουργούς να συνεχίσουν την προσπάθεια ώστε, εν μέσω οικονομικής κρίσης, να αντιμετωπισθούν οι παρούσες αντιξοότητες στις οποίες καλείται  να ανταπεξέλθει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Εκφράζει επίσης την ελπίδα και την ευχή ότι ανάλογες πρωτοβουλίες που αυξάνουν την ομορφιά της προσφοράς, θα συνεχιστούν.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης προς τις φαρμακευτικές εταιρείες αναφέρει:
«Όπως γνωρίζετε, τα νοσοκομεία με τα Κέντρα Υγείας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης καλύπτουν όλη την περιοχή του νησιού, απ άκρη σ άκρη, εξυπηρετώντας τον ντόπιο πληθυσμό, τους επισκέπτες, μετανάστες και απόρους.
Δεδομένης της έως σήμερα συνεργασίας μας και λόγω της οικονομικής κρίσης  παρακαλούμε και για τη δική σας συνδρομή ώστε να καλύψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέρος των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών παροχής υγείας που προκύπτουν από τις κοινωνικές μεταβολές και τα προβλήματα της σημερινής πραγματικότητας.
Γνωρίζοντας την κοινωνική σας ευαισθησία και έχοντας ως κύριο γνώμονα την προστασία της υγείας των ασθενών στην αντιμετώπιση νοσημάτων και ασθενειών παρακαλούμε για την ευγενική χορηγία σας και τη δωρεάν  αποστολή φαρμακευτικών σκευασμάτων στα νοσοκομεία ευθύνης μας, που θα συμβάλλουν ουσιαστικά να ανταποκριθούμε στην αντιμετώπιση σημαντικών αναγκών στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στον ασθενή».
Η Επιτροπή Προμηθειών του Υπουργείου Υγείας  που ενημερώθηκε σχετικά βρήκε την ως άνω πρωτοβουλία που ανέλαβε η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης ιδιαίτερα σημαντική, ενώ αναμένεται το παράδειγμα να ακολουθήσουν και οι άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας  υλοποιώντας  την παραπάνω ενέργεια.
Read more »

Παρουσιάστηκε η νέα ηλεκτρονική τουριστική πύλη της Περιφέρειας Κρήτης www.IncredibleCrete.gr

Με το κτίσιμο μιας σημαντικής πληροφοριακής υποδομής για τον τουρισμό της Κρήτης παραλληλίζεται η σε χρόνο ρεκόρ δημιουργία της νέας ηλεκτρονικής τουριστικής πύλης της Περιφέρειας, η λειτουργία της οποίας έχει αποσπάσει κολακευτικά σχόλια, ενώ η επισκεψιμότητα και οι προβολές της έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες ακόμα και των πιο αισιόδοξων συντελεστών του εγχειρήματος.
Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε την ηλεκτρονική πύλη ως έκφραση της ενιαίας Κρήτης και αναφέρθηκε στα πολλαπλασιαστικά οφέλη που απορρέουν από τέτοιες στοχευμένες ενέργειες, οι οποίες καταδεικνύουν την ανώτερη ποιότητα, αλλά και την ασφάλεια του τουριστικού προορισμού της Κρήτης. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην ιστοσελίδα της κινεζικής κυβέρνησης με τα εκατομμύρια των επισκεπτών, η οποία φιλοξενεί χαιρετισμό του και προβάλει βίντεο για την Κρήτη.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στο μικρό κόστος δημιουργίας του incrediblecrete.gr, τονίζοντας ότι το κόστος σχεδιασμού και ανάπτυξης καλύφθηκε από την εξοικονόμηση πόρων που έχει συντελεστεί στο γραφείο του Προέδρου του Περιφερειακού Ταμείου.
Μάλιστα ο κ. Αρναουτάκης έδωσε εντολή για την άμεση κατάθεση εισηγήσεων -προτάσεων, που σκοπό έχουν την βελτιστοποίηση της ηλεκτρονικής πύλης, προκειμένου να υλοποιηθούν χωρίς καμία χρονοτριβή. Ζήτησε να επισπευστεί, επίσης, η διαδικασία μετάφρασης σε έξι (6) επιπλέον ξένες γλώσσες. Ευχαρίστησε, τέλος, τους φορείς και τους πολίτες που συνέβαλαν με κείμενα και φωτογραφίες.
Το incrediblecrete.gr είναι βασικό συστατικό στοιχείο της καμπάνιας «Απίστευτη Κρήτη, Εκπληκτικά Δική σας» (Incredible Crete, Surprisingly Yours) καθώς και τα κανάλια YouTube και Vimeo, όπου και προβάλλονται τα spots που δημιούργησε ο Σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης.
Η καμπάνια συμπληρώνεται από τα κοινωνικά δίκτυα της Περιφέρειας για τον τουρισμό στο Facebook και στο Twitter τα οποία αποτελούν και βασικό πυλώνα της προβολής του νησιού. Την ηλεκτρονική πύλη και τα κοινωνικά δίκτυα έχουν ήδη επισκεφθεί περισσότεροι από 250.000 επισκέπτες από 100 κράτη παγκοσμίως.
Read more »

Μουσικές διαδρομές φιλίας και συνεργασίας στα πλαίσια της τουριστικής προβολής της Κρήτης

Στα πλαίσια της τουριστικής προβολής της Κρήτης και της ενίσχυσης της εικόνας της στη Γερμανία και γενικότερα στις αγορές του εξωτερικού, εντάσσεται το πρόγραμμα των συναυλιών που δίνει στην ανατολική Κρήτη, η γνωστή γερμανική ορχήστρα πνευστών «Vollmaringer Musikanten».
Η ορχήστρα που έχει ιστορία 101 ετών και αποτελείται από 40 μέλη, βρίσκεται ήδη στην Κρήτη, ενώ οι δωρεάν συναυλίες που θα παραχωρήσει από αύριο Τρίτη μέχρι και το Σάββατο, θα τύχουν ιδιαίτερης προβολής στο εξωτερικό, όπου και θα προβληθούν βιντεοσκοπημένες.
Η ορχήστρα που ήρθε και θα παίξει δωρεάν στην Κρήτη, έχει μέλη ηλικίας από 15 ετών και άνω, ενώ η παρουσία της σχετίζεται με την σ' εξέλιξη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτη με το Μέλανα Δρυμό της Γερμανίας. Εξάλλου ο τίτλος των συναυλιών είναι «Μουσικές διαδρομές φιλίας και συνεργασίας».
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η ορχήστρα θα παίξει αύριο Τρίτη 31 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Απολλώνια Μπητς στην Αμμουδάρα, την Τετάρτη στο Μπλου Ση Βίλατζ στη Σταλίδα, την Πέμπτη στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο, την Παρασκευή στο Ελούντα Μπητς και το Σάββατο στο Κρέτα Μάρις στη Χερσόνησο.
Read more »

Δωρεάν παραστάσεις στον Πλατανιά Χανίων!

O Δήμος Πλατανιά, και το Πανελλήνιο Μεταναστευτικό Θέατρο παρουσιάζουν τη θεατρική κωμωδία «Δον Καμίλο» του Σωτήρη Πατατζή, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καλογεράκη.
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
21:30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

• ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΠΕΤΡΙΝΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ»
ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ
• ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΙΚΙΑΝΟΥ
• ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ
Read more »

30 Ιουλ 2012

Πηγαίνουν στο Νοσοκομείο Χανίων και αυτοκτονούν

Μετά και την τραγωδία του περασμένου Σαββάτου, πλέον έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις το φαινόμενο αυτοκτονιών από το νοσοκομείο των Χανιών!
Μόνο τους τελευταίους μήνες, έξι άτομα έχουν βάλει τέλος στη ζωή τους, πέφτοντας από μπαλκόνια του συγκεκριμένου νοσοκομείου, ενώ όπως δήλωσε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «Νέα Τηλεόραση» ο διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών νευροχειρουργός Γιώργος Αρχοντάκης, «δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που εργαζόμενοι στο ίδρυμα προλαβαίνουν άτομα λίγο πριν προχωρήσουν στο απονενοημένο διάβημα».
Read more »

Τους πυροβόλησε τουλάχιστον 7 φορές γιατί βιντεοσκοπούσαν την φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης

Δύο άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο αφού ένας κτηνοτρόφος τους πυροβόλησε τουλάχιστον 7 φορές γιατί βιντεοσκοπούσαν την φωτιά.
To αιματηρό περιστατικό με δύο τραυματίες -ο ένας εκ των οποίων σοβαρά- έγινε τα ξημερώματα στη Κρήτη, όταν δύο φίλοι, ηλικίας 24 και 35 ετών, αποφάσισαν να βιντεοσκοπήσουν τη φωτιά που μαίνεται στην περιοχή.

Την ώρα που βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τους, σταμάτησε δίπλα τους επιβατικό όχημα, με οδηγό έναν κτηνοτρόφο, ο οποίος τους ζήτησε με ιδιαίτερα έντονο τρόπο να σταματήσουν να καταγράφουν τις σκηνές,
εξοργισμένος από το γεγονός ότι ενώ καίγεται η περιουσία του, εκείνοι τραβούσαν... βίντεο!

Η απάντηση των δύο νεαρών ήταν πως δεν κάνουν τίποτα κακό. Ο 20χρονος, όμως, οδηγός του οχήματος, εξοργίστηκε και αποφάσισε να τους σταματήσει
βγάζοντας όπλο και πυροβολώντας έξι φορές τον 24χρονο και μία τον 35χρονο.

Ο 24χρονος φέρει σοβαρά τραύματα σε όλο το σώμα,
καθώς δέχτηκε τέσσερις σφαίρες στα πόδια και δύο σε ζωτικά σημεία. Ο 35χρονος είναι σε καλύτερη κατάσταση, καθώς η σφαίρα τον βρήκε στο πόδι.

Και οι δύο νοσηλεύονται
στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Read more »

Πολίτες και πυροσβέστες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο απο την μεγαλη πυρκαγία στο Ηρακλειο Κρήτης

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η πυρκαγιά, που καίει από τα μεσάνυχτα, στην περιοχή της Βιάννου Ηρακλείου. Από το μεσημέρι, η φωτιά κατευθύνεται και προς τον Κερατόκαμπο, νέα εστία φωτιάς εμφανίστηκε και στο Βαχό, ενώ τα ξημερώματα εκκενώθηκαν τα χωριά Κάτω Βιάννος, Χόνδρος και Περιβόλια. Δύο ηλικιωμένα άτομα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα ενώ λίγο πριν τις 17:30 έγινε γνωστό ότι τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο αντιμετωπίζουν πρόβλημα στα μάτια ενώ ο τρίτος μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο τραυματισμένος στο πόδι.
Το έργο της πυρόσβεσης δυσκολεύουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.
Στην περιοχή βρίσκονται 10 πυροσβεστικά οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ αναμένεται και ένα ακόμη πεζοπόρο τμήμα από τη Θεσσαλονίκη. Από αέρος επιχειρούσαν δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, όμως το ένα χρειάστηκε να μεταβεί στην πυρκαγιά στον Κάστελλο Ρεθύμνου. Αναμένονται δύο αεροσκάφη, ενώ από το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει ζητηθεί ένα ακόμη ελικόπτερο. Επίσης στις προσπάθειες κατάσβεσης παίρνουν μέρος κάτοικοι της περιοχής.
Οι καταστροφές είναι ήδη πολύ μεγάλες- έχουν καεί χιλιάδες ελαιόδεντρα, μεγάλο μέρος χορτολιβαδικής έκτασης, εκατοντάδες κυψέλες μελισσών και πολλά αιγοπρόβατα, ενώ έχει καταστραφεί και το αρδευτικό δίκτυο.
Στην περιοχή μεταβαίνει και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Read more »

Πολιτιστικός σύλλογος ΣΚΙΕΣ: Rethymno Rocks! στην Παραλία Ρεθύμνου

Ο πολιτιστικός σύλλογος ΣΚΙΕΣ από το Ρέθυμνο εγκαινιάζει φέτος τον Αύγουστο το φεστιβάλ Rethymno Rocks! στην Παραλία Ρεθύμνου. Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει φέτος το καλοκαίρι Αθηναϊκά και τοπικά Rock σχήματα, με ελεύθερη είσοδο.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Σάββατο 11 Αυγούστου
DRUNK MOTHERFUCKERS (Αθήνα)
BOURBON BLACK (Ηράκλειο)
SOLAR WIND (Ηράκλειο)
Κυριακή 12 Αυγούστου
SUSHI KILLERS (Ρέθυμνο)
MODERN MUSIC SCHOOL BAND (Ηράκλειο)
JAM NOX (Ηράκλειο)
Έναρξη και τις 2 μέρες: 18:30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Read more »

Νέα γκάφα έσβησαν την Ολυμπιακή Φλόγα

Οι γκάφες των Αγγλων συνεχίζονται. Αφού έχασαν τα κλειδιά του «Γουέμπλεϊ», έσβησαν και την Ολυμπιακή Φλόγα για να μπορέσει να μετακινηθεί σε άλλο τμήμα του σταδίου. Η φλόγα είναι σε ένα περίτεχνο καζάνι και αφού είχε σβηστεί άναψε και πάλι σήμερα το πρωί στις 9.00 ώρα Ελλάδος. Οι Βρετανοί έσβησαν την Ολυμπιακή Φλόγα (φυλάχθηκε σε ένα από τα φανάρια που χρησιμοποιήθηκε στη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας) στις 1.14 τα ξημερώματα για να βάλουν το καζάνι σε άλλο σημείο του σταδίου.
Αξιοσημείωτο, είναι πως η Ολυμπιακή φλόγα πρέπει να καίει σε όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και τοποθετείται σε σημείο που να είναι ορατή και από ανθρώπους που βρίσκονται εκτός του σταδίου. Σε αντίθεση, οι διοργανωτές τοποθέτησαν την φλόγα στο κέντρο του σταδίου.
Ο διευθυντής επικοινωνίας των διοργανωτών, Τζάκι ΜπροκΝτόιλ επιβεβαίωσε ότι όντως το καζάνι είχε σβήσει. Αυτή είναι η πρώτη φορά  στην Ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων που σβήνει η φλόγα.
www.gazzetta.gr
Read more »

Τραγική κατάληξη είχε το νυχτερινό μπάνιο που θέλησε να κάνει στο Ρέθυμνο, ένα ζευγάρι νέων απο την Ρωσία

Νεαρό ζευγάρι έκανε νυχτερινό μπάνιο, όμως τα κύματα τους παρέσυραν. Η κοπέλα γλίτωσε, όχι όμως και ο 26χρονος!
Τραγική κατάληξη είχε το νυχτερινό μπάνιο που θέλησε να κάνει στο Ρέθυμνο, ένα ζευγάρι νέων απο την Ρωσία. Οι δύο νέοι βούτηξαν στην θάλασσα, αλλά παρασύρθηκαν απο τα κύματα
Περίπου στις 21.00 το βράδυ η 25χρονη κοπέλα βγήκε κατάκοπη στην παραλία και έντρομη είπε σε παρευρισκόμενους πως ο 26χρονος φίλος της είχε παρασυρθεί στα ανοιχτά. Αμέσως σήμανε κινητοποίηση στο Λιμενικό Σώμα και ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του άτυχου νέου.
Στις έρευνες για τον εντοπισμό του 26χρονου συμμετείχαν από θαλάσσης, πλωτό περιπολικό του λιμενικού, ιδιωτικό σκάφος, ενώ από ξηράς διενεργήθηκαν πεζές περιπολίες από προσωπικό του λιμενικού με αρνητικά αποτελέσματα.
Τα ξημερώματα εντοπίστηκε στην ακτή, στην παραλία Ρεθύμνου το πτώμα του 26χρονου από ιδιώτη φύλακα ιδιωτικής επιχείρησης εκμίσθωσης ομπρελοκαθισμάτων, ενώ η σορός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Read more »

Εργατικό ατύχημα στα Xανιά

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Χανίων νοσηλεύεται ένας 35χρονος τεχνικός της ΔΕΗ, ο οποίος χθες, «χτυπήθηκε» από ρεύμα ενώ εκτελούσε εργασίες σε υποσταθμό της ΔΕΗ, δίπλα στο εργοστάσιο της επιχείρησης στην Ξυλοκαμάρα Χανίων.
Ο τεχνικός της ΔΕΗ, κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα μέσης τάσης και φέρει εγκαύματα στο 20% του σώματός του.
Ο 35χρονος έχει διαφύγει τον κίνδυνο και αναμένεται να μεταφερθεί σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων στο Θριάσιο νοσοκομείο.Στη ΔΕΗ αναζητούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κεραυνοβολήθηκε ο 35χρονος καθώς κάποιος πρέπει να έχει την ευθύνη για το συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα.
Read more »

Καλοκαιρινή εκστρατεία «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη » στις παιδικές –εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων

Συνεχίζεται η καλοκαιρινή εκστρατεία «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη», των Δημόσιων - Δημοτικών Βιβλιοθηκών, που συμμετέχουν στο Δίκτυο της Future Library (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»).
Ανάμεσα σε αυτές και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, με την Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου & την Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικής Ενότητας Σούδας.
Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων, από την Τετάρτη 01 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 3 Αυγούστου, με τίτλο «Από το βιβλίο στον ....κινηματογράφο» έχει ως εξής:
Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012 10:00-11:00 το πρωί.
Στο χώρο της Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου τα παιδιά ακολουθούν το ταξίδι της «Αλίκης στο στη χώρα των θαυμάτων», διαβάζουν το βιβλίο και ανακαλύπτουν το τέλος της ιστορίας... στη μεγάλη οθόνη. Μια δράση που συνδέει το βιβλίο με την 7η τέχνη.
Εμψυχωτής: Μαραβελάκη Μαρία, Καραπούλιος Θανάσης. Για παιδιά: 5-15 ετών στη Βιβλιοθήκη. του Δημοτικού Κήπου
2-3-4 Αυγούστου 2012 20:45, 22:45 το βράδυ
Στο Θερινό Κινηματογράφο «Κήπος» θα προβληθεί η ταινία: Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ (2010) του Τιμ Μπάρτον, με τους Τζόνι Ντεπ, Μία Γουασικόβσκα, Αν Χάθαγουεϊ, Ελένα Μπόναμ Κάρτερ, Κρίσπιν Γκλόβερ.
Τιμή εισόδου: 2-3 Αυγούστου 5€, 4 Αυγούστου 7€
Read more »

Στο Δήμο Μαλεβυζίου η κινητή μονάδα μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης

Στο Δήμο Μαλεβυζίου βρίσκεται από σήμερα και για μία εβδομάδα ακόμα, η κινητή μονάδα μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτη.
Οι μαστογραφίες ξεκίνησαν σήμερα από τη Δημοτική Ενότητα Τυλίσου (Γυμνάσιο Τυλίσου), όπου ο μαστογράφος θα βρίσκεται και αύριο 31 Ιουλίου.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
- Δημοτική Ενότητα Γαζίου στο Δημαρχείο Γαζίου (Πλατεία Κατσαμάνη) στις 1/8, 2/8 και 3/8
- Δημοτική Ενότητα Κρουσώνα στην πλατεία Αγίας Τριάδας στις 6/8 και 7/8.
Οι μαστογραφίες που θα πραγματοποιούνται ημερησίως δεν θα ξεπερνούν τις 20 και θ' αφορούν σε γυναίκες από 40 μέχρι 70 ετών, καθώς και σε αυτές με οικογενειακό ιστορικό στο μαστό.
Υπενθυμίζεται ότι δεν υποβάλλονται σε μαστογραφία γυναίκες που έχουν κάνει ολική μαστεκτομή και μαστεκτομή πριν την πάροδο 10 ετών, καθώς και γυναίκες
που έχουν ελεγχθεί με μαστογραφία σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους.
Είναι απαραίτητο οι γυναίκες που θα εξετασθούν και έχουν προηγούμενες εξετάσεις που αφορούν το μαστό να τις κρατούν μαζί τους.
Οι γυναίκες που επιθυμούν να συμμετάσχουν, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στις υπηρεσίες του ΔΟΚΑΠΠΑΜ:
Για τη δημοτική ενότητα Τυλίσου: 2810 824660 (Κ.Α.Π.Η. Καλεσσών)
Για τη δημοτική ενότητα Γαζίου: 2810 823547 (Κ.Α.Π.Η. Γαζίου)
Για τη δημοτική ενότητα Κρουσώνα: 2810 711776 (Βοήθεια στο σπίτι Κρουσώνα).
Read more »

Επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στην Περιφέρεια Κρήτης

Η προώθηση και ανάπτυξη του Κρητικού τουρισμού στην Αμερική, η αύξηση των εξαγωγών των ποιοτικών ντόπιων προϊόντων στις ΗΠΑ, όπως επίσης οι δυνατότητες που υπάρχουν για επενδύσεις, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Αμερικανό πρέσβη Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ ο οποίος επισκέφθηκε την Περιφέρεια Κρήτης.
Όπως ανέφερε στον Αμερικανό πρέσβη ο Περιφερειάρχης Κρήτης, θα πρέπει να ενδυναμωθεί ο εισερχόμενος τουρισμός από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα και την Κρήτη, όπως επίσης να προωθηθούν τα αγροτικά μας προϊόντα στην Αμερικανική αγορά, για να γίνει ακόμα περισσότερο γνωστή η μοναδική στον κόσμο Κρητική διατροφή.
Ο Αμερικανός πρέσβης αναγνώρισε ότι η Ελλάδα και η Κρήτη προσφέρεται για διακοπές όλο τον χρόνο, εξήρε την φιλοξενία, τις ομορφιές, τον πολιτισμό και την ιστορία του νησιού, ενώ αναφέρθηκε και στις αναπτυξιακές-επενδυτικές δυνατότητες που υπάρχουν.
Επίσης ο Περιφερειάρχης είχε την δυνατότητα να αναλύσει στον κ. Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Κρήτη, και κάλεσε τις αμερικανικές εταιρίες κρουαζιέρας να εντάξουν στα δρομολόγια τους τα λιμάνια του νησιού, ή να αποτελέσουν ακόμα και "Home Port" για αυτές.
Συζητώντας εξάλλου οι δυο άνδρες την εξέλιξη της οικονομικής ύφεσης στην Ευρώπη, και ειδικότερα στον Ευρωπαϊκό Νότο, ο Αμερικανός πρέσβης επανέλαβε την υποστήριξη της Αμερικανικής Κυβέρνησης και του Προέδρου Ομπάμα, ότι θα πρέπει να στηριχθούν οι χώρες της Ε.Ε. και ειδικότερα η Ελλάδα ώστε να ξεπεράσουν τις συνέπειες τις οικονομικής κρίσης.
Ο Αμερικανός πρέσβης πρόκειται να επισκεφθεί ακόμα τα Χανιά, και την βάση της Σούδας.
Read more »

Συνεχίζονται οι δράσεις της Σακορράφειου Βιβλιοθήκης του Δήμου Μινώα Πεδιάδας


Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι πρώτες έξι δράσεις της Σακορράφειου Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Μινώα Πεδιάδας, στα πλαίσια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2012.
  Η συμμετοχή στις δράσεις αυτές ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού το όριο των 15 συμμετοχών που είχε τεθεί, ξεπεράστηκε κατά πολύ εξαιτίας  του ενδιαφέροντος για μάθηση και δημιουργικότητας των παιδιών.
  Οι δράσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012 με τα «Μονοπάτια των βιβλίων». Τα παιδιά γνώρισαν τα καινούργια βιβλία της βιβλιοθήκης, παίζοντας το παιγνίδι με το ζάρι και τις κάρτες.
   Τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012, τα παιδιά ξεκινώντας με το βιβλίο «Ο μικρός κάστορα και η ηχώ», με  εμψυχώτρια την παιδαγωγό κ. Μπεχλιβάνου Ειρήνη, έφτασαν μέχρι τη Νύμφη Ηχώ της μυθολογίας.
   Την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012, πραγματοποιήθηκε η δράση: «Οι διαδρομές των ηρώων» : «Η Μαίρη Πινέζα». Τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στο Κολυμβητήριο Αρκαλοχωρίου, όπου ακολούθησαν με ενθουσιασμό τη  Μαίρη Πινέζα στα ταξίδια της στην Κρήτη, στο Βόλο, στη Σύρο, στο Παρίσι… και με τη φαντασία τους συνέχισαν και έδωσαν το δικό τους τέλος στην ιστορία της.  
   Τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012, πραγματοποιήθηκε η 4η δράση της Σακορραφείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης : «Οδύσσεια, η πολυμήχανη ιστορία».  Με εμψυχώτρια τη νηπιαγωγό κ. Παρθένα Κριτσιλίδου, τα παιδιά αναβίωσαν τις περιπέτειες του Οδυσσέα στο δύσκολο ταξίδι του μέχρι την Ιθάκη, μέσα από τη θεατρική έκφραση.
   Την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012, τα παιδιά, παρέα με τη νηπιαγωγό κ. Μπεχλιβάνου  Ειρήνη, ακολούθησαν τους ήρωες του βιβλίου: «Η πριγκίπισσα, ο δράκος και ο ατρόμητος ιππότης» στην απίθανη περιπέτειά τους και δραματοποίησαν την ιστορία με το δικό τους μοναδικό τρόπο.
  Την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012 πραγματοποιήθηκε η δράση «Ο χρόνος που μας χωρίζει… ο χρόνος που μας ενώνει». Τα παιδιά, με εμψυχωτή τον ιστορικό ερευνητή-δάσκαλο κ. Καλογεράκη Γεώργιο άπλωσαν τη γραμμή του χρόνου στο χώρο με φωτογραφίες από το προσωπικό αρχείο του, με θέμα την ιστορία του Κάστρου του Καστελλίου.
  Στις παραπάνω δράσεις συνέβαλλαν με την ανιδιοτελή προσφορά τους και οι εθελοντές: Ασσαργιωτάκη Ειρήνη, Βουμβουλάκη Ειρήνη, Αργυρίου Πελαγία, Μαράκη Χρυσή, Αμαριωτάκη Καλλιόπη.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και θα διαρκέσουν έως 31 Αυγούστου 2012. Την επόμενη βδομάδα θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:

Εβδομάδα από 30-7-2012 ως 5-8-2012

  30 Ιουλίου 2012 11:00-1:00 το πρωί    στη Σακορράφειο Βιβλιοθήκη
Γνωρίζω το γείτονά μου. 1η συνάντηση
Γνωριμία με την παράδοση και την ιστορία των πατρίδων των παιδιών που θα συμμετέχουν. Τα παιδιά θα ανταλλάξουν πληροφορίες για την παιδεία, τη θρησκεία, τη λαογραφία και την ιστορία του τόπου καταγωγής τους, καθώς και παραδοσιακά παιγνίδια, χορούς, διατροφικές συνήθειες κλπ., παρέα με τη βιβλιοθηκονόμο κ. Κανακουσάκη Ερωφίλη- Προβολή της ιστορίας του Μάντλεκα
Είσοδος ελεύθερη

  1 Αυγούστου 2012 7:00-8:30 το απόγευμα  στο Κολυμβητήριο Αρκαλοχωρίου
Οι διαδρομές των ηρώων : Ζαφείρης Κοντοπίθαρος
Τα παιδιά θα ακολουθήσουν τον ήρωα του βιβλίου στις περιπλανήσεις του, τις οποίες θα αναβιώσουν μέσα από τη θεατρική έκφραση.
Εμψυχωτής: Μπεχλιβάνου Ειρήνη-νηπιαγωγός
Είσοδος ελεύθερη

  3 Αυγούστου 2012 11:00-1:00 το πρωί  στη Σακορράφειο Βιβλιοθήκη
Τι ώρα είναι σε κάθε γωνιά της γης
Τα παιδιά εξοικειώνονται με την ανάγνωση του χάρτη και την έννοια της μέτρησης του χρόνου και κάνοντας απλούς μαθηματικούς υπολογισμούς βρίσκουν την ώρα σε διάφορα σημεία της γης, με τη βοήθεια  της κ. Ασσαργιωτάκη Ειρήνης-Βρεφονηπιοκόμου και της κ. Μπεχλιβάνου Ειρήνης-Νηπιαγωγού.
Είσοδος ελεύθερη
Read more »

Ανεξέλεγκτη φωτιά στην Βίανο Ηρακλείου πολίτες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Σε ανεξέλεγκτο μέτωπο έχει εξελιχθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα της Κυριακής, στη Βιάννο του νομού Ηρακλείου, στην Κρήτη, αναγκάζοντας πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Νωρίτερα το πρωί εκκενώθηκαν τα χωριά Κάτω Βιάννος και Χόνδρος, όπως αναφέρει το PrismaNews.gr.
Οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να έχει εξαπλωθεί και να καθίσταται αδύνατο, μέχρι αυτή τη στιγμή, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία να τη θέσει υπό έλεγχο.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 7 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 20 άνδρες, χωρίς να υπάρχει διαθέσιμο πεζοπόρο όχημα αυτή τη στιγμή λόγω των μετώπων σε Σμάρι, Χάρακα, Ρέθυμνο και Μάλλια. Από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ αναμένεται να φτάσει ακόμη ένα από Αθήνα.
Read more »

29 Ιουλ 2012

Ανήλικοι έκλεβαν κινητά στα Μάλια Ηρακλείου

Στα χέρια των διωκτικών αρχών έπεσαν στα Μάλια δύο ανήλικοι, 15 και 17 ετών , κατηγορούμενοι για κλοπή.
Ειδικότερα, οι δύο ανήλικοι, από κοινού, απέσπασαν από την τσέπη παντελονιού 21χρονου Ελβετού, ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 650 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή. Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου που ειδοποιήθηκαν, εντόπισαν και τους συνέλαβαν. Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.
Read more »

Πύρινη... κόλαση στο Ρέθυμνο!

Πύρινη... κόλαση στο Ρέθυμνο! Οι φλόγες έφτασαν κοντά σε σπίτια ενώ ζητήθηκε από τους κατοίκους να απομακρυνθούν. Δύσκολο το έργο της κατάσβεσης εξαιτίας των ανέμων
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, κάτοικοι της περιοχής αλλά και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο δίνουν... μάχη για να σβήσουν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Κεραμέ, κοντά στον Πλακιά, στο Ρέθυμνο, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα κάτοικοι του οικισμού Αγαλλιανού ειδοποιήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να εγκαταλείψουν, για προληπτικούς λόγους τα σπίτια τους καθώς η φωτιά πλησίασε επικίνδυνα το χωριό.
Αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις βοήθησαν στην εκκένωση του οικισμού, ενώ χάρη στην προσπάθεια των πυροσβεστών η φωτιά δεν έκαψε σπίτια. Ωστόσο, έχουν καεί δεκάδες ζώα και καλλιέργειες. Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν περισσότεροι από 40 πυροσβέστες, με 20 οχήματα, 4 υδροφόρες , δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ το έργο του ελικοπτέρου δυσχέρεναν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και οι οποίοι καθιστούν δύσκολες τις προσπάθειες κατάσβεσης. Άγνωστη παραμένει η αιτία εκδήλωσης της πυρκαγιάς, όμως οι ίδιοι οι κάτοικοι δεν διστάζουν να μιλήσουν για εμπρηστική ενέργεια. Σε κάθε περίπτωση, τα αίτια της νέας μεγάλης καταστροφής θα διερευνηθούν από το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Ρεθύμνου.
Read more »

Εντοπίσθηκε φυτεία 2.003 δενδρυλλίων κάνναβης στην Αγιά Μυλοποτάμου

Εντοπίσθηκε σήμερα (28.07.2012) το πρωί, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγιάς Δήμου Μυλοποτάμου, φυτεία 2.003 δενδρυλλίων κάνναβης
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε επιχείρηση εξερεύνησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, του Τμήματος Ασφαλείας Γεροποτάμου, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου & Μυλοποτάμου και με την υποστήριξη της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α) Κρήτης.
Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίσθηκε σε δύσβατη - δασώδη περιοχή, φυτεία κάνναβης σε έκταση ενάμιση (1,5) στρέμματος, διαρθρωμένη εντός δέκα τριών (13) ανισόπεδων χώρων, στους οποίους καλλιεργούνταν επιμελώς, δύο χιλιάδες τρία (2.003) δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους έως τριών (3) μέτρων.
Ενεργούνται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Γεροποτάμου.
Read more »

28 Ιουλ 2012

Κύκλωμα στο Ηράκλειο Κρήτης εισέπρατε «μαϊμού» επιδόματα ανεργίας

Επιδόματα ανεργίας «μαϊμού» από τον ΟΑΕΔ, επιχειρούσαν να εισπράξουν αλλοδαποί, μέσω κυκλώματος που είχε στήσει στο Ηράκλειο Κρήτης λογιστικό γραφείο. Η παράνομη δράση, ωστόσο, σταμάτησε με την αποκάλυψη της υπόθεσης, ύστερα από μακρά έρευνα του προϊσταμένου και υπαλλήλων του Οργανισμού στο Ηράκλειο.
Το κύκλωμα, στο οποίο -σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς»- φέρεται επικεφαλής λογίστρια, έφτιαχνε αντί αδράς αμοιβής πλαστές βεβαιώσεις απόλυσης από υπαρκτούς, αλλά και ανύπαρκτους εργοδότες, και πλαστογραφούσε στοιχεία για ένσημα, που δεν υπήρχαν, με στόχο να εισπράττουν επιδόματα ανεργίας αλλοδαποί.
Έπειτα από μήνες ερευνών από τον ΟΑΕΔ Ηρακλείου, η υπόθεση «δέθηκε» με τη συνδρομή όλων των υπηρεσιών (εφορίες, ΣΔΟΕ, ΙΚΑ) και κατατέθηκε από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας, Γιάννη Πάγκαλο, μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Ηρακλείου που τώρα αναμένεται να ασκήσει διώξεις.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ΟΑΕΔ Ηρακλείου εντόπισε 21 περιπτώσεις αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν καταθέσει τα πλαστογραφημένα έγγραφα ζητώντας να πάρουν επίδομα ανεργίας. Μερικοί από αυτούς μάλιστα έχουν ήδη κληθεί από την υπηρεσία κι έχουν ομολογήσει ότι τα χαρτιά τους είναι πλαστογραφημένα και ότι τους τα έφτιαχνε λογίστρια, η οποία πληρωνόταν 200 ευρώ ανά κεφάλι.
Σημειώνεται ότι, αν δεν εντοπιζόταν η δράση του κυκλώματος οι «μαϊμού» άνεργοι θα εισέπρατταν, σε πρώτη φάση από τον ΟΑΕΔ 80.000 ευρώ..
Read more »

ΧΑΝIaRT - CHANIaRT - HANIaRT 2 0 1 2 ΕΙΚΑΣΤΙΚέΣ ΔΙΑΔΡΟΜέΣ στην Π.Ε. ΧαΝίΩΝ

Το πρόγραμμα «ΧΑΝΙaRT 2012 - Εικαστικές Διαδρομές στην Π.Ε. Χανίων» θα διοργανωθεί από 5.8.2012 έως 31.8.2012 σε ολόκληρη την επικράτεια της Π.Ε.  Χανίων και οι δράσεις του θα βρίσκονται σε εξέλιξη μέχρι τις 20.2.2013. Το πρόγραμμα είναι  συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακής Ενότητας Χανίων μαζί με το Δήμο Χανίων, το Δήμο Πλατανιά, το Δήμο Αποκορώνου, το Δήμο Καντάνου-Σελίνου, το Δήμο  Κισσάμου και το Δήμο Σφακίων μαζί με την ΚΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων, την 28η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και το «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - Ελαιουργείον» και έχει στόχο να επισημανθεί ο Νομός Χανίων ως ένας από τους σημαντικότερους θερινούς ελλαδικούς προορισμούς για τους ανθρώπους του πνεύματος, του πολιτισμού και των εικαστικών τεχνών.
Αντικείμενο του προγράμματος «ΧΑΝΙaRT 2012 - Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» είναι ο συντονισμός και η διοργάνωση εικαστικών δράσεων υψηλότατης στάθμης σε όλη την επικράτεια της Π.Ε. Χανίων με στόχο να αναδειχτεί το εικαστικό δυναμικό του και να καταστεί τον Αύγουστο του 2012 ένα από τα σημαντικότερα κέντρα εικαστικών δράσεων της Ελλάδας, μια αρένα νέων καλλιτεχνικών τάσεων και ένα φόρουμ εικαστικού διαλόγου και δημιουργίας, ένα χωνευτήρι αλληλεπιδράσεων μεταξύ των γηγενών πολιτιστικών αξιών και των διεθνών ρευμάτων πρωτοπορίας, το βήμα παρουσίασης των εικαστικών αναζητήσεων για περισσότερους από 300 Έλληνες και Διεθνείς καλλιτέχνες.
Πέρα από την ανάδειξη της Π.Ε. Χανίων σε πολιτιστικό και τουριστικό προορισμό η ανάπτυξη του προγράμματος «ΧΑΝΙaRT 2012 - Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» θα δώσει την ευκαιρία και στους υπόλοιπους παραθεριστές και επισκέπτες αλλά και τους μόνιμους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας να γίνουν κοινωνοί, να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν σε επιλεγμένες και πολυεπίπεδες εικαστικές δράσεις.
Η διοργάνωση και τα αποτελέσματα του προγράμματος «ΧΑΝΙaRT 2012 – Εικαστικές Διαδρομές στην Π.Ε. Χανίων» θα συμβάλουν στην προβολή και στην ταυτοποίηση της σύγχρονης πολιτιστικής παραγωγής στην Π.Ε. Χανίων ενώ η καθιέρωσή του ως ετήσιος θεσμός, θα πολλαπλασιάσει τα οφέλη για τον πολιτισμό, τον τόπο και τους συμπολίτες μας.

Read more »

Η Περιφέρεια Κρήτης στο πλευρό των απόδημων Κρητικών

«Την άμεση διασύνδεση των απόδημων Κρητικών με την Περιφέρεια Κρήτης μελετά το αιρετό όργανο του νησιού, που σχεδιάζει την ίδρυση και λειτουργία μόνιμου Γραφείου που θα υπηρετήσει τον παραπάνω σκοπό», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.
Ο κ. Αρναουτάκης δέχτηκε στο γραφείο του τον Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Αντώνη Τσουρδαλάκη σε μία συνάντηση όλο... Κρήτη. Ο Πρόεδρος του τριτοβάθμιου Οργάνου των Κρητών, που συνοδευόταν από το μέλος της διοίκησης Ιπποκράτη Μπελαδάκη, ζήτησε από τον κ. Αρναουτάκη τη στήριξη της Περιφέρειας στη διοργάνωση του παγκόσμιου συνεδρίου Κρητών, που θα γίνει το καλοκαίρι του 2013 στα Χανιά και μεταξύ άλλων θα μετέχουν Κρητικόπουλα δεύτερης και τρίτης γενιάς.
Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε δεδομένη τη στήριξη της Περιφέρειας στην οργάνωση του συνεδρίου και άνοιξε διαύλους για περαιτέρω συνεργασίες. Ο κ. Αρναουτάκης δήλωσε ότι «θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα για να φέρουμε όλους τους Κρήτες πιο κοντά για ένα καλύτερο αύριο του νησιού μας.Θεωρώ ότι μόνο με τη συμπόρευση, τησυνεργασία, τη συνέργεια και την ενότητα μπορούμε να πετύχουμε τα στόχο μας. Είμαστε δίπλα τους είναι δίπλα μας και θεωρώ ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα για την Κρήτη».
Στο κάλεσμα για συνεργασία ανταποκρίθηκε άμεσα ο κ. Τσουρδαλάκης, που τόνισε ότι στους χαλεπούς καιρούς για τη χώρα μας η αρωγή στην πατρίδα είναι υπεραναγκαία.
Ο κ. Αρναουτάκης ζήτησε από τον Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου στήριξη της κρητικής διατροφής και του τουρισμού. Στην ίδια κατεύθυνση ο κ. Τσουρδαλάκης είπε ότι το Παγκόσμιο Συμβούλιο έχει συγκεκριμένη πρόταση για τη καθιέρωση της κρητικής διατροφής στα χιλιάδες ελληνικά εστιατόρια του εξωτερικού.
Υπενθυμίζεται ότι το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών είναι το γνωμοδοτικό και εισηγητικό όργανο προς την ελληνική πολιτεία για θέματα που αφορούν τους ανά τον κόσμο απόδημους Κρητικούς. Αποτελεί το τριτοβάθμιο όργανο των Κρητών που ζουν εκτός του νησιού για τον στρατηγικό σχεδιασμό και τον συντονισμό των δραστηριοτήτων όλων των κρητικών ομοσπονδιών, συλλόγων και αδελφοτήτων ανά τον κόσμο. Απώτερο σκοπό έχει την προβολή της Κρήτης και της κρητικής ταυτότητας.
Η ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών θα γίνει στις 11 Αυγούστου στο Ρέθυμνο.
Read more »

Η Lady Gaga είναι τρελά ερωτευμένη με ιδιοκτήτη εστιατορίου στην Κρήτη, ονόματι Giovanni.

Μετά τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου ότι η Lady Gaga πρόκειται να χτίσει το «παλάτι των ονείρων της»  στην Κρήτη και συγκεκριμένα σε οικόπεδο που αγόρασε το 2010 στην Ελούντα, σήμερα ξένα δίκτυα αποκαλύπτουν ότι η εκκεντρική τραγουδίστρια βρήκε τον έρωτα της ζωής της στο πρόσωπο ιδιοκτήτη γνωστού εστιατορίου στη Κρήτη.
Συγκεκριμένα τo δίκτυο Entertaiment STV, αναφέρει ότι η Lady Gaga είναι τρελά ερωτευμένη με ιδιοκτήτη εστιατορίου στην Πλάκα, ονόματι Giovanni.
Οι δύο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο κατάστημα του Giovanni και η Lady που ποτέ δεν μένει απαρατήρητη βρήκε άλλον ένα λόγο για να επισκέπτεται το νησί.
Πηγή που επικαλείται το δίκτυο αναφέρει ότι η τραγουδίστρια θέλει συνεχώς να βρίσκεται στο πλευρό του έρωτά της και το παλάτι αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων που χτίζει στην Ελούντα, μαρτυρά ότι η Lady Gaga ήρθε στην Κρήτη για… να μείνει.
Ο Giovanni μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το Entertaiment STV, της μαθαίνει ελληνικά κάτι το οποίο της είναι από ότι φαίνεται ευχάριστο, καθώς η ίδια, σε εμφάνισή της στη Σαντορίνη το 2010 είχε εντυπωσιάσει, όπως φανερώνει και το παρακάτω βίντεο, με τις γνώσεις της στην ελληνική.
Read more »

Η κρίση χτύπησε τα... Starbucks

Τα Starbucks, η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στον κόσμο, δημοσίευσε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη, εξηγώντας ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας προκαλεί μείωση της ευχέρειας των πελατών σε δαπάνες.
Η εταιρεία που έχει έδρα το Σιάτλ ανακοίνωσε συνολικά έσοδα για το τρίτο τρίμηνο αυξημένα κατά 13% στα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια (1,8 δισεκατομμύρια ευρώ), ενώ τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 19% από 279 εκατομμύρια δολάρια σε 333 εκατομμύρια δολάρια. Όμως η τιμή της μετοχής έπεσε κατά 9%.

Αν και τα στοιχεία είναι κατώτερα των προσδοκιών, ο Διευθύνων Σύμβουλος των Starbucks Χάουαρντ Σουλτζ δήλωσε ότι ήταν ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα.
Read more »

Έρχεται θύελλα στην Υγεία!

«Κούρεμα» των νοσοκομείων και των κλινικών αλλά και δραστική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, ήταν τα βασικά θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση του Υπουργού Υγείας και του κλιμακίου της τρόικα, με αντικείμενο την περιστολή των δαπανών στο χώρο της Υγείας.
Το μεγάλο ψαλίδι στην Υγεία είναι εδώ καθώς το επόμενο διάστημα έρχεται νέο κόψιμο του προϋπολογισμού το οποίο θα υλοποιήσει το υπουργείο Υγείας αλλά φέρει την υπογραφή της τρόικα. Άλλωστε όπως αναφέρουν πληροφορίες ο Τόμας Μορς και οι συνεργάτες του που είδαν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας δε …σήκωναν κουβέντα. Με εξαιρετικά αυστηρό ύφος ζήτησαν να περισταλούν άμεσα οι δαπάνες δεδομένου πως θεωρούν ότι ο τομέας της υγείας είναι ο πιο σπάταλος.

Αυτό που ζήτησαν και θα υλοποιηθεί φυσικά είναι οι συγχωνεύσεις κλινικών, επέκταση της χρήσης γενοσήμων και της συνταγογράφησης βάσει δραστικής ουσίας, καθώς και μεγαλύτερες «εκπτώσεις» από τις φαρμακευτικές εταιρείες. Σε ότι αφορά τις συγχωνεύσεις, σε 661 νοσοκομειακά τμήματα και κλινικές θα μπει λουκέτο έως το τέλος του έτους.

Επίσης το θέμα που πρωταγωνίστησε και σε αυτή τη συζήτηση ήταν η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Προκειμένου να ψαλιδιστούν ακόμη περισσότερο τα 2,88 δις της δαπάνης (ο στόχος είναι άλλωστε να πέσει τουλάχιστον στο 2,1 δις ευρώ), θα κοπεί το ΦΠΑ και θα ζητηθούν νέες εκπτώσεις από τις φαρμακευτικές εταιρείες, μέσω των rebate και claw back. Το ποσό του claw back για τους 4 πρώτους μήνες του έτους υπολογίζεται στα 156 εκατ. ευρώ, ενώ το rebate των δύο πρώτων μηνών σε 10 εκατ. ευρώ.

Ο στόχος είναι το κούρεμα των δαπανών για την Υγεία κατά 300 εκατ. ευρώ για το 2013 και άλλα τόσα για το 2014. Η κουβέντα επανήλθε στην επέκταση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων βάσει δραστικής ουσίας, σε περισσότερες από τις δέκα υπάρχουσες κατηγορίες, αλλά και στην διεύρυνση της χρήσης γενοσήμων φαρμάκων.
 Πηγή: iatropedia.gr
Read more »

27 Ιουλ 2012

Βρέθηκε πτώμα άγνωστου άνδρα σε παραλία των Χανίων

Ένα ανθρώπινο πτώμα, ενός άντρα, αντίκρισαν οι λουόμενοι στην παραλία του Καβρού στα Χανιά.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πτώμα ανήκει σε  Σέρβο ξεναγό ηλικίας 50  ετών ο οποίος βρέθηκε νεκρός, περίπου στις 17:25, σε απομακρυσμένο σημείο από την παραλία, κοντά σε καντίνα που υπάρχει στην περιοχή.

Στην παραλία έφτασε κλιμάκιο της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος καθώς και ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β για να περισυλλέξουν το άψυχο σώμα και να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο Χανίων όπου θα γίνει νεκροψία για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου.
Read more »

Νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας στη Κρήτη

Χειροπέδες για ένα φαντάρο και ένα Άγγλο στην Κρήτη για κατοχή και διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού. Στα χέρια της Αστυνομίας 14 άτομα. Κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής βρέθηκε τις τελευταίες 48 ώρες κάτω από άκρα μυστικότητα στο Ηράκλειο ερευνώντας τις πληροφορίες και τα στοιχεία που είχαν προκύψει και που επιβεβαίωναν την ύπαρξη του κυκλώματος στο νησί

Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση της αστυνομίας, που για την ώρα έχει περάσει χειροπέδες σε 14 άτομα  ανάμεσά τους ένας φαντάρος και ένας Άγγλος στην Κρήτη.
Oι έρευνες της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος ξεκίνησαν αθόρυβα και οι πρώτες συλλήψεις έγιναν στην Κρήτη. Στο Ηράκλειο εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη ενός στρατιωτικού που όπως διαπιστώθηκε είχε στο σπίτι του, εμετικά βίντεο παιδικής πορνογραφίας. Oι αρχές έχουν προχωρήσει στην κατάσχεση μεγάλου αριθμού σκληρών δίσκων με "ροζ περιεχόμενο" Αυτό που έκανε εντύπωση στους αστυνομικούς από την πρώτη στιγμή, είναι ότι σε πολλά βίντεο φαίνεται θάλασσα. Κάτι που κάνει υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ να φοβούνται ότι τα βίντεο έχουν τραβηχτεί στη χώρα μας.

Για την ίδια υπόθεση στο Ηράκλειο, συνελήφθη και ένας Άγγλος που όπως διαπιστώθηκε πηγαινοερχόταν τους τελευταίους μήνες στην πόλη.
Read more »

Άγριο φονικό έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε γνωστό μπαρ της Σύρου

Άγριο φονικό έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε γνωστό μπαρ της Σύρου με θύμα τον 42χρονο ιδιοκτήτη του!
Το περιστατικό έγινε σε μπαρ της οδού Πάρου όταν ένας 61χρονος θαμώνας έβγαλε το όπλο του πυροβόλησε τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού και τον σκότωσε!
Συγκεκριμένα, γύρω στις 6.00 το πρωί ο 61χρονος λογομάχησε με κάποιον άλλον άνδρα τον οποίο περιέχυσε με εύφλεκτο υλικό και τον έβαλε φωτιά τραυματίζοντάς τον στο πρόσωπο. Στην προσπάθεια των παρεβρισκομένων να ακινητοποιήσουν το δράστη, εκείνος έβγαλε όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα τον ιδιοκτήτη του μπαρ, ο οποίος εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες αιτία της τραγωδίας ήταν η ερωτική σχέση του 61χρονου με 30χρονη γυναίκα, την οποία "πείραζαν" τα δύο θύματα. Αμέσως μετά το περιστατικό ο δράστης πέταξε το όπλο του στο λιμάνι της Σύρου και κατέφυγε στις εγκαταστάσεις του Νεωρίου όπου και εργαζόταν. Εν συνεχεία επιβιβάστηκε σε ταξί και μετέβη στο Γαλησσά προκειμένου να διαφύγει με σκάφος.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σύρου κινητοποιήθηκαν αμέσως και τον καταδίωξαν συλλαμβάνοντάς τον πριν επιβιβαστεί στο σκάφος, ενώ δύτες καταδύθηκαν στο λιμάνι και ανέσυραν το όπλο!
Read more »

Διανομές τροφίμων σε 528 δικαιούχους έκανε το τελευταίο δίμηνο το « Κοινωνικό Παντοπωλείο» της ΠΕΡ

Η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης (Π.Ε.Ρ.) σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο πλαίσιο λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου και μετά από την συγκινητική προσφορά Επιχειρήσεων αλλά και ιδιωτών του νομού μας, διένειμε το τελευταίο διάστημα τρόφιμα στους δικαιούχους, που πληρούν τις προϋποθέσεις και έχουν υποβάλει τα ανάλογα δικαιολογητικά στους Δήμους της Περιφερειακής μας Ενότητας.
Συγκεκριμένα το τελευταίο δίμηνο πραγματοποιήθηκαν διανομές από τα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε.Ρ., (Ζαμπελίου 34) στους εκπροσώπους των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων οι οποίοι και διέθεσαν τα τρόφιμα στους δημότες τους.
:Συγκεκριμένα οι διανομές έγιναν ως εξής:
Μυλοποτάμου: 148 δικαιούχοι
Ανωγείων: 64 δικαιούχοι
Αγίου Βασιλείου: 63 δικαιούχοι
Ρεθύμνου: 202 δικαιούχοι
και Αμαρίου: 51 δικαιούχοι
Η επόμενη διανομή στους δικαιούχους θα προγραμματιστεί ανάλογα από τις προσφορές των ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας.
Read more »

Από την Κρήτη του πολιτισμού το οδοιπορικό του «green project» στην Ευρώπη για το περιβάλλον

Η διαχρονική παραγωγή και εξαγωγή πολιτισμού από την Κρήτη είναι και ο σημαντικότερος λόγος που η μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) Green project organization (GP), επέλεξε συμβολικά το νησί για την έναρξη του οδοιπορικού «green project στην Ευρώπη: Αθήνα Βόρειο Ακρωτήριο, στους δρόμους των ενεργειακών διασυνδέσεων βορρά- νότου».
Το πρωτοποριακό αυτό «πράσινο σχέδιο» στηρίζει και συμμετέχει το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης, το οποίο και οργάνωσε χθες βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, την εκδήλωση για την παρουσίαση του οδοιπορικού, που σκοπό έχει την περιβαλλοντική αφύπνιση και αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην προστασία του περιβάλλοντος. Στη διάρκεια της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο αρχιτέκτονας Οδυσσέας Σγουρός.
Ο κ. Αρναουτάκης καλωσορίζοντας την μη κυβερνητική οργάνωση τόνισε : «Είμαστε ευτυχείς που η Green project organization ξεκινά τα ταξίδι της από την Κρήτη. Από το νοτιότερο τμήμα της Ευρώπης το ταξίδι αυτό θα καταλήξει στο βορειότερο σημείο της ηπείρου μας. Εύχομαι καλή επιτυχία στο ταξίδι σας και να εκπληρώσει τους στόχους και τους σκοπούς σας, όπως εσείς το έχετε σχεδιάσει και επιθυμείτε». Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα Γιώργος Αεράκης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι φορέων του Ηρακλείου.
Στη συνέχεια σε πρώτη προβολή παρουσιάστηκε η ψηφιακή έκθεση περιβαλλοντικής φωτογραφίας, που θα ακολουθήσει την αποστολή της «green project» στο οδοιπορικό της στην Ευρώπη.Το «green project στην Ευρώπη: Αθήνα- Βόρειο Ακρωτήριο, στους δρόμους των ενεργειακών διασυνδέσεων βορρά- νότου» πραγματοποιείται με την ευκαιρία των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Η αποστολή της GP, που αποτελείται από περιβαλλοντολόγους, βιολόγους, φωτογράφους, δημοσιογράφους, οπερατέρ και σκηνοθέτες, θα καλύψει με οχήματα χαμηλών ενεργειακών εκπομπών CO2 για πρώτη φορά παγκοσμίως, 13.814 χλμ. και 408,82 ναυτικά μίλια του ενεργειακού άξονα βορρά- νότου. Σε 36 μέρες θα διασχίσει 18 χώρες: Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Ρωσία, Νορβηγία, Φιλανδία, Εσθονία, Λετονία, Σουηδία, Δανία, Γερμανία, Ολλανδία, Αγγλία, Βέλγιο, Ελβετία και Ιταλία. Η «GP» θα επιδιώξει να καταγράψει σε φωτογραφίες και video 31 πράσινα σημεία ενδιαφέροντος, όσον αφορά στις καλύτερες πρακτικές, ως προς τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς και την τοπική παραδοσιακή ενεργειακή γνώση, όπως αποτυπώνεται στα μνημεία της UNESCO World Heritage List. Από την καταγραφή αυτή θα συλλέξει υλικό για την παραγωγή ντοκιμαντέρ 300 λεπτών και τη παραγωγή βιβλίου 5000 αντιτύπων. Επίσης θα παρουσιάσει σε συνεργασία με την UNESKO , κινητή έκθεση περιβαλλοντικής φωτογραφίας στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες της διαδρομής.
Read more »

Στη σύλληψη 20 ατόμων που έπαιζαν πόκα με μάρκες στα Χανιά προχώρησε η αστυνομία

Στη σύλληψη 20 ατόμων, που έπαιζαν το παράνομο παιχνίδι πόκα με μάρκες, σε καφενείο των Χανίων, το οποίο είχε μετατραπεί σε χαρτοπαικτική λέσχη, προχώρησε η αστυνομία.

Μετά από έφοδο, συνελήφθησαν ο υπεύθυνος του καταστήματος και 19 πελάτες ενώ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.250 μάρκες που αντιστοιχούν σε 32.500 ευρώ, 13 κουτιά παιγνιόχαρτων και ένα σημειωματάριο στο οποίο αναγράφονταν τα διακινούμενα χρηματικά ποσά και ονόματα παικτών. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων.
Read more »

Το κάλεσμα της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας!

Το Τμήμα Νέων Ηράκλειας Πρωτοβουλίας στηρίζει το εργαστήρι Τέχνης Άννα Παπαχρονάκη το οποίο θα κάνει έκθεση ζωγραφικής στα πλαίσια της εκθεσης βιβλίου του Συλλόγου βιβλιοπωλών Ν. Ηρακλείου.
Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ως Τμήμα Νέων Ηράκλειας Πρωτοβουλίας σας καλούμε να έρθετε να αγοράσετε ένα βιβλίο για να ομορφύνετε την ψυχή σας, μια παιδική ζωγραφιά για να ομορφύνετε τον χώρο σας και να θαυμάσετε από κοντά τους αυριανούς καλλιτέχνες εν δράση. Συμμετέχει φιλικά ο γλύπτης Γρηγόρης Σηφάκης.
Σας περιμενουμε απο τις 25/7 μεχρι 10/8.
Ωρες λειτουργιας απο 17:30 μεχρι 23:00»
Read more »

Οι εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ αλλάζουν την εικόνα της Παλιάς Πόλης των Χανίων

Μια καινούρια… Παλιά Πόλη υποσχέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων Μανόλης Σκουλάκης, θέλοντας να καταδείξει τα σημαντικά έργα που έχουν ενταχθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα, με την αρωγή, τη στήριξη και τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης.
Ο κ. Σκουλάκης μετά τη σημερινή του συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την πορεία ένταξης των έργων, που θ’ αλλάξουν την εικόνα της Παλιάς Πόλης των Χανίων σ’ ένα χρόνο. Παράλληλα ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη συνεργασία και την άρτια λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας, καθώς και της Αρχής Διαχείρισης του ΕΣΠΑ.
Σε πρώτο πλάνο στη σημερινή συνάντηση στην οποία συμμετείχαν επίσης η Μαρία Κασσωτάκη από την  Αρχής Διαχείρισης του ΕΣΠΑ και ο αντιδήμαρχος Χανίων σε οικονομικά θέματα, κ. Πρωτοπαπαδάκης, βρέθηκε η αναπροσαρμογή και βελτίωση του προϋπολογισμού του έργου, που αποτελεί και το προσωπικό στοίχημα του Δημάρχου Χανίων.
Πρόκειται για το έργο της κατεδάφισης του παλιού νοσοκομείου Χανίων, της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου και της κατασκευής Κέντρου Υγείας αστικού τύπου. Στη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε η αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού, η οποία και θα επικυρωθεί τις επόμενες ημέρες.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, χαρακτήρισε ιδιαίτερα γόνιμη τη συνάντηση και εξύμνησε τη συνεργασία της Περιφέρειας με τους μεγάλους Δήμους του νησιού. «Εμείς έχουμε τη διάθεση για συνεργασία και συνέργεια με όλους τους Δήμους. Τα Χανιά είναι έτοιμα σε πάρα πολλά θέματα και υποβάλλουν έγκαιρα τις προτάσεις τους στο ΕΣΠΑ. Υπάρχει καλή συνεργασία με το Δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη, προκειμένου να εντάξουμε έργα των Χανίων σε αυτή την προγραμματική περίοδο, που θα δώσουν μια άλλη ποιότητα ζωής στους πολίτες της πόλης και της περιφερειακής ενότητας.»
Read more »

Κατασχέσεις χιλιάδων προϊόντων παραεμπορίου από τη Δημοτική Αστυνομία: σε Παλιά Πόλη & παραλίες των Χανίων

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, οι έλεγχοι στην Παλιά Πόλη και στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου από τη Δημοτική Αστυνομία των Χανίων για την πάταξη του παραεμπορίου, την καταπολέμηση της παραοικονομίας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους και τους επισκέπτες των Χανίων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Δημοτική Αστυνομία προχώρησε, τον τελευταίο μήνα - το διάστημα από 22 Ιουνίου έως και 23 Ιουλίου - σε κατασχέσεις 3.869 τεμαχίων παραεμπορίου από πλανόδιους μικροπωλητές, σε σημεία υψηλής επισκεψιμότητας της πόλης των Χανίων όπως στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου, στις οδούς Χάληδων, Μουσούρων & Σκρυδλώφ, Δημητρίου & Κατρέ, Αρχολέοντος κ.α. καθώς και σε πολυσύχναστες παραλίες όπως αυτές των Αγίων Αποστόλων, Αγίας Μαρίνας και Χρυσής Ακτής.
Read more »

Ο Α.Ο. Χανιά αλλάζει σελίδα

Ο Αθλητικός Όμιλος Χανιά ενημερώνει επισήμως τους φιλάθλους των Χανίων, τους συμπολίτες που μας στήριξαν διαχρονικά και ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές, ότι στο πλαίσιο της πλήρους οικονομικής εξυγίανσης της ομάδας, σήμερα 26/7 καταβλήθηκαν τα οφειλόμενα προς ποδοσφαιριστές που αγωνίσθηκαν την περασμένη σεζόν στον ΑΟΧ και τους είχε γνωστοποιηθεί ή είχαν γνωστοποιήσει οι ίδιοι οριστικά, μέχρι χθες 25/7, αν θα παραμείνουν ή θα αποχωρήσουν από την ομάδα.
Με την ίδια συνέπεια ο Αθλητικός Όμιλος Χανιά θα προχωρήσει άμεσα σε συνεννόηση και καταβολή οφειλομένων στις τέσσερις ακόμα εναπομείνασες περιπτώσεις,ώστε η νέα σέζον να αρχίσει με μηδενικές οφειλές προς ποδοσφαιριστές.
Ενημερώνουμε ακόμα ότι μετά από καταβολή του συμφωνηθέντος ποσού ο τερματοφύλακας Μανώλης Καλογεράκης αποσύρει την προσφυγή του.
 
Read more »

Δήλωση της Λούκας Τ. Κατσέλη για την επέτειο της πτώσης του δικτατορικού καθεστώτος.



Σήμερα που στο όνομα μιας αδιέξοδης και επικίνδυνης νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής ,η εθνική ανεξαρτησία  και η δημοκρατία έχουν  λαβωθεί  ενώ πραγματοποιείται μια πρωτοφανής υπεξαίρεση εισοδήματος και πλούτου σε βάρος των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας  , των εργαζομένων , των συνταξιούχων και της νέας γενιάς  , ο αγώνας που οδήγησε στην πτώση της 7χρονης δικτατορίας αποκτά ιδιαίτερη σημασία και επικαιρότητα.  
Η απάντησή σε κάθε προσπάθεια επιβολής αυταρχικών και αντιδημοκρατικών πρακτικών είναι μία :  δημιουργία ενός αγωνιστικού,  κοινωνικού μετώπου  που θα βάλει ανάχωμα στον κατήφορο , θα προωθήσει μια  προοδευτική, αξιόπιστη και βιώσιμη  πορεία εξόδου από την κρίση και θα  ισχυροποιήσει  τους θεσμούς συμμετοχής ,αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης.
Read more »