29 Ιουν 2012

Διακοπές στην Κρήτη Σαμαράς, Σηφάκης, Νίνης και ο... Πίου!

Κάνει θραύση ο Πίου, το μαύρο πιστόλι, σε όλη την Ελλάδα και η χάρη του έφτασε ως την Κρήτη.
Μετά την υπερ-προσπάθεια που κατέβαλαν στο Euro οι διεθνείς μας πέταξαν την φανέλα της Εθνικής και φόρεσαν μαγιό! Ο λόγος για τους Μιχάλη Σηφάκη, Γιώργο Σαμαρά και Σωτήρη Νίνη που απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα της Κρήτης παρέα -όπως οι ίδιοι λένε χαριτολογώντας- με τον... Πίου της γνωστής διαφήμισης της τηλεφωνικής εταιρίας Wind!
"Διακοπές με τον... Πίου" γράφει στο Twitter του ο Μιχάλης Σηφάκης σχολιάζοντας τη φωτογραφία που ανάρτησε στην γνωστή ιστοδελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Η επιλογή της Κρήτης ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη για Σηφάκη και Σαμαρά που κατάγονται απο το Ηράκλειο και συνδιάζουν τις διακοπές τους περνώντας χρόνο με συγγενεις και φίλους.
Από τα χαμόγελα πάντως διαπιστώνει κανείς ότι απολαμβάνουν και με το παραπάνω τις διακοπές τους στο νησί!

Read more »

Στην εντατική πεντάχρονος στην Κρήτη

Στο νοσοκομείο Χανίων μεταφέρθηκε το απόγευμα ένα πεντάχρονο αγόρι που κινδύνευσε να πνιγεί σε πισίνα ξενοδοχείου που βρίσκεται στην τουριστική περιοχή του Σταλού.
Το παιδί που βρίσκεται στη Κρήτη με την οικογένειά του για διακοπές, λίγο μετά τις 4 και ενώ κολυμπούσε στην πισίνα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχασε τις αισθήσεις του.
Με την επέμβαση ναυαγοσώστη, το παιδάκι βγήκε από την πισίνα και δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες.
Στο σημείο κλήθηκε μονάδα του ΕΚΑΒ που επανάφερε το παιδί καθώς δεν ανέπνεε και είχαν σταματήσει οι καρδιακοί του παλμοί. Υποστηριζόμενο με οξυγόνο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων, όπου διασωληνώθηκε.
Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του αποφασίστηκε να μεταφερθεί απόψε στην παιδιατρική μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.
Read more »

Ημερίδα με θέμα τις Νέες Καλλιέργειες στο Ηράκλειο

Το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Αγ. Μύρωνα, διοργανώνουν την Τρίτη 3 Ιουλίου 2012, στην αίθουσα του πρώην Δημ. Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Γοργολαϊνη και ώρα 19.30΄μ.μ., ημερίδα με θέμα τις Νέες Καλλιέργειες όπως στέβια, ιπποφαές, αλόη, γκότζι μπέρι, κ.α. και τις προοπτικές - δυνατότητες καλλιέργειας και προώθησης τους στην αγορά.
Πρόγραμμα Ημερίδας
19.30΄μ.μ. Χαιρετισμός δημάρχου Ηρακλείου κ. Γ. Κουράκη και
αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αρ. Μπολάκη
19.40΄μ.μ. Ομιλία με θέμα: «Ο ρόλος της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Εμπορίου του Δήμου Ηρακλείου στον εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής και της ανάπτυξης της ενδοχώρας».
Εισηγήτρια: Καμπιτάκη Αικατερίνη, οικονομολόγος, Δ/ντρια Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εμπορίου.
19.55΄μ.μ Ομιλία με θέμα: «Η συμβολή των εναλλακτικών καλλιεργειών στην αγροτική ανάπτυξη».
Εισηγητής: Καραγιαννάκης Χρήστος, Τεχνολόγος Γεωπόνος, Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου.
20.10΄μ.μ Ομιλία με θέμα: «Εδαφοκλιματικές απαιτήσεις εναλλακτικών καλλιεργειών και εγκατάστασή τους».
Εισηγητής: Παπαδογιαννάκης Νίκος, Τεχνολόγος Γεωπόνος Φυτικής Παραγωγής, μόνιμος συνεργάτης ραδιοφωνικής εκπομπής «Αγροτικά θέματα», Κρήτη FM 100.3.
20.25΄μ.μ Ομιλία με θέμα: «Προώθηση-πώληση προϊόντων νέων καλλιεργειών στην εσωτερική & εξωτερική αγορά».
Εισηγητής:, Κωνσταντινίδης Παντελής, Τεχν. Γεωπόνος Φυτικής Παραγωγής, φυτωριούχος - καλλιεργητής νέων καλλιεργειών.
20.50΄μ.μ. Ερωτήσεις – συζήτηση: Συντονισμός Λασηθιωτάκη Αικατερίνη, Αγροτική Οικ. Οικονομία, Προϊσταμένη Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης.
Read more »

Καμμένος:«Έχουμε κυβέρνηση... Σημίτη»

Ως μία κυβέρνηση Σημίτη, χαρακτήρισε σε σχετική ερώτηση την σημερινή κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος, τονίζοντας με νόημα πως ελπίζει να μην... ξεχάσει τα χρέη του στις τράπεζες το ΠΑΣΟΚ όταν αλλάξει όνομα.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1», υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Θα ψηφίζουμε νομοσχέδια, αν συμφωνούν με τις αρχές μας».
Παράλληλα αναφέρθηκε και στον πρώτο νόμο που θα καταθέσει, ο οποίος και θα αφορά σε κατάργηση του νόμου Ραγκούση για του μετανάστες. Όσο για το ποιον θα ψηφίσει για πρόεδρο της Βουλής, είπε πως: «Θεωρώ ότι ο κ. Μεϊμαράκης θα ήταν καλός πρόεδρος της Βουλής».
Read more »

Την χτύπησαν επειδή πανηγύρισε το γκολ της Ελλάδας(φωτο)



Μια νεαρή μητέρα η οποία ζει και εργάζεται στη Γερμανία πήγε την προηγούμενη Παρασκευή να δει τον αγώνα ποδοσφαίρου Ελλάδας-Γερμανίας μαζί με τους φίλους της και το αποτέλεσμα της βραδιάς ήταν ένα μαυρισμένο μάτι και σπασμένα κόκκαλα.

Επειδή είναι μισή Ελληνίδα υποστήριζε και τις δύο ομάδες, και για να το δείξει αυτό μπήκε στο μετρό τυλιγμένη με της σημαίες και των δύο χωρών.

«Ήδη στο μετρό ξεκίνησαν τα περιπαιχτικά σχόλια» είπε στη Bild. Μόλις μπήκε το πρώτο γκολ της Ελλάδας, άρχισε να πανηγυρίζει.

Μετά το 4-2 στο τέλος του παιχνιδιού οι φίλοι της πήγαν να πάρουν μπίρα από μία γερμανική πάμπ και η ίδια έμεινε μόνη της στο πλήθος με μια φίλη της.

«Συζητούσαμε και ξαφνικά είδα μια γροθιά να έρχεται καταπάνω μου».

Ο δράστης εξαφανίστηκε αμέσως και η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
 
protothema
Read more »

Κλείνουν το φορέα διαχείρισης της Σαμαριάς και το ΕΑΚ Χανίων

Σε μια κίνηση με ισχυρό συμβολισμό και προς το εσωτερικό, αλλά κυρίως προς τους δανειστές της χώρας μας, αναμένεται να προχωρήσει μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύονται στο Έθνος, στα χέρια του πρωθυπουργού υπάρχει ήδη λίστα με 60 Οργανισμούς-φορείς του Δημοσίου που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν.

Θα πρόκειται για την πρώτη κίνηση που θα κάνει η κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της μείωσης του κράτους και στόχο έχει να πείσει -όχι πλέον με φραστικές διαβεβαιώσεις, αλλά πρακτικά- ότι είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί.

Στους φορείς αυτούς απασχολούνται περίπου 3.000 εργαζόμενοι που με τα λουκέτα έρχεται και η απομάκρυνσή τους. Οι μόνιμοι υπάλληλοι μετατάσσονται, οι συμβάσεις δεν ανανεώνονται ενώ το πλεονάζον προσωπικό που δεν θα μεταταχθεί θα μπαίνει σε καθεστώς εφεδρείας για ένα χρόνο λαμβάνοντας το 60% του μισθού και στη συνέχεια θα απολύεται.

Πρόκειται για τους οργανισμούς:

Εταιρεία Έρευνας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης “Σύνθεση”, Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας ”Αθήνα” Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Κοινωνικές Συνετεριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων ”Εδρα”, Ομοσπονδία Άρσης Βαρών,Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας” Αλθαία”, Αθλητικό Κέντρο Χανίων, ΟΚΕ, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”, Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ, Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, “Συν-ειρμός”,Ωδείο Αθηνών, Φορέας Διαχείρισης Δρυμού Σαμαριάς, Εστία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης,ΙΑΣΙΣ, Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών, Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής Περίθαλψης, Λαογραφικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης,Κέντρο Έρευνας Περίθαλψης Σακκχαρώδη Διαβήτη.
Read more »

Μεγάλο ενδιαφέρον για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Κρήτη

Απολύτως αναγκαία είναι η στροφή προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά η διαδικασία αυτή θα πρέπει να γίνεται «με μέτρο, με σύνεση και πάντοτε χέρι με χέρι με τις τοπικές κοινωνίες», όπως τόνισε χθες από τα Χανιά ο διευθύνων σύμβουλος της 'ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.' (100% θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ) Γιάννης Τσιπουρίδης, υπογραμμίζοντας ότι η Επιχείρηση «έχει μεγάλο ενδιαφέρον για μεγάλα έργα στην Κρήτη».
Ο κ. Τσιπουρίδης επεσήμανε, στο περιθώριο της υπογραφής σύμβασης για την ανακαίνιση και αλλαγή χρήσης του μικρού υδροηλεκτρικού σταθμού της Αγιάς, όπου θα δημιουργηθεί ένα εκθεσιακό κέντρο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με συγχρηματοδότηση από τις 'ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.', ότι οι ΑΠΕ «είναι το μέλλον μας, ως πλανήτη αλλά και ως χώρας».
Και πρόσθεσε: «Είναι ένας ενεργειακός χώρος, ο οποίος είναι πλούσιος στη χώρα μας και πρέπει να τον εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γνωρίζω ότι υπάρχουν αντιδράσεις και στην Κρήτη, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αν πούμε στις ΑΠΕ θα πρέπει να πούμε ναι σε κάποια άλλη πηγή ενέργειας. Και οι πηγές ενέργειες που έχουμε διαθέσιμες είναι ελάχιστες. Τα ορυκτά καύσιμα εξαντλούνται και καταστρέφουν το κλίμα και μακριά από εμάς η πυρηνική ενέργεια. Οπότε προφανώς πρέπει να στραφούμε στις ΑΠΕ, αλλά πρέπει να τις κάνουμε με μέτρο, με σύνεση και πάντοτε χέρι με χέρι με τις τοπικές κοινωνίες».
Κληθείς από τα 'Χ.Ν.' να σχολιάσει τις αντιδράσεις από μερίδα κατοίκων στην Κρήτη, ο κ. Τσιπουρίδης υπογράμμισε ότι «η 'ΔΕΗ Ανανεώσιμες' έχει μεγάλο ενδιαφέρον για μεγάλα έργα στην Κρήτη, άρα μας ενδιαφέρουν οι αντιδράσεις και μας ενδιαφέρει να περάσουμε το μήνυμα στον κόσμο. Δεν ξέρω αν είναι μειοψηφίες ή πλειοψηφίες, αλλά το θέμα δεν είναι ποσοτικό. Νομίζω ότι είναι ευθύνη μας να ενημερώσουμε τον κόσμο και σε αυτό είναι δικαιολογημένες οι αντιδράσεις. Νομίζω ότι λείπει η ενημέρωση. Η πολιτεία δεν κατάφερε ποτέ να ενημερώσει τον κόσμο για το τι είναι οι ΑΠΕ και ποια είναι τα οφέλη τους, ιδιαίτερα στις τοπικές κοινωνίες. Άρα, υπάρχει ένας μεγάλος δρόμος για ενημέρωση, οφείλουμε να την κάνουμε, είμαι σίγουρος ότι οι καλοπροαίρετοι θα το καταλάβουν. Για μένα είναι προφανές, τριάντα χρόνια ασχολούμαι με αυτό, ίσως είμαι πορωμένος με την καλή έννοια και την κακή έννοια, αλλά νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει να καταφέρουμε να το περάσουμε στον κόσμο, για να καταλάβει ότι αυτό είναι το μέλλον μας», κατέληξε ο κ. Τσιπουρίδης.
του Γιώργου Γεωργακάκη - Χανιώτικα Νέ
Read more »

Στη μαρίνα του Ρεθύμνου το μεσημέρι το πλοίο Έλλη Τ

Στη μαρίνα του Ρεθύμνου αναμένεται να δέσει μετά τις 2 το μεσημέρι το πλοίο Έλλη Τ. της Cretan Lines, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται μεσοπέλαγα.
Γίνεται λοιπόν πραγματικότητα το όνειρο των ρεθυμνιωτών για διασύνδεση του Ρεθύμνου με τον Πειραιά και την ηπειρωτική Ελλάδα.
Το πλοίο έρχεται ρυμουλκούμενο και η επίσημη υποδοχή του θα γίνει στις 8 το βράδυ.
Η Cretan Lines ανακοίνωσε πριν από λίγο:
"H CRETAN LINES βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στους Ρεθεμνιώτες ότι το πλοίο ΕΛΛΗ Τ αναχώρησε από τον Πειραιά και θα αφιχθεί στο λιμάνι του Ρεθύμνου σήμερα το απόγευμα.
Πιστεύουμε ότι μια δύσκολη προσπάθεια για να αποκτήσει το Ρέθυμνο τη δική του ακτοπλοϊκή σύνδεση ευοδώθηκε.
Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν στην επίτευξη του στόχου μας και πιστεύουμε ότι όλοι οι Ρεθεμνιώτες θα το στηρίξουν για να εξυπηρετεί για πάντα τα δικά τους συμφέροντα".
Στο μεταξύ το απόγευμα του Σαββάτου στις 6 θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της Cretan Lines, η οποία είναι προγραμματισμένη να γίνει στην αίθουσα που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του κτηρίου «Δελφίνι» στη μαρίνα.
Read more »

Αιχμές για τον Πλατανιά άφησε ο μεγαλομέτοχος της Καλλιθέας Νίκος Σαλευρής

Σφοδρή επίθεση προς όλους τους αρμόδιους φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και την αστυνομική διεύθυνση της Πάτρας για όλα όσα έγιναν στο παιχνίδι με την Παναχαϊκή, εξαπέλυσε μέσω του NovaΣΠΟΡ FM, ο μεγαλομέτοχος της Καλλιθέας, Νίκος Σαλευρής. «Κάποιοι είχαν αποφασίσει για την πρωτιά των πλέι οφ. Κάποια μεγάλη ΠΑΕ της πρώτης εθνικής προστατεύει μία συγκεκριμένη ομάδα», σχολίασε μεταξύ άλλων.

Ο «ισχυρός άνδρας» της Καλλιθέας αναφέρθηκε στις «σφαγιαστικές» όπως τις χαρακτήρισε διαιτησίες στα ματς των πλέι οφ, έκανε λόγο για… προαποφασισμένη πρωτιά και κατήγγειλε την στάση της αστυνομίας στο ματς της Πάτρας. Ο μεγαλομέτοχος της Καλλιθέας, Νίκος Σαλευρής αναφέρθηκε στους λόγους που δέχθηκε «πόλεμο» η Καλλιθέα. «Κάποιοι είχαν λόγο να το κάνουν… θα τους βρούμε. Συνεχίζουμε μετά από αυτό. Στην κλήρωση των πλέι οφ είχαμε γίνει αποδέκτες πληροφοριών ότι μία ομάδα θα έπαιρνε την πρώτη θέση γιατί είχε την προστασία μίας ΠΑΕ της πρώτης εθνικής. Έγινε μία περίεργη κλήρωση… εμείς παίξαμε τρία συνεχόμενα εκτός έδρας ματς. Πώς γίνεται αυτό; Είδαμε διαιτησίες κατώτερες, προκλητικά σφυρίγματα, πάντοτε με στόχο την προώθηση μίας συγκεκριμένης ομάδας. Ο μεγαλομέτοχος του Πλατανιά, ακούστε θράσος, μας είπε: “μη χαίρεστε, δεν θα πάρετε βαθμό”. Είχαμε πόλεμο. Στην Καλλονή κάναμε καλή εμφάνιση, αλλά ο διαιτητής δεν μας έδωσε πέναλτι, δεν απέβαλε παίκτη της Καλλονής. Διαιτησία σφαγιαστική…
Read more »

28 Ιουν 2012

Εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία η ίδια του η ανιψιά έβαλε να τον σκοτώσουν!

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, ανθρωποκτονία σε βάρος 82χρονο, που έγινε την 18/19-06-2012, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Τσιβαρά του Δήμου Αποκορώνου Χανίων. Οι αστυνομικοί, ξετύλιξαν το κουβάρι της "βρώμικης" αυτής υπόθεσης ύστερα από αξιολόγηση πληροφοριών, την αξιοποίηση στοιχείων, αλλά και από την μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση που διήρκησε δυόμιση χρόνια, για να οδηγηθούν στα ίχνη των δραστών.
Ειδικότερα, ύστερα από την αξιολόγηση πληροφοριών, την αξιοποίηση στοιχείων, αλλά και από την μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομικά έρευνα και προανάκριση, που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι, τρείς άνδρες ηλικίας 27, 67 και 51 ετών και μία 55χρονη είχαν συμμετοχή στην υπόθεση ανθρωποκτονίας που είχε γίνει την 18/19-10-2009 στο Δημοτικό Διαμέρισμα Τσιβαρά του Δήμου Αποκόρωνα καθώς γνώριζαν το θύμα και θα αποκόμιζαν οικονομικό όφελος από το θάνατό του
Ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και από κοινού.
Αναζητείται ακόμη ένας (1) δράστης του οποίου τα στοιχεία παραμένουν άγνωστα, σε βάρος του οποίου έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.
Read more »

Έργα ύψους 1.100.000 ευρώ, που θα ενισχύσουν την οδική ασφάλεια στο οδικό δίκτυο της Κρήτης

Σε έργα ύψους 1.100.000 ευρώ, που θα ενισχύσουν την οδική ασφάλεια στο εθνικό οδικό δίκτυο της Κρήτης, προχωρεί η περιφέρεια Κρήτης.
Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε σήμερα τη σχετική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου Βελτίωση- Συντήρηση οδοποιίας που χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, με ανάδοχο την εργοληπτική εταιρεία "ΜΑΡΜΙ ΑΕ".
Σύμφωνα με την περιφέρεια Κρήτης, οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι ασφαλτικός τάπητας σε μήκος οδού περίπου 5 χιλιομέτρων, καθαρισμός τάφρων και διαγράμμιση στα τμήματα όπου θα κατασκευαστεί ο νέος τάπητας.
Οι εργασίες θα γίνουν στα τμήματα όπου έχουν επισημανθεί συχνές ολισθήσεις αυτοκινήτων-μοτοσικλετών, τροχαία ατυχήματα, ιδιαίτερα στο τμήμα Φόδελε- Πάνορμο.
Οι ασφαλτικές εργασίες που θα πραγματοποιηθούν θα ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι.

Read more »

Το 68% των Ελλήνων κάτω από το όριο της φτώχειας

Τα στοιχεία έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2012, που αφορούν την ανεργία, τη φτώχεια και την έλλειψη στέγης στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Προκαλούν σοκ για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τη μελέτη, το 68% των Ελλήνων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και διαθέτει πάνω από το 40% του εισοδήματός του για το ενοίκιο ή την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου.

Παράλληλα σημειώνεται πως η απασχόληση στην Ελλάδα έχει μειωθεί σε ποσοστό 8,7% δηλαδή χάθηκαν 400.000 θέσεις εργασίας το πρώτο τρίμηνο του 2012, όταν στην Ισπανία χάθηκαν 660.000 θέσεις εργασίας, στην Πορτογαλία 210.000 και στην Ιταλία 180.000.

Ακόμη σε ότι αφορά τους άστεγους στη χώρα ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 25%, σε σχέση με το 2009, και πλέον ανέρχονται σε 20.000 συνολικά. Πάνω από το ήμισυ των αστέγων εντοπίζονται στην Αθήνα και τον Πειραιά (11.000- από τους οποίους 8.000 είναι Έλληνες).

Και τα ανησυχητικά στοιχεία συνεχίζονται αφού το 64% των Ελλήνων ηλικίας 15- 35 ετών δηλώνουν έτοιμοι να εγκατασταθούν και να εργαστούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, σύμφωνα με έκθεση σχετικά με την μετανάστευση των Ελλήνων και των Ισπανών που συνέταξε ο ΟΟΣΑ.

Μάλιστα φαίνεται πως οι Έλληνες επιλέγουν να μεταναστεύσουν στη Γερμανία, αφού αναζήτησαν εργασία περίπου 15.000 συμπολίτες μας, την ίδια ώρα που στη ο αριθμός των Ισπανών που πήγαν στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης για δουλεία έφτασε τους 13.000.

Στην ίδια έκθεση τονίζεται ότι η οικονομική κρίση έχει επιβραδύνει τη ροή των μεταναστών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ έχει αυξήσει το αίσθημα δυσφορίας των πολιτών απέναντι στους μετανάστες στις χώρες όπου παρατηρούνται αυξημένα ποσοστά ανεργίας, όπως αναφέρει μια έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για τη μετανάστευση το 2012 η οποία παρουσιάστηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.
Read more »

Πάγκαλος:Υφίσταμαι επίθεση λόγω του σωματότυπού μου

Στην εκπομπή «Αυτοψία» εμφανίστηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος και έδωσε μία συνέντευξη εφ όλης της ύλης στον Αντώνη Σρόιτερ. «Αισθάνθηκα ντροπή για τα συνθήματα των Ελλήνων φιλάθλων είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εννοώντας το σύνθημα «δεν θα σε πληρώσουμε ποτέ Γερμανέ, Γερμανέ» που ακούστηκε στο Euro», είπε μεταξύ άλλων.
«Δεν θέλω να είμαι συμπολίτης με αυτόν τον άνθρωπο. Τη νοοτροπία του φοροφυγά τη μεταφέρει και στο ποδόσφαιρο. Ο φίλαθλος αυτός έχει λεφτά για να βρεθεί στην κερκίδα του Euro. Εγώ δεν έχω τα χρήματα να πάω, με τρία παιδιά, και δεν αστειεύομαι σε αυτό...», είπε.
«Ο Παπανδρέου θα αποκατασταθεί από την ιστορία», είπε σε άλλο σημείο. «Θεωρώ ότι τα πήγε καλά. Δεν είχε την πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας όταν έκανε την ατυχέστατη πρόταση περί δημοψηφίσματος», τόνισε.
«Οι Βουλευτές του, τον έριξαν τον Γιώργο Παπανδρέου. Θα πρέπει να εξηγηθεί γιατί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έριξε τον Παπανδρέου», είπε.
«Υφίσταμαι επίθεση λόγω του σωματότυπού μου. Πρόκειται για ρατσιστές εναντίον των χοντρών. Το ότι είμαι χοντρός σημαίνει ότι τρώω πολύ, που σημαίνει ότι είναι πλούσιος. Σας αφήνω να καταλάβετε το μέγεθος της ηλιθιότητας. Όποιος έχει χρήματα πολλά πάει και σε γυμναστήρια. Έχω γνήσια μεσογειακή διατροφή. Τρώω ντομάτα σαλάτα, ψωμί και φέτα», τόνισε ο Θ. Παγκαλος.
Read more »

Πέθανε ο 45χρονος που έπεσε από την Ακρόπολη

Υπέκυψε τελικά στα σοβαρά τραύματά του ο 45χρονος, που στις 9.30 το πρωί έπεσε από τον βράχο της Ακρόπολης και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
Οι φύλακες που αντιλήφθηκαν τι συνέβη, ειδοποίησαν την Αστυνομία και την Πυροσβεστική. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ΕΜΑΚ οι οποίοι τον απεγκλώβισαν από δύσβατο σημείο στο οποίο είχε πέσει. Από την αστυνομία διενεργείται προανάκριση για να διευκρινιστούν οι συνθήκες της πτώσης και αν πρόκειται για απόπειρα αυτοκτονίας ή ατύχημα.
Read more »

«SOS» από τους γιατρούς στην Κρήτη

Με θείες επικλήσεις, μην τυχόν και έρθουν άλλοι ασθενείς, λειτουργούν οι μονάδες εντατικής θεραπείας των δημόσιων νοσοκομείων της Κρήτης.
Οι ΜΕΘ έχουν κατακλυστεί από ασθενείς, τα κρίσιμα περιστατικά, όπως παραδοσιακά συμβαίνει κάθε καλοκαίρι, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Στα νοσοκομεία του ΕΣΥ στην Κρήτη δεν υπάρχει ελεύθερο κρεβάτι σε εντατική ούτε για δείγμα, ενώ περιορισμένες είναι και κρεβάτια στις ΜΕΘ των ιδιωτικών νοσοκομείων.
Για μία ακόμη φορά, οι γιατροί εκπέμπουν σήμα κινδύνου, εκτιμώντας ότι η «εντατική θεραπεία» το καλοκαίρι θα αποτελέσει ... πολυτέλεια στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης.
Read more »

Ρέθυμνο: Γιορτή Κρητικής Διατροφής 1-7 Ιουλίου

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και ο Δήμος Ρεθύμνης συνδιοργανώνουν την «1η Γιορτή Κρητικής Διατροφής» με στόχο τη στήριξη και προβολή των προϊόντων της Κρητικής Γης και της κουλτούρας των ανθρώπων της.
Ο νέος αυτός Θεσμός συνταιριάζει και ενώνει σκοπούς και δράσεις της έκθεσης « Αγρο – Τουριστική Συνεργασία» της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και της «Γιορτής Κρητικού Κρασιού & Παραδοσιακών Προϊόντων» του Δήμου Ρεθύμνης.
Η «Γιορτή Κρητικής Διατροφής» θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνης από 1 – 7 Ιουλίου 2012, 19:30 – 23:00, και το πρόγραμμα εκδηλώσεών της περιλαμβάνει έκθεση τοπικών προϊόντων, καλλιτεχνικό πρόγραμμα και πλήθος ενημερωτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Σας προσκαλούμε να θέσουμε μαζί τα θεμέλια ενός νέου θεσμού που αποτελεί συγκέρασμα
δύο προσφιλών σε όλους μας εκδηλώσεων ανάδειξης των πιο αντιπροσωπευτικών προϊόντων
του τόπου μας: τη Γιορτή Κρασιού και Παραδοσιακών Προϊόντων και της Κρητικής Αγροτου-
ριστικής Συνεργασίας.
Οι φορείς διοργάνωσης των εκδηλώσεων αυτών, ο Δήμος Ρεθύμνης και η Αντιπεριφέρεια
Κρήτης αντίστοιχα, συμπράττουν και συνδιοργανώνουν τη «Γιορτή Κρητικής Διατροφής». Ένα
γνήσιο, δυναμικό θεσμό, που φέρει μια ονομασία παγκόσμιας αναγνωρισιμότητας και φιλοδο-
ξεί να κάνει κοινωνούς όλους τους επισκέπτες, στον πλούτο της πολιτιστικής μας ταυτότητας
αλλά και στην ποικιλία και υψηλή διατροφική αξία των προϊόντων του νησιού μας.
Από την 1η μέχρι και τις 7 Ιουλίου λοιπόν, στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, τόπο φιλόξενο στην
καρδιά της πόλης, δοκιμάζουμε εξαιρετικής ποιότητας κρητικό κρασί. Γευόμαστε παραδοσιακά
εδέσματα από αγνά υλικά της κρητικής γης. Ταξιδεύουμε στη μουσική παράδοση της Κρήτης
με τη βοήθεια των καλλιτεχνών μας. Συναντιόμαστε, συνομιλούμε και μαθαί νουμε από τους
παραγωγούς για τις δοκιμασίες της αναμέτρησής τους με τη Φύση. Μοιραζόμαστε ιδέες και
στιγμές από αυτές που μπολιάζουν με ζωογόνες ανάσες την καθημερινότητά μας.
Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι στο ξεκίνημα του νέου αυτού θεσμού, που εμπνέεται από την αγάπη
μας για την Κρητική Παράδοση και όλα τα αγαθά που αυτή εμπεριέχει και αξίζει τη θερμή,
έμπρακτη και αυθόρμητη υποστήριξη όλων μας.
Γιώργης Χ. Μαρινάκης
Δήμαρχος Ρεθύμνης
Read more »

Βαριά τραυματισμένος ο νεαρός που έπεσε από την Ακρόπολη

Βαριά τραυματισμένος είναι ο άτυχος άνδρας ο οποίος έπεσε από την Ακρόπολη, από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Μετά από επιχείρηση ανδρών της ΕΚΑΜ κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν και σύμφωνα με πληροφορίες αυτήν την ώρα μεταφέρεται στον Ευαγγελισμό
Read more »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ

Αυτή και αν είναι πρόκληση! Οι Σκοπιανοί κάνουν γκάλοπ για το τι αυτοκόλλητα πρέπει να βάζει η «Μακεδονία» στα ελληνικά αυτοκίνητα όταν πηγαίνουν στη γειτονική χώρα, με μια από τις απαντήσεις να είναι γερμανική επαρχία της Ελλάδας.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο των Σκοπίων, αποκαλούμενο κακώς ως «Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων» (ΜΙΝΑ), φιλοξενεί μια προκλητική δημοσκόπηση για την Ελλάδα, που «τρέχει» από την Τρίτη.
Η ερώτηση που θέτει το πρακτορείο είναι η εξής: «Τι αυτοκόλλητα πρέπει να βάζει η «Μακεδονία» στα ελληνικά αυτοκίνητα, όταν εισέρχονται στην χώρα;».
Οι επιλογές των απαντήσεων σε αυτό το τουλάχιστον προκλητικό ερώτημα των Σκοπιανών είναι:
α. Πρώην Οθωμανική Ελληνική Δημοκρατία
β. Σύγχρονη Πτωχεύσασα Ελληνική Δημοκρατία
γ. Νότια Μακεδονία
δ. Νομισματικό προτεκτοράτο της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης
ε. Γερμανική επαρχία της Ελλάδας
Μάλιστα, η απάντηση που κερδίζει μέχρι στιγμής στις ψήφους είναι η «Πρώην Οθωμανική Ελληνική Δημοκρατία»!
Read more »

Εντοπισμός δενδρυλλίων κάνναβης στη Γεωργιούπολη Χανίων

Εντοπίστηκαν, χθες (26-06-2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Αποκόρωνα, εννέα (9) δενδρύλλια κάνναβης, σε αγροτική περιοχή, στη Γεωργιούπολη Χανίων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων για τον εντοπισμό καλλιεργειών δενδρυλλίων κάνναβης, αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Αποκορώνου εντόπισαν, εκρίζωσαν και κατέσχεσαν χθες (26-06-2012) το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή στη Γεωργιούπολη, εννέα (9) δενδρύλλια κάνναβης, εμφυτευμένα στο έδαφος, στο στάδιο της ανάπτυξης (ύψος 30 εκ. έως 2 μέτρα).
Ενεργούνται εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων.
Read more »

Φωτογραφία που σοκάρει στο κέντρο της Αθήνας!

Στην Αθήνα του 2012, ένας άνθρωπος είναι... τέζα στη μέση του δρόμου ολόγυμνος σε κεντρικό σημείο και ο κόσμος περνάει δίπλα του σαν μην έγινε τίποτα!
Η σοκαριστική φωτογραφία δεν είναι φωτομοντάζ, είναι αληθινή και φέρει την υπογραφή του δικηγόρου Γιάννη Τσαμίχα, προέδρου του ελληνοϊταλικού επιμελητηρίου, ο οποίος την έστειλε στο aixmi.gr.
Read more »

Ο Πλατανιάς στην Super League!

Ο Πλατανιάς, πανηγυρίζει την άνοδό του στην Super League! Επικράτησε με 3-0 της Καλλονής και εξασφάλισε και μαθηματικά την πρώτη θέση στα πλέι οφ μια αγωνιστική πριν το φινάλε!
Η ομάδα του Πλατανιά  μπήκε πιο δυνατά και στο 19' έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει. Ο Ναζλίδης ανετράπη από τον Τραορέ, ο οποίος είδε κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή, που καταλόγισε το πέναλτι. Ο Ναζλίδης ανέλαβε την εκτέλεση, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι της Καλλονής.
Δεν πέρασαν όμως παρά μόνο δύο λεπτά, με τον Δημήτρη να πετυχαίνει ότι δεν κατάφερε ο συμπαίκτης του και με ωραίο σουτ εκτός περιοχής άνοιξε το σκορ.
Ο Πλατανιάς συνέχισε να πιέζει και στο 32' είχαν νέο δοκάρι, αυτή τη φορά μετά από το σουτ του Παληγεώργου.
Το 2ο γκολ των Κρητικών, ήρθε με το... καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς στο 48' ο Μήτσης στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Το τελικό 3-0 πέτυχε ο Μαρτσάκης στο 63', μόλις ένα λεπτό αφού πέρασε σαν αλλαγή στη θέση του Ντράμι.
Οι Κρητικοί σε συνδυασμό και με την επικράτηση της Παναχαϊκής, εξασφάλισαν και μαθηματικά την άνοδο, δίνοντας στην 6η αγωνιστική των πλέι οφ διαδικαστικό χαρακτήρα.
Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Λαζαρίδης, Παληγέωργος, Κουρτεσιώτης, Τζανής, Δημήτρης, Μαραγκός, Γκονζάλες, Μαραγκουδάκης (73' Χαϊκάλης), Μιρτσέτα (73' Μανουσάκης), Δράμι (62' Μαρτσάκης), Ναζλίδης.
ΑΕΛ Καλλονής (Γιάννης Ματζουράκης): Μάππας, Κριπιντίρης, Καρακώστας (68' Βλαστέλλης), Μήτσης, Χωριανόπουλος, Μαρσέλο, Λεοζίνιο (75' Βαλιός), Ντος Σάντος (46' Ταραχούλσκι), Μανουσάκης, Τραορέ, Μανούσος.
Read more »

27 Ιουν 2012

Δραματική αύξηση των αστέγων και στην Κρήτη , λέει η Κομισιον

Κατά 8,7% αυξήθηκαν οι άνεργοι στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση στην ΕΕ. To 64% των Ελλήνων ηλικίας 15-35 ετών δηλώνουν έτοιμοι να εγκατασταθούν σε άλλη χώρα για να εργαστούν, ενώ οι άστεγοι έφτασαν τους 20.000

Οι θέσεις εργασίας στη χώρα μας μειώθηκαν την περίοδό αυτή κατά 400.000. Την ίδια περίοδο στην Ισπανία χάθηκαν 660.000 θέσεις εργασίας, στην Πορτογαλία 210.000 και στην Ιταλία 180.000.

Η Κομισιόν επισημαίνει ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στην ομάδα των χωρών στις οποίες αναμένεται επιδείνωση της απασχόλησης το δεύτερο εξάμηνο του 2012 στον τομέα των υπηρεσιών και των κατασκευών.

Εξάλλου, σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την τριετία 2008- 2011 η ανεργία στους πολίτες ηλικίας 55- 64 ετών διπλασιάστηκε σε έξι κράτη-μέλη: την Ελλάδα, τη Δανία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.

Παράλληλα, το 64% των Ελλήνων ηλικίας 15- 35 ετών (27% για περιορισμένο χρονικό διάστημα και 37% μακροπρόθεσμα) δηλώνουν έτοιμοι να εγκατασταθούν και να εργαστούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 53%, ενώ υψηλά ποσοστά παρατηρούνται επίσης στην Ισπανία και την Ιρλανδία (από 67%) και στην Πορτογαλία (57%).

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει η Κομισιόν την κατάσταση των αστέγων στην Ελλάδα. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, το 2011 οι άστεγοι στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 25%, σε σχέση με το 2009, και ανέρχονται σε 20.000. Πάνω από το ήμισυ των αστέγων εντοπίζονται στην Αθήνα και τον Πειραιά (11.000- από τους οποίους 8.000 είναι Έλληνες).

Το πρόβλημα των αστέγων έχει κάνει, επίσης, την εμφάνισή του σε πόλεις όπως τα Χανιά, το Ηράκλειο Κρήτης και τα Τρίκαλα, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι λόγω της κρίσης έχει αυξηθεί ο αριθμός των αστέγων με υψηλή μόρφωση που είχαν ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο, χωρίς ψυχολογικά προβλήματα ή προβλήματα εξάρτησης, οι οποίοι πλέον «δεν τα βγάζουν πέρα», έχοντας χάσει τη δουλειά τους.

Η Κομισιόν σημειώνει επίσης ότι το 68% του πληθυσμού στην Ελλάδα ζει κάτω από το όριο της φτώχειας (σ.σ. δηλαδή με εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος) και διαθέτει πάνω από το 40% του εισοδήματός του για το ενοίκιο ή την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου.

Τέλος, η Κομισιόν αναφέρει ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2012 αναμένεται να μειωθούν οι κοινωνικές δαπάνες κατά 18%
Read more »

Εξαιρετικής ποιότητας τα ύδατα κολύμβησης στις παραλίες του Δήμου Χανίων

Άφοβα μπορούν να κολυμπούν και να απολαμβάνουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες τις πανέμορφες παραλίες και ακτές του Δήμου Χανίων, σύμφωνα και με τα αποτελέσματα των ετήσιων ελέγχων/μετρήσεων της ποιότητας των υδάτων που πραγματοποιήθηκαν σε αυτές, με ευθύνη του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μέσω της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων.

Πιο συγκεκριμένα, ως εξαιρετικής ποιότητας – τριών αστέρων - χαρακτηρίζονται τα ύδατα κολύμβησης στις παραλίες της Αγίας Μαρίνας, του Σταλού, των Αγίων Απόστολων, του Άγιου Ονούφριου, του Βλήτε Σούδας, του Καλαθά, του Καλαμάκιου, του Κουμ Καπί, του Μαραθίο, της Νέας Χώρας, του Σταυρού και της Χρυσής Ακτής, όπως φαίνεται και στο σχετικό πίνακα.
Σημειώνεται ότι η παρακολούθηση και η αξιολόγηση της ποιότητας των υδάτων για την κολυμβητική περίοδο 2011 πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Οδηγία 2006/7/ΕΚ και με συναξιολόγηση των αποτελεσμάτων παρακολούθησης των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Τι είναι το Μητρώο Ταυτότητας Υδάτων Κολύμβησης
Η θέσπιση Μητρώου Ταυτοτήτων Υδάτων Κολύμβησης υπαγορεύεται από την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2006/7/ΕΚ, σχετικά με τη διαχείριση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης και συνιστά μια καινοτόμο προσέγγιση, με βασικό στόχο την ενημέρωση των πολιτών και την παροχή χρήσιμων στοιχείων για την σύγκριση και την επιλογή ακτών κολύμβησης. Η ταυτότητα των υδάτων κολύμβησης παρέχει πληροφορίες για τις φυσικές και γεωγραφικές συνθήκες της περιοχής της ακτής,
για τα υδρολογικά χαρακτηριστικά των υδάτων κολύμβησης, καθώς και για την αξιολόγηση των πιθανών κινδύνων ρύπανσης στην περιοχή. Συμπληρωματικώς του Μητρώου Ταυτοτήτων, κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου κάθε έτους (από 1η Ιουνίου έως 30η Οκτωβρίου), διενεργούνται συστηματικές δειγματοληψίες και αναλύσεις μικροβιολογικών και άλλων παραμέτρων, με σκοπό
την ποιοτική παρακολούθηση και ταξινόμηση των κολυμβητικών υδάτων.
Read more »

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΜΟΙΒΗΣ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα στο Ηράκλειο, που εφοδίαζε με διπλώματα οδήγησης υποψήφιους οδηγούς, έναντι χρηματικού ποσού

Αποτελούνταν από 14 άτομα, μεταξύ των οποίων 8 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών, 5 εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών και ένας 34χρονος ημεδαπός ο οποίος ΄΄λειτουργούσε΄΄ ως υποψήφιος εξεταζόμενος

Συνελήφθησαν, με την αυτόφωρη διαδικασία, οι 8 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών & 4 εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών

Σχηματίστηκαν δικογραφίες για 19 άτομα ακόμα, οι 17 από τους οποίους ήταν ΄΄υποψήφιοι΄΄ οδηγοί και οι 2 είχαν το ρόλο του μεσολαβητή

Τα οικονομικά οφέλη του κυκλώματος, από την παράνομη δράση του, ξεπερνά τις -120.000- ευρώ


Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, κύκλωμα το οποίο δρούσε τουλάχιστον εδώ και τρία χρόνια και εφοδίαζε πολίτες – υποψήφιους οδηγούς, με διπλώματα οδήγησης, έναντι χρηματικού ποσού, χωρίς οι ίδιοι να έχουν συμμετάσχει στις εξετάσεις που απαιτούνται για την απόκτηση αυτών.

Το κύκλωμα αποτελούσαν δεκατέσσερα (14) άτομα, μεταξύ των οποίων οχτώ (8) υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών, πέντε (5) εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών και ένας 34χρονος ημεδαπός, ο οποίος ΄΄λειτουργούσε΄΄ ως υποψήφιος εξεταζόμενος για την απόκτηση των διπλωμάτων.

Read more »

ΣΑΦΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Εντατικοποιούνται από τη δημοτική αστυνομία στα Χανιά οι έλεγχοι στη παλιά πόλη και στις παραλίες του δήμου στο πλαίσιο της προσπάθειας για πάταξη του παρεμπορίου.
Παράλληλα, σε καθημερινή βάση γίνονται έλεγχοι κυρίως στην παλιά πόλη, που αφορούν την παράνομη στάθμευση οχημάτων.
Τον τελευταίο μήνα, η δημοτική αστυνομία έχει προχωρήσει σε κατασχέσεις περισσότερων από 2.700 τεμαχίων προερχόμενα από παρεμπόριο, η πώληση των οποίων, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «αφαιρεί σημαντικά έσοδα από το ελληνικό κράτος ζημιώνοντας παράλληλα την τοπική οικονομία και απειλώντας τη βιωσιμότητα των νόμιμων επιχειρήσεων του δήμου, ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία όπως η σημερινή».
Σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των ελέγχων από τη δημοτική αστυνομία το διάστημα από 13-21 Ιουνίου 2012.
Σύμφωνα με αυτά, η υπηρεσία προχώρησε σε κατασχέσεις 766 τεμαχίων παρεμπορίου από πλανόδιους μικροπωλητές, σε σημεία υψηλής επισκεψιμότητας της πόλης των Χανίων όπως στην πλατεία δημοτικής αγοράς, στην πλατεία Μητροπόλεως, στην πλατεία Χορτατσών στις οδούς Χάληδων, Ζαμπελίου, Νικολάου Σκουλά, Καραολή Δημητρίου, καθώς και σε πολυσύχναστες παραλίες.
Κατασχέθηκαν, ψηφιακοί δίσκοι (dvd, cd), ρολόγια, γυαλιά ηλίου και οράσεως, παιχνίδια, αρώματα, αξεσουάρ, τρόφιμα που είχαν στα καλάθια τους πλανόδιοι μικροπωλητές.
Read more »

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο «Κοινωνικό Φροντιστήριο» Χανίων

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο «Κοινωνικό Φροντιστήριο» - για μαθητές Α', Β' και Γ' τάξης Λυκείου - που θα λειτουργήσει ο Δήμος Χανίων με τη συνεργασία της Ένωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, με σκοπό την μαθησιακή υποστήριξη των αδύναμων μαθητών που αντιμετωπίζουν κοινωνικο – οικονομικά προβλήματα.
Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να παραλαμβάνουν και να καταθέτουν σχετικές αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Γραφείο Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Χανίων (οι αιτήσεις υπάρχουν και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του δήμου: www.chania.gr και στο email: t-pronoia@chania.gr).
Τηλ. επικοινωνίας: 2821341691, 2821341694 , 2821341692
Οι αιτήσεις πρέπει να κατατεθούν μέχρι 10 Ιουλίου 2012 ενώ τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:
1. Αίτηση / Υπεύθυνη Δήλωση .
2.Φωτοτυπία Αστ.Ταυτότητας κηδεμόνα
3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
4. Εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας
ή Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση, με θεώρηση της Εφορίας και αντίγραφο Ε9
5. Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ για κάθε μέλος της οικογένειας που δεν εργάζεται.
6. Γνωμάτευση από δημόσιο φορέα – Νοσοκομείο ή απόκομμα καταβολής επιδομάτων.
7. Έκθεση κοινωνικής έρευνας από Κοινωνική Λειτουργό της Υπηρεσίας
Read more »

Άδεια απόπλου περιμένει η Cretan Lines

Αίτημα για την άδεια απόπλου του πλοίου ΕΛΛΗ Τ. έχει υποβάλει η ναυτιλιακή εταιρεία Cretan Lines στο Υπουργείο Ναυτιλίας και περιμένει την έγκρισή του, προκειμένου να γίνει ο τελευταίος έλεγχος από το νηογνώμονα και το πλοίο να έρθει επιτέλους στο Ρέθυμνο.
Αυτό σημείωσε στην Κρητική Επιθεώρηση ο πρόεδρος της Cretan Lines, Γιάννης Νικολούδης, με τον οποίο επικοινωνήσαμε χθες, με στόχο να απαντηθεί το ερώτημα εκατοντάδων ρεθυμνιωτών που αγωνιούν και καθημερινά ρωτούν για το πότε θα δέσει τελικά το πλοίο στη μαρίνα.
Ο κ. Νικολούδης υποστήριξε ότι το πρόβλημα με την επίσχεση εργασίας που είχαν κάνει οι εργαζόμενοι της προηγούμενης πλοιοκτήτριας έχει ξεπεραστεί, αφού η κινητοποίηση έληξε μετά την πληρωμή των ναυτεργατών.
Συμπλήρωσε, δε, πως όσα ακούγονται για προβλήματα αυτού του είδους ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, ενώ πρόσθεσε πως η εταιρεία περιμένει τις τελικές εγκρίσεις για να μπορέσει το πλοίο να αναχωρήσει από την προβλήτα της Δραπετσώνας. Εκεί, άλλωστε, βρίσκεται περίπου δύο μήνες, αφού πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες εργασίες και οι πρώτοι απαραίτητοι έλεγχοι από τον νηογνώμονα.
Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα, τις οποίες έχουν τραβήξει φίλοι της εταιρείας που βρίσκονται στην Αθήνα και τις έχουν αναρτήσει στο γκρουπ της Cretan Lines στο facebook, ήδη το πλοίο φέρει τα διακριτικά της εταιρείας και περιμένει το τελικό «OK».
Ο κ. Νικολούδης δεν θέλησε να μιλήσει για συγκεκριμένη ημερομηνία άφιξης του πλοίου στο Ρέθυμνο, ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα αυτό να καταστεί δυνατό ακόμα και μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν, στη συνέχεια, το συντομότερο δυνατό, είπε ο ίδιος στην Κ.Ε.
www.goodnet.gr - Αγγελικής Καλλέργη
Read more »

Πτώχευση εταιρείας τσάρτερ που έκανε πτήσεις και προς Κρήτη

Πτώχευση κήρυξε η φινλανδική εταιρεία τσάρτερ Air Finland. Σύμφωνα με το φινλανδικό πρακτορείο STT, οι πτήσεις ακυρώνονται από την Τρίτη το βράδυ.

Με μία σύντομη ανακοίνωσή της, η εταιρία εκφράζει τη λύπη της για τη ζημιά που υφίστανται οι πελάτες της εξ αιτίας της αιφνιδιαστικής απόφασης.

Σύμφωνα με το STT, στο εξωτερικό υπάρχουν περίπου 1000 πελάτες της εταιρίας, η οποία πραγματοποιούσε πτήσεις στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα, την Τουρκία και το Ντουμπάι.

Η Air Finland ιδρύθηκε το 2002 και πραγματοποιούσε πτήσεις κυρίως προς την Κρήτη, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Τουρκία και το Ντουμπάι. Ως αιτίες για την πτώχευση επικαλείται τις υψηλές τιμές των καυσίμων και την υπερπροσφορά στην αγορά.

Πρόβλημα επιστροφής στις πατρίδες τους θα αντιμετωπίσουν δεκάδες τουρίστες καθώς η άμεση κήρυξη πτώχευσης από την Air Finland σημαίνει ότι οι ίδιοι ή σε συνεργασία με τους tour operators θα πρέπει να βρουν μέσο επαναπατρισμού.
Read more »

Η Τουρκία επέστρεψε πολύτιμη γη στους Έλληνες της Πόλης

Το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο που επεστράφη στην ελληνική κοινότητα της Κωνσταντινούπολης, μετά την εφαρμογή των νόμων που εισήγαγε η σημερινή τουρκική κυβέρνηση για την απόδοση των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων, επεστράφη σήμερα στην ελληνορθόδοξη κοινότητα της Πόλης, από τη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων.
Πρόκειται για μια έκταση 98 στρεμμάτων, στην περιοχή του Καντιλί, στην ασιατική πλευρά του βορείου Βοσπόρου, μία από τις ακριβότερες περιοχές της Κωνσταντινούπολης.
Η έκταση, η οποία είχε κατασχεθεί αυθαίρετα με παλαιότερες αποφάσεις, που μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει δυνατόν να ανατραπούν δικαστικώς, πέρασε πλέον στην ιδιοκτησία του ιδρύματος της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Read more »

Διαλύει το ΠΑΣΟΚ για να γλιτώσει τα χρέη

Το χρέος των 137 εκατ. ευρώ στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ αποτελεί θηλιά στο λαιμό του Βενιζέλου και δεν είναι το μόνο φυσικά, αλλά ο Πρόεδρος μάλλον θα ξεκινήσει το συμμάζεμα στο κόμμα από τα οικονομικά του.
Ο Βενιζέλος εάν αναγκαστεί να αλλάξει όνομα στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ θα το κάνει για να απαλλαγεί από το χρέος των 137 εκατ. ευρώ, το οποίος όμως μένει να μάθουμε ποιος τελικά θα το πληρώσει, αλλά και ποιος χρέωσε τα ταμεία. Θα πρέπει να φανεί ιδιαίτερα τολμηρός για να προχωρήσει σ’ αυτού του είδους τις αλλαγές και τις απαλλαγές.
Read more »

AMPER ALERT ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Στα μαχαίρια έχει έρθει το Δ.Σ του Α.Ο. ΧΑΝΙΑ με τον δήμαρχο Χανίων Μανόλη Σκουλάκη. Αφορμή της κόντρας που έχει προκύψει είναι η παρακατω ανακοινωση.Τα συμπερασματα δικα σας.

Ιδιαίτερα θλιβερή εντύπωση πρέπει να προκάλεσαν στους φιλάθλους του Α.Ο.Χανιά  οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στον τοπικό Τύπο της Κυριακής και παρουσιάζουν τον Δήμαρχο Χανίων και πρώην βουλευτή Μανόλη Σκουλάκη να παρακολουθεί τον αγώνα Πλατανιάς-Καλλιθέα, αν κρίνουμε από τα δεκάδες αρνητικά σχόλια και τηλεφωνήματα που δέχθηκαν μέλη της Διοίκησης της ομάδας μας.
Κατά τη δική μας άποψη, όμως, και επειδή επιθυμούμε να είμαστε ακριβοδίκαιοι,  κανένα απολύτως ζήτημα δε δημιουργείται από το γεγονός αυτό και μόνο.Ο πρώην Βουλευτής και νυν Δήμαρχος Χανίων ως άριστος γνώστης και λάτρης του αθλήματος του ποδοσφαίρου από τα νεανικά του χρόνια, είχε κάθε δικαίωμα να παραστεί σε αυτό τον σημαντικό αγώνα του φίλου σωματείου του Πλατανιά. Αντιθέτως, μέγα ζήτημα, για τον ίδιο προσωπικά, αποτελεί το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να βρει ενενήντα λεπτά για να παρευρεθεί έστω και σε έναν αγώνα του Αθλητικού Ομίλου Χανιά, της αντιπροσωπευτικής ομάδας του Δήμου Χανίων, κατά τη διάρκεια μίας ολόκληρης αγωνιστικής σεζόν (ίσως όπως μας λένε κάποιοι φίλαθλοι μας, γιατί εκεί θα βρισκόταν ανάμεσα στους 1200, κατά μέσο όρο, αυθόρμητους,εκδηλωτικούς και απλούς φιλάθλους του ΑΟΧ ως πρώτος μεταξύ ίσων και όχι δίπλα σε "μεγαλομπακάληδες" με πούρα που μάλλον για τους ίδιους λόγους αποφεύγουν να παρακολουθήσουν και ενισχύσουν την ομάδα των Χανιωτών). 
Υπενθυμίζουμε, επίσης, σε όσους έχουν ασθενή μνήμη,ότι  ο νυν Δήμαρχος και πρώην βουλευτής  είχε παρευρεθεί και φωτογραφηθεί με σύσσωμο σχεδόν τον εκλογικό του συνδυασμό στο κλειστό του Κλαδισού, σε αγώνα χανιώτικης ομάδας άλλου αθλήματος, λίγο πρίν τις Δημοτικές εκλογές και συγκεκριμένα στις 18/9/2010, δυστυχώς για πρώτη και τελευταία φορά.Τονίζουμε, δε, ότι Δήμαρχοι όπως αυτοί του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου αποτελούν την εμπροσθοφυλακή των αθλητικών ομάδων των πόλεων τους, εργαζόμενοι αθόρυβα για αυτές και με απτά αποτελέσματα, δίχως φωτογράφους και τηλεοπτικές κάμερες.
Πληροφορούμε, τέλος, τους φιλάθλους του Αθλητικού Ομίλου Χανιά ότι έχουμε αποστείλει έγγραφη πρόσκληση στον Δήμαρχο Χανίων για να παρευρεθεί προσωπικά, αυτή την Παρασκευή στις 20.30 στο Εργατικό κέντρο Χανίων, στη Γενική Συνέλευση του Αθλητικού Ομίλου Χανιά, όπου θα κρίθει εν πολλοίς το μέλλον και η ύπαρξη της ομάδας των Χανιωτών.Αν πάλι ο νυν Δήμαρχος και πρώην Βουλευτής προετοιμάζεται να κατέβει στις επόμενες εκλογές σε άλλον Δήμο από αυτόν των Χανίων, μπορεί να μας ενημερώσει.
 
Τα υπόλοιπα αμέσως μετά τη συνέλευση της Παρασκευής προς ενημέρωση των φιλάθλων του ΑΟΧ. 

www.aoxania.gr
Read more »

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Βερνίκος

«Έκανα λάθος. Δεν βρέθηκε κανείς από τη νομική υπηρεσία να μου το επισημάνει οπότε ζήτησα να παραιτηθώ για να μην δημιουργήσω πρόβλημα στην κυβέρνηση. Επίσης κατέθεσα την παραίτησή μου και για λόγους ευθιξίας» ήταν  τα λόγια του Γ. Βερνίκου λίγη ώρα μετά την αποδοχή της παραίτησής του από τον πρωθυπουργό το απόγευμα της Τρίτης.
Η παραίτηση του εφοπλιστή από τη θέση του υφυπουργού Ναυτιλίας, που προκαλεί νέα δυσμενή δεδομένα για την κυβέρνηση, προκλήθηκε μετά από ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση και τον κ. Βερνίκο να ξεκαθαρίσουν εάν ισχύει ότι ο εφοπλιστής διαθέτει offshore εταιρία, κάτι που είναι ασυμβίβαστο, σύμφωνα με το νόμο, με την ιδιότητα του υπουργού.
Ο κ. Βερνίκος υπέβαλλε την παραίτησή του στον προϊστάμενό του υπουργό Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη και ενημέρωσε και το ΠΑΣΟΚ από το οποίο προτάθηκε για τη θέση του υφυπουργού,ενώ με ανακοίνωσή του ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε δεκτή την παραίτησή του.
Read more »

26 Ιουν 2012

ΙΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΥΠΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ

Την παραίτησή του από τη θέση του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ υπέβαλε ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής την Τρίτη.
Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι θα παραμείνει ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει στα πολιτικά τεκταινόμενα.
Υποβάλλοντας την παραίτησή του, προέβαλλε ως λόγο ότι δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός στη θέση του επικεφαλής της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ, σε μια κοινοβουλευτική ομάδα η οποία εκ των πραγμάτων -με βάση τη στελέχωσή της - δεν μπορεί, κατά την άποψή του, να λειτουργήσει προωθητικά όσον αφορά στα οικονομικά ζητήματα.
Ο 51χρονος υπεύθυνος, ως σήμερα, Οικονομικής πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς μαζί με τον υπεύθυνο προγράμματος κ. Σάκη Παπαθανασίου, μετείχε εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ στην ομάδα εργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ η οποία κατέγραψε τα προγραμματικά σημεία σύγκλισης για την κυβερνητική συμφωνία.
Read more »

Δώστε πίσω 105 εκατομμύρια ευρώ για αγροτικές επιδοτήσεις

Την ανάκτηση 104, 8 εκατ. ευρώ για αγροτικές δαπάνες στην Ελλάδα, που δεν καταβλήθηκαν σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανόνες, η Κομισιόν, στο πλαίσιο της εκκαθάρισης των λογαριασμών που προβαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν, συνολικά θα ανακτηθούν 426 εκατ. ευρώ από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειδικότερα όμως για την Ελλάδα, προβλέπεται η ανάκτηση 11,5 εκατ. ευρώ για διορθώσεις που αφορούν την έλλειψη συστήματος ελέγχου για την παραγωγή και αποθήκευση ζάχαρης και η ανάκτηση 500.000 ευρώ για ανεπαρκείς ελέγχους στον τομέα των φρούτων και λαχανικών.
Παράλληλα, ζητείται η επιστροφή 71,5 εκατ. ευρώ για διορθώσεις σε ελλείψεις που αφορούν τον τομέα της σταφίδας και 21,3 εκατ. ευρώ για παρατυπίες στον τομέα του οίνου.
Agronews.gr
Read more »

24χρονη βούτηξε στη θάλασσα από το πλοίο της γραμμής

Συναγερμό στις λιμενικές σήμανε τις πρώτες πρωινές ώρες όταν έγινε αντιληπτό ότι μία νεαρή γυναίκα, 24 χρόνων, βούτηξε στη θάλασσα 6,7 ναυτικά μίλια νότια της Μήλου από το πλοίο της γραμμής «Κνωσός Παλλάς» που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς Ηράκλειο.
Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας και ενώ το πλοίο έπλεε κοντά στη Μήλο.
Ο καπετάνιος ειδοποίησε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και παραπλέοντα πλοία που κινητοποιήθηκαν άμεσα. Τελικά η ... περιπέτεια της νεαρής, είχε αίσιο τέλος καθώς περισυνελέγη σώα και αβλαβής από ιδιωτικό ιστιοφόρο.
Η ίδια, δήλωσε πως έπεσε από μόνη της στη θάλασσα, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.Για το συμβάν ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Σύρου.
Read more »

755 θέσεις 5μηνης απασχόλησης στα Χανιά

Τουλάχιστον 755 θέσεις 5μηνης απασχόλησης προβλέπονται από ευρωπαϊκό πρόγραμμα που μπαίνει σε εφαρμογή από τη σύμπραξη φορέων για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση στο δήμο Χανίων. Σύμφωνα με το neatv.gr η σύμβαση εργασίας θα είναι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα, με το προσωπικό να εργάζεται σε φορείς των Χανίων.
Οι προσλήψεις θα γίνουν με διαδικασίες ΑΣΕΠ.
Το πρόγραμμα αφορά ανέργους για 125 θέσεις πτυχιούχων ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ οι υπόλοιπες 630 έχουν να κάνουν με υποψηφίους γενικής παιδείας.
Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 7 Ιουλίου.
Η δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».
Read more »

25 Ιουν 2012

Τραγωδία με 31χρονο ψαροντουφεκά στα Χανιά

Την τελευταία του πνοή στη θάλασσα άφησε ένας 31χρονος που είχε πάει, το μεσημέρι της Κυριακής, για υποβρύχιο ψάρεμα μαζί με φίλο του κοντά στο Ποντικονήσι.
Αρκετές,  ώρες αργότερα,  γύρω στις 4 το απόγευμα και αφού ο άνδρας που συνόδευε τον ψαροντουφεκά έχασε κάθε ίχνος του,  ανέφερε στο λιμεναρχείο Κισάμου την εξαφάνιση του νεαρού.

Στο σημείο έσπευσαν περιπολικό όχημα του Λιμενικού και δια θαλάσσης πλωτό περιπολικό αλλά και το ταχύπλοο «ΓΕΩΡΓΙΟΣ» το οποίο και εντόπισε τον αγνοούμενο χωρίς τις αισθήσεις του.
Ο 31χρονος μεταφέρθηκε στο λιμενίσκο Πλατάνου και διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από την τοπική Λιμενική Αρχή.
Read more »

Σώος μετά από πτώση με το αυτοκίνητό σε χαράδρα, νεαρός Χανιώτης

Σε χαράδρα βάθους 50 μέτρων, έπεσε με το αυτοκίνητο του νεαρός άνδρας στα Χανιά που σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία βρισκόταν σε κατάσταση μέθης.
Το ατύχημα συνέβη στις 04.00 τα ξημερώματα στην περιοχή των Κάμπων Κεραμειών. Για τον απεγκλωβισμό του οδηγού από το αυτοκίνητο χρειάστηκε η παρέμβαση της ΕΜΑΚ. Ο νεαρός οδηγός μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματισμένο στο νοσοκομείο με το ΕΚΑΒ.
Read more »

24 Ιουν 2012

Νεκρός απο ανταλλαγή πυρών έπεσε ένας 25χρονος στο Ηράκλειο Κρήτης

Μια απίστευτη τραγωδία εκτιλύχθηκε νωρίτερα στο χωριό του Προφήτη Ηλία. Νεκρός απο ανταλλαγή πυρών έπεσε ένας 25χρονος νεαρός ενώ από τη συμπλοκή έχουν τραυματιστεί άλλοι τρείς με τον ένα να φαίρεται σοβαρότατα τραυματισμένος.
πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ νεαρών είχε σαν αποτέλεσμα να βγουν τα όπλα. Όλα ξεκίνησαν από μία διαφωνία, μεταξύ δύο παρεών. Τα αίματα γρήγορα άναψαν και δεν άργησε να γίνει το κακό.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι του καβγά, ακολούθησε καταιγισμός πυροβολισμών με αποτέλεσμα ο 25χρονος να πέσει νεκρός και τρείς ακόμη να είναι χτυπημένοι.
Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ προκειμένου να παραλάβουν τους τραυματίες και να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες
Read more »

Του είπε "χωρίζουμε", τη μαχαίρωσε 64 φορές

Ένας 43χρονος άρπαξε από την κουζίνα του καταστήματός του ένα μαχαίρι και σκότωσε τη σύντροφό του με 64 μαχαιριές, όταν του ζήτησε να χωρίσουν!
Ένα άγριο έγκλημα πάθους διαδραματίστηκε στην Πάτρα με θύμα μία 37χρονη που έφυγε από τη ζωή ύστερα από τις 64 μαχαιριές που δέχτηκε από τον σύντροφό της.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας: «Συνελήφθη χθες (22-6-2012) το πρωί, στη Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 43 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση 37χρονη αλλοδαπής, υπηκόου Σερβίας, με την οποία συζούσε.
Ειδικότερα, χθες το πρωί, σε ψησταριά στη Πάτρα, την οποία διατηρούσαν από κοινού, ο θύτης και το θύμα, ο 43χρονος πήρε από την κουζίνα του καταστήματος ένα μαχαίρι κοπής κρεάτων, με μήκος λάμας 21 εκατοστών και για προσωπικής - οικογενειακής φύσεως διαφορές, έπληξε την 37χρονη σε όλο της σώμα, εξήντα τέσσερις συνολικά φορές.
Η παθούσα διακομίστηκε άμεσα με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών όπου μετά από χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε κατέληξε.
Ο 43χρονος, οποίος τραυματίστηκε ελαφρά κατά το περιστατικό, εντοπίστηκε από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο τόπο του εγκλήματος και συνεληφθη. Έπειτα μεταφέρθηκε με συνοδεία αστυνομικών στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Read more »

Oι "επώνυμοι" ξεπουλάνε

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Κτηματομεσιτών, περίπου 25.000 εξοχικά αναζητούν αγοραστή. Το κύμα έχει παρασύρει όσους διαθέτουν πολυτελείς βίλες: γνωστοί ηθοποιοί, τραγουδιστές, επιχειρηματίες, ακριβοθώρητοι πλούσιοι που συνήθως δεν φιγουράρουν στα μέσα ενημέρωσης. Άνθρωποι του χρηματιστηρίου, οι οποίοι στη χρυσή εποχή του επένδυσαν σε ακίνητα και τώρα έχουν ξεπέσει
Ιδιοκτήτες εταιριών στα όρια της χρεοκοπίας πουλάνε όσο – όσο τα ακίνητα τους για να αποπληρώσουν δάνεια. Ιδιοκτήτες χλιδάτων σπιτιών με τεράστιο πλέον κόστος συντήρησης, τα οποία εν μέσω κρίσης εγκαταλείπονται. Υπάρχει και μια μικρή μερίδα ξένων οι οποίοι αγόρασαν την προηγούμενη δεκαετία σπίτια ή οικόπεδα και έφτιαξαν πολυτελέστατα σπίτια, και τώρα θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα.

Κηφισιά, Ψυχικό, Βάρκιζα

Δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν κρύβουν ότι το όνειρό μιας ζωής, δηλαδή η κατοχή ενός σπιτιού σε ακριβές γειτονιές όπως η Φιλοθέη, το Ψυχικό, η Κηφισιά, η Εκάλη, η Βουλιαγμένη, το Καβούρι, η Βάρκιζα, έχει γίνει εφιάλτης λόγω των φόρων που χρειάζεται να πληρώσουν ακόμη και για να διατηρήσουν τα παλιά αρχοντικά τους, τα οποία κληρονόμησαν από τους γονείς τους! Όμως στο σφυρί έχουν βγει και ακίνητα, βίλες ή οικόπεδα ακόμα και ιδιωτικά νησιά και στην υπόλοιπη Ελλάδα: Μύκονο, Σαντορίνη, Χαλκιδική, Ρόδο, Αράχοβα, Πήλιο...

Η οικονομική κατάσταση δεν έχει προβληματίσει μόνο τους μη έχοντες, αλλά και αρκετούς πλούσιους με πανάκριβα σπίτια και μαγευτικές βίλες που αποφάσισαν να πουλήσουν μέρος της περιουσίας τους προκειμένου να σώσουν την επένδυσή τους.

Δεν πωλούνται εύκολα, παρότι έπεσαν οι τιμές

Η οικονομική κρίση και οι προβλέψεις για χειρότερες ημέρες επισπεύδουν τις όποιες κινήσεις των ιδιοκτητών. Σύμφωνα με κτηματομεσιτικούς κύκλους, μέσα στο 2010 αυξήθηκε εντυπωσιακά ο αριθμός των σπιτιών που βγήκαν προς πώληση σε περιοχές των βορείων και νοτίων προαστίων της Αθήνας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπάρχουν 3.000 – 3.500 απούλητα εξοχικά στην Πάρο.

Στην κοσμοπολίτικη Μύκονο τα πράγματα είναι καλύτερα, αφού πωλητήριο έχουν βάλει 800 – 1.500 εξοχικά, ενώ και στη Σαντορίνη φτάνουν τα 1.500. στην Κέρκυρα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, καθώς στα χέρια των εργολάβων βρίσκονται 3.000 – 4.000 εξοχικές κατοικίες.

Μαζί σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κω τα απούλητα σπίτια ξεπερνούν τα 2.000. στη Χαλκιδική οι αμιγώς παραθεριστικές κατοικίες που πωλούνται μπορεί να είναι γύρω στις 5.000. στην Κρήτη, η οποία υπέστη μεγάλη καθίζηση την τελευταία πενταετία εξαιτίας της φυγής πολλών Βρετανών και Γερμανών, τα νεόδμητα απούλητα εξοχικά υπολογίζονται σε 4.000 – 5.000.


Πηγές: espresso, enikos.gr
Read more »

Βυθίστηκε τη νύχτα το Επιβατηγό σκάφος "Άρης" στο Καστέλι Χανίων

Δύο ναυτικά μίλια πριν φτάσει στα Φαλάσαρνα βυθίστηκε τη νύχτα το Επιβατηγό σκάφος "Άρης" , το οποίο είχε ξεκινήσει από το Λιμάνι Κισσάμου, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσουν οι δύο επιβαίνοντες

Ειδικότερα αργά το βράδυ ενημερώθηκε ο Λιμενικός Σταθμός Κισσάμου, από τον Κυβερνήτη του «ΑΡΗΣ» ότι το πλοίο παρουσίαζε εισροή υδάτων
Στο σημείο έσπευσε το παραπλέον Α/Κ σκάφος «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» που περισυνέλεξε τους δύο  επιβαίνοντες και τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμένα Φαλασάρνων και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Στην περιοχή θα διεξαχθεί έρευνα για πιθανή πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης θα διεξαχθεί από σκάφος του Λιμενικού ενώ προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Κισσάμου.

Read more »

Έδωσε τα μοτοποδήλατα και μετά δήλωσε την ...κλοπή τους

Εξιχνιάστηκε, προχθές (22/06/2012), από το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου, υπόθεση κλοπής οκτώ (8) δικύκλων μοτοποδηλάτων, ιδιοκτησίας 67χρονου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία του 67χρονου , νόμιμου εκπρόσωπου εταιρίας ενοικιάσεως οχημάτων, με έδρα τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, άγνωστοι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 1/1/2010 έως 23/8/2010, αφαίρεσαν από μη περιφραγμένο χώρο της εταιρίας, τριάντα τέσσερα (34) δίκυκλα μοτοποδήλατα, τα οποία ήταν σταθμευμένα και σε ακινησία λόγω μηχανικών βλαβών, συνολικής χρηματικής αξίας διακοσίων (200) ευρώ, σύμφωνα με δήλωσή του.
Σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου κατέλαβαν 27χρονο αλλοδαπό Υπήκοο Βουλγαρίας να οδηγεί δίκυκλο μοτοποδήλατο. Κληθείς να παραδώσει τα απαραίτητα έγγραφα νόμιμης κυκλοφορίας του ανωτέρω δικύκλου, υπέδειξε φωτοαντίγραφο υπεύθυνης δήλωσης με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του ανωτέρω 67χρονου, σύμφωνα με την οποία παραχωρεί (ο 67χρονος) είκοσι (20) δίκυκλα μοτοποδήλατα, σε εταιρία ενοικιάσεων μοτοποδηλάτων ιδιοκτησίας 62χρονου.
Στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου, προέκυψε ότι το δίκυκλο μοτοποδήλατο το οποίο οδηγούσε ο 27χρονος αλλοδαπός μαζί με άλλα επτά (7) ακόμα, αναφέρονταν στη υπεύθυνη δήλωση με ημερομηνία προγενέστερη της ημερομηνίας της καταγγελίας της κλοπής, που υπέβαλλε ο 67χρονος στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, καταθέτοντας κατά αυτόν τον τρόπο ψευδώς, στην αρμόδια αρχή .
Ο 67χρονος δεν συνελήφθη για το αδίκημα της ψευδορκίας, λόγω παρέλευσης ορίων του αυτοφώρου. Δίκυκλο μοτοποδήλατο κατασχέθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου. Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου.
Read more »

Πρωταθλήτρια στις μεταμοσχεύσεις η Κρήτη

Πρωταθλήτρια σ' ολόκληρη την χώρα όσον αφορά στις μεταμοσχεύσεις είναι η Κρήτη.
Σημείο αναφοράς το ΠΑΓΝΗ όπου μόνο τις τελευταίες 15 ημέρες έχουν γίνει 6 μεταμοσχεύσεις καρδιάς ,οι τρεις με μοσχεύματα από το ΠΑΓΝΗ.
Ο εθνικός οργανισμός μεταμοσχεύσεων κάνει αναφορά για εκπληκτικό έργο που γίνεται στην Κρήτη που εβδομαδιαίως χαρίζει ζωές σε πολλά σημεία της χώρας μας και όχι μόνο.
Μάλιστα με την τελευταία μεταμόσχευση καρδιάς, με μόσχευμα από το ΠΑΓΝΗ, στην Ελλάδα έχουν γινει συνολικά 100 μεταμοσχεύσεις καρδιάς.
Συγκεκριμένα πριν από μία ημέρα ένας Σέρβος που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Ίο και μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ, χάρισε ζωή σε τρεις ανθρώπους, με την καρδιά του να χτυπά στο σώμα 35χρονου στην Αθήνα, μετά από μια μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε με σημείο αναφοράς το ΠΑΓΝΗ.
Ο πρόεδρος του εθνικού οργανισμού μεταμοσχεύσεων κ. Τάσος Χατζής τονίζει την εκπληκτική δουλειά που γίνεται στα νοσοκομεία του νησιού μας, υπογραμμίζοντας ότι η μεγαλόνησος στέλνει το μήνυμα της ελπίδας σε ολόκληρη την χώρα.
neakriti.gr
Read more »

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για παραγωγή βιολογικού κρασιού στο Ηράκλειο

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο: «Παραγωγή Βιολογικού Οίνου & Πρακτικές εφαρμογές των απαιτήσεων του Καν. ΕΕ 203/2012» διοργανώνει ο οργανισμός ΔΗΩ στο Ηράκλειο στις 11 Ιουλίου.
Στο σεμινάριο θα καλυφθούν θεματικά:
- οι νέες προοπτικές της αγοράς, καθώς και
- οι νέες ειδικές απαιτήσεις και προδιαγραφές για την παραγωγή του που καθιστούν αναγκαία την εφαρμογή συγκεκριμένων τεχνικών οινοποίησης για την παραγωγή ενός ποιοτικού και εμπορικά ανταγωνιστικού προϊόντος με τρόπο πρακτικό και εύκολα υλοποιήσιμο.
- Παράλληλα θα καθοριστούν οι νέες απαιτήσεις επισήμανσης καθώς και οι προϋποθέσεις για τη διάθεση οίνων παλαιοτέρων ετών.
Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε επαγγελματίες οινοποιούς ή εν δυνάμει οινοποιούς που θέλουν να προβούν στην ίδρυση ή επέκταση δραστηριότητας παραγωγής βιολογικού οίνου.
- Αιτήσεις Συμμετοχής και Αναλυτικό Πρόγραμμα θα βρείτε τόσο στο site του Οργανισμού ΔΗΩ (www.dionet.gr ) όσο και συνημμένα.
- Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στα 210 82 24 384 (Αθήνα), 2310 523236 (Θεσ/νίκη) & 2810 361116 (Ηράκλειο).
Read more »

23 Ιουν 2012

Ανήλικος στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου με οξεία μέθη

Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου με οξεία μέθη οδηγήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής ένας ανήλικος από την περιοχή του Σπηλίου.
Πρόκειται για ένα αγόρι 17 ετών ο οποίος κατανάλωσε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ σε καφετέρια της περιοχής με αποτέλεσμα να κριθεί άμεση ανάγκη η διακομιδή του στο Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Ευτυχώς το περιστατικό αντιμετωπίστηκε με επιτυχία από τους γιατρούς και ο 17χρονος, αφού συνήλθε επέστρεψε στο σπίτι του.
Το Νοσοκομείο Ρεθύμνου ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές για το συμβάν.
Αστυνομικοί της   του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ρεθύμνου μετέβησαν στην καφετέρια και συνέλαβαν τον 33χρονο ιδιοκτήτη της καφετέριας, με την κατηγορία της έκθεσης  ανηλίκου σε κίνδυνο και σωματική βλάβη από αμέλεια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι η κοινωνία του Ρεθύμνου είχε συγκλονιστεί από το θάνατο της 16χρονος Στέλλας Ακουμιανάκης, ανήμερα του Πάσχα το 2011, εξαιτίας υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ και την ακόλουθη κινητοποίηση φορέων και αρχών για την προστασία των ανηλίκων από το αλκοόλ, τα περιστατικά οξείας μέθης στο Ρέθυμνο εμφανίζουν ανησυχητική συχνότητα.
Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό μέθης ανηλίκου που καταλήγει στο νοσοκομείο και γίνεται γνωστό μέσα σε ένα μήνα.
Read more »

Κυκλώματα τοκογλυφίας πίσω από τις αυτοκτονίες στην Κρήτη

Λεπτομερή έρευνα έχει ξεκινήσει η Εισαγγελία Ηρακλείου, μετά την κατάθεση στοιχείων από πλευράς οικογενειών επιχειρηματιών, ότι κυκλώματα τοκογλυφίας λυμαίνονται την αγορά και έχουν οδηγήσει αρκετούς στην αυτοχειρία.
Η κατακόρυφη αύξηση των αυτοκτονιών σε μία χώρα που μέχρι πριν από δύο χρόνια υπερηφανευόταν για τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοχειρίας σε όλο τον δυτικό κόσμο, έχει οδηγήσει την Εισαγγελία Ηρακλείου σε μία μεγάλη έρευνα για τα κυκλώματα αυτά, ενώ ήδη έχουν κατατεθεί μηνύσεις σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων, που βρίσκονται στο στάδιο της προδικασίας.

Σύμφωνα με την τελευταία πανευρωπαϊκή μελέτη από το κέντρο οικονομικών και κοινωνικών ερευνών της Ιταλίας, στο σύνολο των χωρών της Ε.Ε. την πενταετία 2005-2009, η χώρα μας παρουσίαζε τον χαμηλότερο δείκτη αυτοκτονιών (2,9 αυτόχειρες ανά 100.000 κατοίκους).
Ωστόσο, ήδη από την περίοδο 2007-2009, με την έναρξη δηλαδή της οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα παρουσίαζε τον μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης αυτοκτονιών ενώ το 2010, που η χώρα μας μπήκε στο μνημόνιο, οι αυτοκτονίες υπερδιπλασιάστηκαν, αφού σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας, ο σχετικός δείκτης στην Ελλάδα έφτασε στις 6,5 αυτοκτονίες ανά 100.000 κατοίκους.
Read more »

21 Ιουν 2012

Τραγωδία: Πνίγηκε 16χρονος στα Χανιά

Σε τραγωδία κατέληξε το μπάνιο στη θάλασσα για μια παρέα ανηλίκων στη θαλάσσια περιοχή Καστέλι Κισσάμου στα Χανιά.
Το τραγικό περιστατικό συνέβη στις 3 περίπου το μεσημέρι ενώ στο σημείο έσπευσε περιπολικό όχημα του λιμενικού καθώς και το Τ/Χ «ΕΛΕΝΗ» Ν.Χ. 4010 στο οποίο επέβαινε προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Δύο νεαροί, αδέλφια, ηλικίας 15 και 16 ετών και δύο δεκαπεντάχρονα κορίτσια κινδύνεψαν ενώ κολυμπούσαν.

Τα δύο κορίτσια κατάφεραν και βγήκαν στην ακτή. Τα δύο αγόρια όμως δεν τα κατάφεραν και χρειάστηκε να επέμβουν ένας ειδικός φρουρός, ένας πυροσβέστης και ένας ναυαγοσώστης που ήρθε με σκάφος από παρακείμενη παραλία.

Τελικά  τα δύο αγόρια βγήκαν στην ακτή και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής. Ο δεκαπεντάχρονος συνήλθε, όχι όμως και ο δεκαεξάχρονος αδελφός του ο οποίος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Χανίων, όπου και έχασε τη μάχη για τη ζωή.
Read more »

SAMPAJANA JAZZ Festival από το Δήμο Χανίων στο Φρούριο Φιρκά

«O Δήμος Χανίων, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών του για την διοργάνωση πολιτιστικών γεγονότων που προάγουν το πολιτισμό και τη καλλιτεχνική δημιουργία, συνδιοργανώνει τετραήμερες εκδηλώσεις, από 26 έως 29 Ιουνίου,  με τζαζ μουσική,  στο χώρο του φρουρίου Φιρκά ο οποίος ανοίγει μετά από πολλά χρόνια, με πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων, για να φιλοξενήσει πολιτιστικά γεγονότα».
 Αυτό τόνισε  ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, σε συνέντευξη Τύπου,  σήμερα Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012, στο Δημοτικό Κατάστημα Χανίων, εκφράζοντας παράλληλα τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του προς το Υπουργείο Πολιτισμού και την 28ης Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, για την παραχώρηση του Φρουρίου Φιρκά, προκειμένου να διεξαχθεί το Φεστιβάλ.
 "Το  SAMPAJANA Τζαζ Φεστιβάλ,  όπως εκτιμούμε,  θα προσφέρει για τέσσερις ημέρες, υψηλού επιπέδου μουσική από καταξιωμένους μουσικούς από το χώρο της τζαζ και της έθνικ μουσικής με διεθνή προβολή» τόνισε ακόμη ο κ. Δήμαρχος, αναφέροντας επίσης ότι όποια έσοδα προκύψουν από το φεστιβάλ, θα διατεθούν και για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χανίων.
Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν διεθνούς φήμης μουσικοί και συγκροτήματα και  περιλαμβάνει δύο κατηγορίες εκδηλώσεων:
α) Ομιλίες, διαλέξεις, και θεατρικά δρώμενα τα οποία θα είναι δωρεάν για όλους τους Δημότες και
β) μουσικές συναυλίες   με ώρα έναρξης 19.45 και συγκεκριμένα :
Τρίτη 26 Ιουνίου  -Αlternative jazz day 26 Ιούνιου:  Εύα Γιαννοπούλου trio, Γιώργος Λιμάκης, Ζ. Πινακουλάκης trio, Χάρης Λαμπράκης quartet Human Touch,
Tετάρτη 27 Ιουνίου –funkystatic day 27 Ιουνίου: Amores Perros & special guest, Γιώργος Κρομμύδας organ trio, Silent comedy performer Alex de Paris & acrobat Fred Normal,  Crazy People Music, Γιώργος Κοντραφούρης & Baby Trio  
Πέμπτη 28 Ιουνίου – ethnic day 28 Ιουνίου:  Νεκτάριος Μιτριτσάκης, EleKtroBalkana, Mode Plagal + «χαίνης» Δημήτρης Αποστολάκης, Haig Yazdjian, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Βαγγέλης Κάρπης, Αντώνης Ξυλούρης (Ψαραντώνης

Παρασκευή 29 Ιουνίου (manoush gypsy swing, hot jazz day) 29 Ιουνίου: Diminuita, The Stephane Grappelli project, Λευτέρης Ανδριώτης & Αντώνης Πρίφτης,  Γιάννης Λουκάτος, Swing Shoes & Sugahspank
Read more »

Κινητοποιήσεις γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων

Την απόφαση να προχωρήσουν από την Πέμπτη σε επίσχεση εργασίας, ανακοίνωσαν οι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων, οι γιατροί αντιδρούν στο γεγονός ότι εδώ και μήνες δεν τους έχουν καταβληθεί χρήματα για τις εφημερίες αλλά και για τη μνημονιακή, όπως υποστηρίζουν, πολιτική που οδηγεί σε υποβάθμιση το χώρο της Υγείας.

Παράλληλα, διευκρινίζουν ότι θα εξυπηρετούνται τα επείγοντα περιστατικά, αλλά όχι τα προγραμματισμένα ραντεβού και οι εξετάσεις και ζητούν την κατανόηση των Χανιωτών και τη συμπαράστασή τους ώστε να διεκδικήσουν μαζί ένα καλύτερο σύστημα Υγείας.

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Θα εξετάζονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, μέχρις ότου η διοίκηση και η πολιτεία καταλάβει ότι διεκδικούμε το δικαίωμα να μην υπάρχει απλήρωτη εργασία. Τα επείγοντα περιστατικά και οι νοσηλευόμενοι θα αντιμετωπίζονται, την δε ευθύνη τους αναλαμβάνουν υπεύθυνα οι γιατροί του νοσοκομείου μας.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Χανίων, όπως και κάθε εργαζόμενος, ευτυχώς για μας, ή δυστυχώς για τους κρατούντες, δεν έχουν ακόμα μπορέσει να συνηθίσουν να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται».

Οι γιατροί αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας και καλούν τους βουλευτές και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.
Read more »