29 Φεβ 2012

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΑ ΑΓΟΡΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟΥ

«Βροχή» πέφτουν τα αιτήματα πολιτών για αγορά φθηνών και ποιοτικών προϊόντων, χωρίς μεσάζοντες, στην ιστοσελίδα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας, μετά το επιτυχημένο... πείραμα που έγινε με τις πατάτες.

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία αγοράς ελαιόλαδου απευθείας από τους παραγωγούς, με στόχο να παρακαμφθούν οι μεσάζοντες και να φτάσει το προϊόν στα νοικοκυριά σε πολύ χαμηλές τιμές.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κώστας Τζομίδης, μέλος της ομάδας σε έρευνα που διεξήχθη μέσω της ιστοσελίδας τους, οι πολίτες, σε ποσοστό 54,8% επέλεξαν το ελαιόλαδο ως το προϊόν που θα επιθυμούσαν να διακινηθεί κατά τον ίδιο τρόπο με την πατάτα.

Στη λίστα των προτιμήσεων των πολιτών συγκαταλέγονται, επίσης, τα εξής προϊόντα: αλεύρι (10,7%), μακαρόνια (8,5%), φασόλια (7,9%), ρύζι (7,4%), πατάτες (3,8%) κρεμμύδια (3,1%), φακές (2,3%) και ρεβίθια (1,5%).

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά ειδικότερα τα φασόλια, όπως ανέφερε ο κ. Τζομίδης, η Ομάδα βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με παραγωγό των Πρεσπών και δεν αποκλείεται- εφόσον οι συζητήσεις ευοδωθούν- τα φασόλια να φτάσουν στα χέρια των ενδιαφερόμενων καταναλωτών ως και 50% φθηνότερα.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το προσεχές Σάββατο, οπότε και θα παραδοθούν άλλοι 75 τόνοι πατάτας σε 1100 οικογένειες της Κατερίνης και πολίτες γειτονικών νομών.

Αντίστοιχη δράση οργανώνεται και στη Βέροια, όπου τα μέλη της «Οικολογικής Ομάδας Βέροιας» θα διαθέσουν πατάτες με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή από τον παραγωγό κατευθείαν στον καταναλωτή. Αθήνα, Βόλος, Λάρισα και Θεσσαλονίκη βρίσκονται, επίσης, πολύ κοντά στο να οργανώσουν παρόμοιες δράσεις.
tanea.gr
Read more »

ΚΛΕΙΝΕΙ Η COCA-COLA ΣΕ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Λόγω των χαμηλών πωλήσεων την τελευταία τριετία, η Coca-Cola Τρία Έψιλον αποφάσισε να κλείσει δύο εργοστάσια -σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα από πλευρά κεφαλαιοποίησης και η κίνηση αφορά στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ομίλου που έχει ως κύριο στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους.


Η δραστηριότητα τους θα κατανεμηθεί στις μονάδες του Σχηματαρίου, του Βόλου και του Ηρακλείου Κρήτης και στις εγκαταστάσεις θα λειτουργήσουν κέντρα διανομής και γραφεία.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το σωματείο των εργαζομένων βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις προκειμένου κάποιοι από τους 30 εργαζομένους που θα χάσουν τη δουλειά τους, να απασχοληθούν σε άλλες μονάδες.

Συγχρόνως, ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που προέκυψαν από έρευνα του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, για το διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2011, η οποία κάνει λόγο για μείωση της επενδυτικής δραστηριότητας κατά 5,6%.
zougla.gr
Read more »

28 Φεβ 2012

Ο ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Ισίδωρος Κούβελος προέβη στην παρακάτω δήλωση, διαβάστε: 

Επί 37συναπτά έτη δραστηριοποιούμαι τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ελλάδα στον χώρο της ναυτιλίας με αντικείμενο την πλοιοκτησία , την ναυλομεσιτία και την πρακτόρευση πλοίων. Στον χώρο αυτό δεν έχει θέση η διαστρέβλωση, το ψεύδος και η λασπολογία αλλά απεναντίας επικρατεί η διαφάνεια και η εντιμότητα στις συναλλαγές .

Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα δεν περίμενα ποτέ για μια καθαρά επιχειρηματική μου κίνηση να υπάρξει τέτοια διαστρέβλωση της πραγματικότητας ακόμη και από δημόσιους λειτουργούς.

Συγκεκριμένα :
Τα χρήματα του εμβάσματος είναι προϊόν ναυτιλιακού συναλλάγματος σε δολλάρια Η.Π.Α.και όχι σε ευρώ, δηλωμένα νομίμως στο πόθεν έσχες μου και αποκτηθέντα από την δραστηριότητα μου στην πλοιοκτησία.
Το ποσό αυτό ήταν ένα μέρος μόνο των χρημάτων τα οποία επενδύω σε χρηματιστηριακούς τίτλους σε χρηματιστήρια των Η.Π.Α. σε δολλάρια Η.Π.Α. και είναι βεβαίως δηλωμένο στον πόθεν έσχες μου .
Το ποσό αυτό προέρχεται από ρευστοποίηση μέρους των χρηματιστηριακών μου επενδύσεων και προοριζόταν για νέα επένδυση στο χώρο της ναυτιλίας, μεταφέρθηκε δε με νόμιμες διαδικασίες από τον θεματοφύλακα σε ελληνική τράπεζα και εν συνεχεία στην τράπεζα μου στο Λονδίνο.
Ενδεικτικό της άγνοιας και της σκοπιμότητας είναι ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν περίεργους συνειρμούς σχετικά με την νέα επένδυση που αφορά αγορά ποσοστού επί καινούργιου πλοίου. Σπεύδω να ξεκαθαρίσω ότι τα χρήματα αυτά αποτελούν την απαραίτητη προϋπόθεση-εγγύηση προκειμένου να συνεχιστούν οι από πλευράς μου διαδικασίες για την ολοκλήρωση αυτής της αγοράς.


Συνεπώς, μια καθαρά επιχειρηματική ναυτιλιακή μου πράξη που έγινε με πλήρη διαφάνεια και με όλους τους προβλεπόμενους επιχειρηματικούς κανόνες χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να θιγεί η προσωπική και πολιτική υπόληψη της συζύγου μου .

Ως επιχειρηματίας στην ναυτιλία και πολίτης αυτού του τόπου που δηλώνω τα έσοδα μου μέχρι το τελευταίο δολλάριο ή ευρώ, ως επαγγελματίας που τόσα χρόνια έχω στηρίξει την χώρα μου με όλους τους τρόπους, περιμένω να αποκατασταθεί η αλήθεια και εύχομαι το πολιτικό σύστημα επιτέλους να κάνει το χρέος του δίνοντας στους Έλληνες πληροφορίες ακριβείς και ελεγμένες , αντί να ρίχνει συνεχώς λάσπη στον ανεμιστήρα προκειμένου να καλύψει τα δικά του ατοπήματα.
Read more »

O ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ

Ο Ισίδωρος Κούβελος είναι ο σύζυγος της βουλευτού που έβγαλε το εκατομμύριο στο εξωτερικό.. Η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε λόγο για «απίστευτη φαρσοκωμωδία» σχολιάζοντας τη διαρροή ότι ο σύζυγός της, Ισίδωρος Κούβελος, είναι το πρόσωπο για το οποίο ο πρόεδρος της....

Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Παναγιώτης Νικολούδης, είχε αναφέρει ότι κατέθεσε σε τράπεζα του εξωτερικού, τον Μάρτιο του 2011, ένα εκατομμύριο ευρώ. Η Μπακογιάννη, που, όπως είπε σε δήλωσή της, ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομκού Ελέγχου της Βουλής, Βαγγέλη Αργύρη, χαρακτήρισε την υπόθεση «φιάσκο, που μπορεί να έγινε εσκεμμένα» για να βλάψει την ίδια. Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί επίσημα από το γραφείο Τύπου της Βουλής ότι δεν πρόκειται για πρώην ή εν ενεργεία βουλευτή, αλλά για άνδρα, «συγγενικό πρόσωπο βουλευτή».
Read more »

27 Φεβ 2012

ΕΦΑΓΑΝ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Αλλοι θα πούνε πως η αγανάκτηση του κόσμου είναι τέτοια για την κατάσταση της χώρας μας σήμερα που ακόμη και κάποιες υπερβολικές πράξεις τους δικαιολογούνται εν μέρει από την αγανάκτηση, άλλοι ότι δεν πρέπει να παίρνει τα μπαλάκι της ευθύνης τους πάντες και σε κάθε περίπτωση ότι είναι απαράδεκτες οι φραστικές ή άλλου είδους επιθέσεις σε οποιονδήποτε.
Η είδηση -που μετέδωσε το seleo- του γιουχαΐσματος και της φραστικής επίθεσης σε βουλευτή που έτρωγε στη Θεσσαλονίκη έρχεται να συμπληρωθεί στα πολλά περιστατικά επιθέσεων σε πολιτικά πρόσωπα τον τελευταίο καιρό. Μόνο που αυτήν τη φορά υπήρχε μια καινούργια πτυχή: οι οργισμένοι πολίτες δεν αποδοκίμασαν μόνο και ανάγκασαν σε φυγή τον βουλευτή αλλά… του έφαγαν και το φαγητό!
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άγγελος Τόλκας γευμάτιζε σε κεντρική ταβέρνα στη Θεσσαλονίκη όταν οργισμένοι πολίτες (αντιεξουσιαστές και αναρχικοί σύμφωνα με κάποια τοπικά μέσα) τον εντόπισαν και άρχισαν να τον «στολίζουν» με κοσμητικά επίθετα.
Στη συνέχεια, του ζήτησαν επιτακτικά να φύγει από τον χώρο με τον ίδιο να απαντά πως θα αποχωρήσει όταν τελειώσει το γεύμα του. Με τους αγανακτισμένους να επιμένουν αλλά το ίδιο να κάνει και ο κ. Τόλκας, επιστρατεύτηκε η... μοναδική λύση της κατανάλωσης του φαγητού του! Οι συγκεντρωμένοι πολίτες άρχισαν να πίνουν και να τρώνε από το τραπέζι του με αποτέλεσμα ο βουλευτής να αποχωρήσει φανερά ενοχλημένος.
Read more »

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ Ο ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Άγρια αποδοκιμάστηκε το πρωί της Καθαράς Δευτέρας στην Κρήτη, ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκης, που επέλεξε να απολαύσει παρέα με ξενοδόχους τον καφέ του σε καφετέρεια στην πλατεία του Αγ. Νικολάου, 50 μέτρα από την υπό κατάληψη Αντιπεριφέρεια Λασιθίου. Ο κ. Πλακιωτάκης έγινε αντιληπτός από πολίτες που βρισκόταν στην πλατεία αλλά και εκείνους που συμμετέχουν στην κατάληψη της Αντιπεριφέρειας. Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι έσπευσαν και εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους για τη στάση του βουλευτή που ψήφισε το νέο μνημόνιο. Τον φώναζαν «γλύφτη» και «προδότη». Ο πολιτικός φυγαδεύτηκε με το βουλευτικό του αυτοκίνητο μέσα από τον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου.


ΠΗΓΗ: Αλληλέγγυοι Πολίτες Μιραμπέλλου
Read more »

ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ

Με τηλεφωνήματα σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς, στο Mega και τον Σκάι, δύο άγνωστοι το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας ανέλαβαν την ευθύνη για την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω, για λογάριασμο της οργάνωσης «Αντάρτικο Πόλεων». Οπως τόνισαν η οργάνωση ετοιμάζει και άλλα τέτοια χτυπήματα. Η Αντιτρομοκρατική ερευνά τα τηλεφωνήματα.

Σύμφωνα με έγκυρες αστυνομικές πηγές, ο μηχανισμός ήταν ενεργοποιημένος και ο δείκτης του διακόπτη που επρόκειτο να κλείσει το κύκλωμα για να γίνει η έκρηξη, είχε φτάσει στο τέρμα του. Για άγνωστο όμως λόγο, που ερευνάται από τους ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, δεν έγινε η έκρηξη.
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν μπορούν να ξέρουν για ποια ώρα οι δράστες είχαν προγραμματίσει να γίνει η έκρηξη, αλλά εκτιμούν ότι στόχος ήταν ο σταθμός του Μετρό, όπου ήταν ακινητοποιημένος ο συρμός, μέχρι να έλθει η στιγμή να ξεκινήσει με προορισμό το Αεροδρόμιο.
Read more »

Η Λιστα των νικητών των Oscar 2012


Καλύτερη Ταινία: The Artist
Πρώτος Ανδρικός Ρόλος: Jean Dujardin – The Artist
Πρώτος Γυναικείος Ρόλος: Meryl Streep – The Iron Lady
Δεύτερος Ανδρικός Ρόλος: Christopher Plummer – Beginners
Δεύτερος Γυναικείος Ρόλος: Octavia Spencer – The Help
Καλύτερη Σκηνοθεσία: Michel Hazanavicious – The Artist
Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο: Midnight In Paris
Καλύτερο Διασκευασμένο Σενάριο: The Descendants
Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία: Nader And Simin, A Separation (Ιράν)
Καλύτερη Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Hugo
Καλύτερη Φωτογραφία: Hugo
Καλύτερα Κοστούμια: The Artist
Καλύτερο Ντοκιμαντέρ: Undefeated
Καλύτερο Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους: Saving Face
Καλύτερο Μοντάζ: The Girl With The Dragon Tattoo
Καλύτερο Makeup: The Iron Lady
Καλύτερη Μουσική Επένδυση: The Artist
Καλύτερο Τραγούδι: Man Or Muppet, The Muppets
Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων: Rango
Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους (Animation): The Fantastic Flying Books Of Mr. Morris Lessmore
Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους: The Shore
Καλύτερo Ηχητικό Μοντάζ: Hugo
Καλύτερη Ηχητική Μείξη: Hugo
Καλύτερα Οπτικά Εφέ: Hugo
Read more »

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ


Περισσότερα από 160 στελέχη γερμανικών οικονομικών υπηρεσιών πρoτίθενται να μεταβούν στην Ελλάδα προκειμένου να ενισχύσουν τον ελληνικό φορολογικό μηχανισμό, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Wirtschafts Woche», το οποίο θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα.
Το περιοδικό επικαλείται τον γερμανό υφυπουργό Οικονομικών Χανς Μπέρναρντ Μπέους, ο οποίος εξηγείότι βασικό κριτήριο αποτελεί η γνώση ξένης γλώσσας - κάποιοι από αυτούς μιλούν και ελληνικά -, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείεται η επανενεργοποίηση συνταξιούχων εφοριακών, οι οποίοι διαθέτουν ειδική εμπειρία.

Πολλοί προέρχονται από το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ο υπουργός Οικονομικών του οποίου,Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόγιανς, συγκρίνει τις ανάγκες της Ελλάδας με αυτές της ανατολικής Γερμανίας τη δεκαετία του '90 και υπενθυμίζει ότι ακόμη και οι Ανατολικογερμανοί είχαν επιφυλάξεις τότε προς την Δύση.«Στην Ελλάδα θα είναι ακόμη μεγαλύτερες οι επιφυλάξεις, εξαιτίας εν μέρει και των ακατάλληλων διατυπώσεων που χρησιμοποιούν κάποιοι στην Γερμανία», επισημαίνει.

Το δημοσίευμα επικαλείται ακόμη απόρρητη έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία ο μηχανισμός συλλογής φόρων στην Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και αναφέρεται ενδεικτικά σε μεγάλα ποσοστά ελεύθερων επαγγελματιών όπως γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς που δηλώνουν έσοδα κάτω από το αφορολόγητο όριο, αλλά και σε επιχειρηματίες οι οποίοι δεν καταβάλουν ΦΠΑ.
Read more »

26 Φεβ 2012

ΡΕΘΥΜΝΟ:ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΝΙΑΚΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Πονοκέφαλο για τις τοπικές αστυνομικές αρχές αποτελεί ένας άνδρας, Έλληνας κατά πάσα πιθανότητα, ο οποίος...
επιτίθεται σε νεαρά κορίτσια, στην πόλη του Ρεθύμνου, μεταμεσονύχτιες ώρες είτε ζητώντας τους χρήματα υπό το κράτος απειλών είτε αρπάζοντας βίαια τις τσάντες τους.
Από την περασμένη Άνοιξη, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας έχει καταγράψει τουλάχιστον δέκα περιστατικά ύστερα από καταγγελίες νεαρών κοριτσιών, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι φοιτήτριες, που με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο έχουν περιγράψει στην αστυνομική υπηρεσία τόσο τον τρόπο δράσης όσο και τα χαρακτηριστικά του δράστη.
Παρά τις επίμονες μεθόδους των ανδρών της Ασφαλείας να φτάσουν στα ίχνη του, να παγιδεύσουν τον νεαρό άνδρα και να τον συλλάβουν, μέχρι σήμερα δεν τα έχουν καταφέρει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο περιστατικό καταγγέλθηκε από φοιτήτρια τον περασμένο Μάιο, ενώ τους μήνες που ακολούθησαν και μέχρι τον Οκτώβριο επαναλήφθηκε η δράση του άγνωστου τουλάχιστον άλλες επτά φορές.
Για κάποιο λόγο, πιθανόν αντιλαμβανόμενος ο δράστης ότι έχουν κινητοποιηθεί οι αστυνομικές αρχές και τον αναζητούν, σταματάει για τρεις σχεδόν μήνες τις επιθέσεις του.
Πριν δέκα περίπου μέρες, ο νεαρός άνδρας επανεμφανίζεται. Δύο κοπέλες, μια φοιτήτρια και μια ιδιωτική υπάλληλος καταγγέλλουν στην αστυνομία, με διαφορά λίγων ημερών η μία από την άλλη, ότι έπεσαν θύματα ενός αγνώστου ο οποίος, όπως είπαν, τους επιτέθηκε ξημερώματα, την ώρα που επέστρεφαν στα σπίτια τους από διασκέδαση, σε σκοτεινό σημείο στην περιοχή της Καλλιθέας.
Ο τρόπος δράσης του άνδρα, ίδιος σε όλες τις περιπτώσεις. Η περιοχή που κτυπά ίδια αν εξαιρεθούν τα δυο πρώτα περιστατικά. Οι δυο πρώτες καταγγελίες την περασμένη άνοιξη, ως τόπος δράσης αφορούν την Δυτική είσοδο της πόλης, στον Κουμπέ. Όλα τα υπόλοιπα περιστατικά έχουν σημειωθεί στην περιοχή της Καλλιθέας.
Τα χαρακτηριστικά του νεαρού άνδρα, όπως τα έχουν περιγράψει στους αστυνομικούς οι κοπέλες-θύματά του, συγκλίνουν στο ίδιο πρόσωπο.
Ο δράστης, φέρεται να εντοπίζει έξω από νυχτερινά κλαμπ της παλιάς πόλης, νεαρά κορίτσια την ώρα που αναχωρούν για τα σπίτια τους. Όταν βεβαιωθεί ότι ένα κορίτσι είναι μόνο του, και κατευθύνεται πεζό προς την Καλλιθέα, το ακολουθεί.
Φαίνεται να γνωρίζει καλά την περιοχή και τη στιγμή που κρίνει κατάλληλη, δηλαδή ενώ το θύμα του περνάει από κάποιο σημείο που δεν φωτίζεται, εκείνος επιτίθεται.
Χρησιμοποιεί την ανώτερη μυική δύναμή του, ακινητοποιεί το αδύναμο σωματικά κορίτσι και άλλοτε με την απειλή είτε μαχαιριού είτε άλλου αιχμηρού αντικειμένου απαιτεί να του παραδώσει τα χρήματά του.
Άλλες φορές απλώς ακινητοποιεί το θύμα, του αρπάζει την τσάντα και εξαφανίζεται. Σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται να έχει καταγγελθεί ότι αποπειράθηκε και να ασελγήσει εις βάρος θυμάτων του χωρίς να έχει γίνει εφικτό κάτι τέτοιο, καθώς η αντίσταση και οι φωνές των κοριτσιών που δέχτηκαν την επίθεση ανάγκασαν τον δράστη να τραπεί σε φυγή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είναι ηλικίας 25 έως 30 ετών. Είναι εύσωμος και σχεδόν βέβαιο Ελληνικής υπηκοότητας, πιθανόν και ντόπιος. Όταν επιτίθεται, δεν έχει καλυμμένο το πρόσωπό του, φοράει όμως μπουφάν με κουκούλα την οποία φοράει στο κεφάλι. Όλα τα θύματά του είναι αυτονόητο ότι έχουν τρομοκρατηθεί και σοκαριστεί.
Κάποια κορίτσια, κατάφεραν να συγκρατήσουν λεπτομερή χαρακτηριστικά όχι μόνο για τον σωματότυπο του δράστη αλλά και του προσώπου του τα οποία έχουν δώσει στην Αστυνομία και βάση αυτών γίνεται η αναζήτησή του.
Read more »

Η ΒΟΒΜΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΗΤΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ

Σοκ προκαλεί η διαπίστωση, πως η χθεσινή βόμβα στο Μετρό του Αιγάλεω, ήταν προορισμένη να εκραγεί!

Ο μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στο τελευταίο βαγόνι του συρμού με κατεύθυνση το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ήταν ενεργοποιημένος με το διακόπτη στη θέση ΟΝ!


Ωστόσο, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, η βόμβα δεν εξεράγη, μιας και ευτυχώς δεν λειτούργησε το σύστημα, πιθανότατα από λάθος στη συνδεσμολογία.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, ήταν φτιαγμένος από μπιτόνι βενζίνης μισογεμάτο, συνδεδεμένος με ένα επιτραπέζιο ρολόι, οκτώ μπαταρίες και ένα διακόπτη, τοποθετημένα ΟΛΑ μέσα σε ένα τάπερ και μια νάιλον σακούλα.

Η βόμβα, βρέθηκε από τον μηχανοδηγό του Μετρό, λίγη ώρα προτού το βαγόνι αναχωρήσει για τον προορισμό του και με το Μετρό να είναι γεμάτο από κόσμο που μόλις είχε αποβιβαστεί!

Πρόκειται για μια άκρως ανησυχητική εξέλιξη, καθώς αν η βόμβα εκρήγνυτο, θα επρόκειτο για ένα τυφλό χτύπημα με ανυπολόγιστες συνέπειες, μιας και αυτό θα γινόταν όταν ο συρμός ήταν εν κινήσει, γεμάτος από κόσμο. Χαρακτηριστικό είναι πως νωρίτερα, ΔΕΝ είχε προηγηθεί κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Πλέον, οι Αρχές έχουν τεθεί σε συναγερμό, και ερευνούν τις κάμερες του Μετρό, αλλά και πιθανά αποτυπώματα που να οδηγούν στους υπεύθυνους της παραλίγο βομβιστικής επίθεσης.
Read more »

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


Μυστικό σχέδιο για «κούρεμα» των δανείων που έχουν χτυπήσει «κόκκινο» αλλά και για μείωση των δόσεων και παράταση του χρόνου αποπληρωμής τους, έχει στα σκαριά η ελληνική κυβέρνηση.

Την αρχή, έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με το «κούρεμα» των στεγαστικών δανείων των δημοσίων υπαλλήλων.Τώρα, έπεται και συνέχεια, η οποία αναμένεται να δώσει μεγάλη «ανάσα» σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνεια τους.

Όπως διαβάζουμε στο «Έθνος», στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται το μυστικό σχέδιο που έχει προτείνει στο Υπουργείο Οικονομικών αλλά και στη Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, η μεγάλη αμερικανική εταιρία Bain.

Τι προβλέπει τώρα αυτό το σχέδιο:

Aρχικά, στόχος είναι να «κουρευτούν» τα δάνεια των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε «κόκκινο» συναγερμό. Αυτό σημαίνει πως θα διαγραφεί μέρος των χρεών τους, με κύριο σκοπό να μπορέσουν να ανακάμψουν και να επιστρέψουν στην αγορά δυναμικά. Αυτό υπολογίζεται να γίνει μέσα στο 2012.

Στη συνέχεια, το σχέδιο αναμένεται να προχωρήσει και στην κατανάλωση, με «κούρεμα» τόσο των στεγαστικών όσο και των καταναλωτικών δανείων στα νοικοκυριά.

Περιλαμβάνει μείωση της μηνιαίας δόσης, παράταση του χρόνου αποπληρωμής, περίοδο χάριτος για ορισμένες ομάδες πληθυσμού, αλλά και «κούρεμα» τόσο του κεφαλαίου όσο και των τόκων τους!

Οι νέες ρυθμίσεις αναμένεται να δώσουν πολύ μεγάλη οικονομική ανάσα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, την ώρα που σπάει κάθε ρεκόρ η στάση πληρωμών.

Πλέον, τα «κόκκινα» δάνεια παίρνουν διαστάσεις χιονοστιβάδας, ενώ μόνο για το πρώτο τρίμηνο περίπου του 2012, κοντά στα 40 δις. ευρώ έχουν χτυπήσει «κόκκινο», την ώρα που το 2011 ο αριθμός αυτός ήταν 35 δις, και το 2010 25 δις.

Χαρακτηριστικό είναι πως πάνω από 500.000 νοικοκυριά καθυστερούν 1-3 μήνες να πληρώσουν τη μηνιαία δόση τους, ενώ άλλα 50.000 νοικοκυριά δεν μπορούν καν να την πληρώσουν και έχουν σταματήσει τελείως!
Read more »

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΞΩ

Οι έλεγχοι του υπουργείου οικονομικών έδειξαν οτι περισσότερα απο 40 πολιτικά πρόσωπα βρίσκονται στη λίστα με τα εμβάσματα.
Σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής πρόκειται για καταθέσεις ύψους πάνω απο 100.000 ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού, εν'ω δεν είναι λίγοι εκείνοι που φυγάδευσαν τα χρήματα μέσω του υποκαταστήματος τράπεζας που βρίσκεται μέσα στο κοινοβούλιο.


Η ταυτοποίηση των πολιτικών έγινε απο τις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών οι οποίες προχώρησαν σε διασταυρώσεις των εμβασμάτων που συγκέντρωσαν απο τις τράπεζες με τον ΑΦΜ, τα στοιχεία ταυτότητας και τη διεύθυνση της κατοικίας αποστολέα.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα που επικαλείται αρμόδιο παράγοντα, απο τους ελέγχους εντοπίστηκαν πολιτικοί που απο το 2009 μέρχι και πέρυσι έβγαλαν σε τράπεζες του εξωτερικού ποσά πάνω απο 100.000 ευρώ ο καθένας. Τώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προχωρήσουν σε αντιπαραβολή των εμβασμάτων με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και το πόθεν έσχες, για να ελεγχθεί κατα πόσο τα χρήματα που φυγάδευσαν δικαιολογούνται απο τα δηλωθέντα εισοδήματα και την περιουσιακή τους κατάσταση ή αποτελεί προϊόν φοροδιαφυγής..
Read more »

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΙΝΔΩΝ Η ΣΕΚΑΠ

Σε χέρια Ινδών οδεύει η ΣΕΚΑΠ. Η ιστορική καπνοβιομηχανία της Ξάνθης περνά στον έλεγχο της ινδικής Bommidala Enterprises Ltd, μετά τον διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποίησε ο μεγαλομέτοχος της ελληνικής εταιρείας, η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας. Η πώληση θα ολοκληρωθεί εφόσον βέβαια εγκριθεί από την πλειοψηφία των υπολοίπων μετόχων της ΣΕΚΑΠ, στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαρτίου. Η Συνεταιριστική Ελληνική Καπνοβιομηχανία Α.Ε., όπως είναι η πλήρης ονομασία της, αποτελεί σήμα κατατεθέν της θρακιώτικης πόλης με τη μακρά παράδοση καπνοκαλλιέργειας και υπήρξε μια αμιγώς ελληνική επιχείρηση στα τριάντα επτά χρόνια που μεσολάβησαν από την ίδρυσή της. Ωστόσο, τα οικονομικά προβλήματα οδήγησαν την ΑΤΕ στην απόφαση να εκποιήσει με διεθνή διαγωνισμό το 50,36% των μετοχών της και να αποδεχθεί τελικά την πρόταση της ινδικής καπνοβιομηχανίας.




Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/02/blog-post_8419.html#ixzz1nThZeUXB
Read more »

25 Φεβ 2012

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ 1.500 ΕΤΩΝ

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Ερτογρούλ Γκουνάι, επιβεβαίωσε ότι ανακαλύφθηκε αρχαία Αγία Γραφή, ηλικίας 1.500 ετών.

Είναι γραμμένη στη μητρική γλώσσα του Ιησού Χριστού, στην αραμαϊκή.

Η δερματόδετη Βίβλος κατασχέθηκε από αστυνομικούς στη διάρκεια επιχείρησης εξάρθρωσης κυκλώματος λαθρεμπορίου στο νότο της χώρας και είναι σε σχετικά καλή κατάσταση.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι αυτό το πολύτιμο αυτό κειμήλιο, η αξία του οποίου εκτιμάται στα 17 εκατ. ευρώ, διατηρήθηκε ως τις μέρες μας επειδή είναι φτιαγμένο από ειδικά επεξεργασμένο δέρμα.

Η Αγία Γραφή κηρύχθηκε αμέσως αντικείμενο πολιτιστικής κληρονομιάς και φυλάσσεται στο Εθνογραφικό Μουσείο της πρωτεύουσας Άγκυρας.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το Βατικανό έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τα ΜΜΕ της Τουρκίας μεταδίδουν ότι η Αγία Έδρα έχει ήδη ζητήσει από την κυβέρνηση να στείλει εμπειρογνώμονες προκειμένου να εξετάσουν το κειμήλιο, αν και η πρεσβεία του Βατικανού στην Άγκυρα αρνήθηκε σήμερα ότι έχει υποβληθεί επισήμως σχετικό αίτημα.

Όπως είναι επόμενο, έχουν ξεκινήσει ήδη οι εκτιμήσεις και οι εικασίες.

Ορισμένοι λένε ότι η Βίβλος αυτή ενδέχεται να αποτελεί αντίγραφο του "Ευαγγελίου του Αποστόλου Βαρνάβα".

Άλλωστε τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν την είδηση με τίτλους όπως "Το Ευαγγέλιο του Βαρνάβα προσελκύει το ενδιαφέρον του Βατικανού".

Εάν αυτό ισχύει τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μία εξαιρετική ανακάλυψη καθώς το "Ευαγγέλιο του Βαρνάβα", που θεωρείται πως το έγραψε ο φερώνυμος μαθητής του Ιησού, ο οποίος πιθανότατα ανήκε στον ευρύτερο κύκλο των 70 Αποστόλων, περιγράφει τη ζωή του Ιησού Χριστού και λέγεται πως είναι καταγεγραμμένο σε δύο, μόνο, χειρόγραφα, ένα ιταλικό κι ένα ισπανικό, τα οποία ανάγονται αμφότερα στα τέλη του 16ου αιώνα μ.Χ.

Να σημειωθεί πάντως πως θεωρείται ψευδεπίγραφο από την πλειοψηφία των χριστιανών και μουσουλμάνων ακαδημαϊκών, καθώς πολλές από τις διηγήσεις του έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτά που περιγράφει η εγκεκριμένη από τους Πατέρες της εκκλησίας Καινή Διαθήκη.
Read more »

ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ

 
Φαίνεται, ότι η Λούκα Κατσέλη κι ο Χάρης Καστανίδης οριστικοποίησαν την απόφασή τους να ιδρύσουν νέο κόμμα, με αναφορές αντιμνημονιακές, «κοινωνικές» και..
πατριωτικές.

Η απόφαση ελήφθη σε διαδοχικές συσκέψεις που είχαν τη βδομάδα που τελείωσε, μαζί με περίπου 15 εκ των πρόσφατα διαγραφέντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, επειδή είτε καταψήφισαν το νέο μνημόνιο, είτε απείχαν της ψηφοφορίας.

Η ανακοίνωση αναμένεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να γίνει τις επόμενες μέρες.
Μάλιστα έχει κατ’ αρχήν αποφασιστεί, επειδή εφόσον οι εκλογές πραγματοποιηθούν στις 29 Απρίλη ή στις 6 Μάη (που είναι και η πιθανότερη ημερομηνία) δεν θα προλάβουν αντικειμενικά να κάνουν ιδρυτικό συνέδριο, μέχρι τότε να είναι προσωρινή πρόεδρος η Λούκα Κατσέλη και αρχηγός της Κ.Ο. ο Χ. Καστανίδης.
Διότι αμέσως μόλις συγκροτηθεί το νέο κόμμα και ανακοινωθεί στον Άρειο Πάγο, θα κάνουν και Κ.Ο., αφού μπορούν σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, εφόσον έχουν από 10 βουλευτές και πάνω. Και θα τους έχουν, αφού προσδοκούν να έχουν τουλάχιστον 12.

Στο νέο κόμμα εκτός της Λ. Κατσέλη και του Χ. Καστανίδη θα συμμετέχουν επίσης οι βουλευτές Μίχος, Κασσάρας, Τριανταφυλλόπουλος, Τεκτονίδου, Κυριακοπούλου, Θεοδωρίδης κ.α.

«Παίζει» και το όνομα του βουλευτή Μιχελογιαννάκη,αλλά αυτός βρίσκεται σε συζητήσεις και με τη ΔΗΜΑΡ του Φ. Κουβέλη και δεν έχει ακόμα αποφασίσει τι θα πράξει τελικά.

Επίσης στις συσκέψεις πήρε μέρος και η Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου, η οποία βρίσκεται σε δίλημμα, αν θα προσχωρήσει στο νέο κόμμα ή αν θα απέχει απ’ τις επόμενες εκλογές.

Επίσης η Βάσω Παπανδρέου φαίνεται ότι μάλλον προσανατολίζεται να μη λάβει μέρος στις εκλογές που έρχονται.

Θα συμμετέχουν ακόμα στο υπό ίδρυση κόμμα πολλοί γνωστοί συνδικαλιστές, καθώς και γνωστοί πανεπιστημιακοί και άνθρωποι του πνεύματος.
Read more »

ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Στο σπίτι του έφερνε τους πελάτες στους οποίους προμήθευε την πραμάτεια του ένας 32χρόνος και πιο συγκεκριμένα ηρωίνη  ο οποίος μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών αρχών  πιάστηκε χθες το μεσημέρι.Οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου αξιοποίησαν στο έπακρο τις πληροφορίες που είχαν για το συγκεκριμένο νεαρό και έστησαν ολόκληρη επιχείρηση παρακολουθώντας το σπίτι του.Κατά την παρακολούθησή εμφανίστηκε ένας 30χρονος ο οποίος αγόρασε 0,6 γραμμάρια ηρωίνης και λίγο αργότερα εμφανίστηκε άλλος ένας 30χρονος που και αυτός είχε συναλλαγή με τον 32χρονο έμπορο ναρκωτικών.Κατόπιν τούτου ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 32χρονου δράστη όπου βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και χρηματικό ποσό που προέρχονταν προφανώς από την εμπορία.
Read more »

24 Φεβ 2012

ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΕΛΟΣ

Την απόφασή τους να σταματήσουν από την 1η Μαρτίου την πίστωση σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας. «Τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων αυξάνονται με γεωμετρικό ρυθμό. Οι υποσχέσεις...
περί εξόφλησης των χρεών του Δημοσίου και του ΟΑΕΕ κατά ένα μέρος τον Ιανουάριο, έπεσαν στο κενό.
Φανταζόμαστε ότι ούτε το άλλο μέρος των οφειλών που είχε δρομολογηθεί με τυμπανοκρουσίες για τον Μάρτιο, θα υλοποιηθεί», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και τονίζεται ότι η δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι φαρμακοποιοί, «αποδεικνύεται από τα καθημερινά κατασχετήρια που φθάνουν στους Συλλόγους μας».
«Αδυνατούμε πλέον να χορηγήσουμε με πίστωση οτιδήποτε, αφού οι προμηθευτές μας απαιτούν εξόφληση της μετρητοίς και οι υπεύθυνοι, ζούν στον κόσμο τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά και γνωστοποιείται ότι «οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας μη δυνάμενοι να ανταπεξέλθουν οικονομικά υπό τις παρούσες συνθήκες, με μεγάλη τους λύπη, αισθανόμενοι ότι οι ασφαλισμένοι γνωρίζουν την πραγματικότητα, σταματούν από 1/3/2012 την πίστωση σε όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία». Τέλος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 29/2 στις 17:00 στο ξενοδοχείο Intercontinental.
Read more »

ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΥΒΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ BILD

Αγωγή στη γερμανική εφημερίδα Bild αναμένεται να καταθέσει ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τις ύβρεις που εξαπέλυσε εναντίων του.

Λόγω της αποχής των δικηγόρων, η αγωγή αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενηες ημέρες.

Πρόσφατα η Bild είχε γράψει ότι «ο μεγάλος φόβος για την Ελλάδα είναι τα υψηλά ποσοστά της ριζοσπαστικής Αριστεράς, που είναι σχεδόν συνυφασμένη με την τρομοκρατία».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel που έγραψε ότι σκέφτεται σαν «άξεστος και εκβιαστής». 

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσφατα είχε πει ότι: «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μεταφυσικού χαρακτήρα επιθέσεις λάσπης, που δεν θα μείνουν αναπάντητες (…), θα λογοδοτήσουν όσοι επιτίθενται με αυτό τον τρόπο».

Read more »

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ

Μέσω Διαδικτύου ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματος "Ανεξάρτητοι Έλληνες" ο Πάνος Καμμένος, στις 7 το πρωί της Παρασκευής. "Το δικό μας κίνημα γεννήθηκε. Η Παναγία να είναι βοηθός και προστάτης. Είμαστε Πολλοί. Είμαστε....
Ανεξάρτητοι. Είμαστε Έλληνες". Το σήμα του κόμματος αποτελείται από ένα γαλάζιο γλάρο, τον τίτλο "Ανεξάρτητοι Έλληνες" σε μπλε χρώμα, με υπογραμμισμένη τη λέξη "Ανεξάρτητοι" με κόκκινο χρώμα. Ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι στη συνδιαμόρφωση των αρχών της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματος συμμετείχαν σχεδόν 200.000 πολίτες.
"Κάνω ένα κίνημα πολιτών προκειμένου να αντισταθώ με άλλους έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικής απόχρωσης και προέλευσης και να πούμε όχι στο Μνημόνιο. Ότι αυτό δεν θα περάσει. Να καταστεί άκυρο" είχε δηλώσει. 

Ιδρυτική διακήρυξη

Οι Έλληνες πολίτες που συναντηθήκαμε τα τελευταία δυο χρόνια, αντιμετωπίζοντας την επίθεση της Νέας Τάξης πραγμάτων μέσω μνημονίων, εθνικής ταπείνωσης και βίαιης οικονομικής επίθεσης στην Ελληνική οικογένεια, συμφωνήσαμε να ιδρύσουμε πολιτικό φορέα με το όνομα «Ανεξάρτητοι Έλληνες».
Ο φορέας αυτός:
1. Καθιστά αδιαπραγμάτευτες τις αρχές της Εθνικής Ανεξαρτησίας και περηφάνιας, της λαϊκής κυριαρχίας, της πρόταξης του εθνικού συμφέροντος, της τήρησης του Συντάγματος και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
2. Απαιτεί την κατάργηση του μνημονίου και αρνείται να δεχτεί το επαχθές, παράνομο χρέος που διαμορφώθηκε με τοκογλυφικά επιτόκια.
3. Απορρίπτει την εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας και την κατάργηση του Έθνους-Κράτους.
4. Απαιτεί την κατάργηση κάθε ασυλίας αξιωματούχων, βουλευτών και υπουργών για εγκλήματα που διέπραξαν κατά του Ελληνικού λαού και της Δημόσιας περιουσίας. Απαιτεί την τιμωρία των καταχραστών του Δημοσίου χρήματος και την δήμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.
5. Εγγυάται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας σε σχέση με:
α) Τον καθορισμό των Ελληνικών ΑΟΖ.
β) Την διεκδίκηση των οφειλόμενων από την Γερμανία αποζημιώσεων και των κατοχικών δανείων.
6. Κατοχυρώνει την ισονομία, ισότητα, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη και αξιοκρατία. Προστατεύει την Ελληνική οικογένεια και τον πολίτη από την επίθεση των
αγορών.
Πιστεύουμε στο πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και επιδιώκουμε στην ενίσχυση και επέκταση των θεσμών της, με άμεση συμμετοχή των πολιτών
στη λήψη των αποφάσεων.
Πιστεύουμε στις αξίες και την διαχρονικότητα της Ορθοδοξίας. Αναγνωρίζουμε την προσφορά της στο Έθνος και ταυτόχρονα εγγυόμαστε το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας και του ατομικού αυτοπροσδιορισμού σε κάθε πολίτη.
Πιστεύουμε στην Ενωμένη Ευρώπη της αλληλεγγύης και της συνεργασίας, όπου όλα τα κράτη-μέλη είναι ισότιμα, διατηρώντας την εθνική τους υπόσταση και αξιοπρέπεια και αρνούμαστε τις λογικές και πρακτικές, που την έχουν μετατρέψει σε όχημα συμφερόντων των πιο ισχυρών χωρών και του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος.
Πιστεύουμε στον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και ταυτόχρονα αρνούμαστε την εξάρτηση που οδηγεί στην διεθνή απομόνωση και στερεί από τη χώρα άλλες γεωπολιτικές συμμαχίες.
Πιστεύουμε σε μια ορθολογική ανάπτυξη με κυρίαρχο μοχλό την ελεύθερη αγορά, όπου το παραγόμενο προϊόν κατανέμεται δίκαια. Αγορά που δεν υπονομεύεται και δεν συκοφαντείται από την σημερινή οικονομική τρομοκρατία, των τοκογλύφων και των καιροσκόπων.
Τα παραπάνω προτάθηκαν από 196.400 Ελληνίδες και Έλληνες μέσω του διαδικτύου και αποτελούν τον αρχικό κορμό και την ιδεολογική βάση του κινήματος των πολιτών και θα διαμορφωθούν στη συνέχεια από ανοιχτές διαδικασίες συμμετοχικής δημοκρατίας και διαλόγου.

Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2012 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Read more »

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 16 ΤΟΥ EUROPA LEAGUE



ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»
8/3 ΑΓΩΝΕΣ 15/3
Μέταλιστ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Σπόρτινγκ - Μάντσεστερ Σίτι
Τβέντε - Σάλκε
Σταντάρ - Αννόβερο
Βαλένθια - Αϊντχόφεν
Αλκμααρ- Ουντινέζε
Ατλέτικο - Μπεσίκτας
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπιλμπάο

Read more »

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΟΣ ΓΝΩΣΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΜΕ ΜΟΛΟΤΟΦ

Γιος γνωστού δικηγόρου είναι ο 20χρονος που συνελήφθη χτες το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, γιατί την Τετάρτη στα Προπύλαια λίγο πριν το συλλαλητήριο αρνήθηκε έλεγχο αστυνομικών και τράπηκε σε φυγή.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, τον 20χρονο σταμάτησαν προχθές αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια προληπτικών ελέγχων πριν από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και του ζήτησαν την ταυτότητα.
Ο νεαρός τους την έδωσε αλλά ξαφνικά τράπηκε σε φυγή. Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν και πρόλαβαν να του αρπάξουν το σακίδιο που είχε στον ώμο και το οποίο περιείχε βόμβες μολότοφ.
Read more »

ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Οι τράπεζες ρυθμίζουν τα δάνεια ώστε οι δανειολήπτες να μπορούν να πληρώνουν τις δόσεις. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Βασίλης Ράπανος, αναφέρει ότι οι τράπεζες τον τελευταίο χρόνο προχωρούν σε μαζικές ρυθμίσεις των δανείων. Στόχος είναι να μειωθούν οι δόσεις, ώστε τα νοικοκυριά να μπορούν να είναι συνεπή στην αποπληρωμή τους. Και αυτό γίνεται κυρίως με την επιμήκυνση της διάρκειας στα στεγαστικά, και με τη μεταφορά οφειλών...
(από καταναλωτικά, κάρτες στην ίδια τράπεζα) στο στεγαστικό δάνειο, ώστε η συνολική οφειλή να έχει χαμηλότερο επιτόκιο και μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής. Επίσης οι τράπεζες έχουν δημιουργήσει και ειδικά προγράμματα για ανέργους με ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια και μεγάλη περίοδο χάριτος.
Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ακόμα ότι: «σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και όλα τα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα έχουμε συμφωνήσει ένα σύστημα διευθετήσεων και επαναδιευθετήσεων, ώστε όλα τα δάνεια να είναι ενήμερα, γιατί και οι τράπεζες θέλουν να έχουν τα δάνειά τους ενήμερα και γι' αυτό τα διακανονίζουν, ώστε τα δάνεια να μη θεωρούνται μη εξυπηρετούμενα, να μην έρχονται στο κόκκινο, γιατί αυτό υποβαθμίζει το χαρτοφυλάκιο της ίδιας της τράπεζας. Και η ίδια η τράπεζα έχει συμφέρον να μην υποβαθμίζεται το χαρτοφυλάκιό της».
Ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν διευθετηθεί 750.000 δάνεια, στεγαστικά και καταναλωτικά. «Παρακολουθούμε, σημείωσε, στο υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών κάθε βδομάδα την πορεία των διακανονισμών, ώστε να εξυπηρετούνται στην πράξη οι περισσότεροι απ' αυτούς που έχουν πρόβλημα. Εάν κάποιος έχει πρόβλημα, αυτό, εφόσον το πληροφορούμαστε επεμβαίνουμε ώστε να μην αφήσουμε καμία κατηγορία αρρύθμιστη»
Read more »

ΖΕΥΓΑΡΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ

Ζευγάρι στην ζωή αλλά και στην παρανομία μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό που πιάστηκε από τις αστυνομικές αρχές Ρεθύμνου καθώς είχε στο ενεργητικό του αρκετές διαρρήξεις.Πιο συγκεκριμένα κατά το διάστημα 17 με 21 Φεβρουαρίου διαπιστώθηκε πως δράστες είναι ένας 27χρονος και μια 27χρονη που συνελήφθησαν είχαν στο βιογραφικό τους τρεις κλοπές - διαρρήξεις σε σταθμευμένα Ι.Χ.Ε οχήματα, από τα οποία αφαίρεσαν προσωπικά έγγραφα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, προξενώντας παράλληλα φθορές ύψους 350 ευρώ, και πέντε απόπειρες κλοπών – διαρρήξεων εκ των οποίων οι τρεις σε Ι.Χ.Ε οχήματα και οι δύο σε οικίες, χωρίς να αφαιρέσουν τίποτα πλην όμως, προξένησαν φθορές ύψους 1.000 ευρώ.
Read more »

23 Φεβ 2012

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΟΙ ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ MEGA

Ο Σταύρος Θεοδωράκης βρέθηκε στα χωριά της Κρήτης, άκουσε ριζίτικα και μαντινάδες και συζήτησε με τους δημιουργούς τους.
Στην εκπομπή μεταξύ άλλων συμμετέχουν:
Ο Βασίλης Σταυρακάκης απ' τους μεγαλύτερους τραγουδιστές της Κρήτης, συνεχιστής της παράδοσης του Μουντάκη και του Σκορδαλού.
Ο Γιάννης Χαρούλης, το λαούτο του και το νεανικό του συγκρότημα.
Ο θρυλικός Ψαραντώνης με την λύρα του και τον γιο του Ψαρογιώργο στο λαούτο.
Ο Γιώργος Γραμματικάκης, ο καθηγητής του Σύμπαντος, μιλάει για τον Βενιζέλο και τις μαντινάδες.
Ο Ρος Ντέιλι, ο Ιρλανδός δεξιοτέχνης της λύρας που μιλάει για τον Σαίξπηρ και τις μαντινάδες.
Ο Νίκος Ψιλάκης, δημοσιογράφος μιλάει για τον Καζαντζάκη και τις μαντινάδες.
Ο σπουδαίος μαντιναδολόγος Μήτσος Σταυρακάκης (πολιτικός κρατούμενος για 2,5 χρόνια στις φυλακές της Χούντας).
Ο μαντιναδολόγος Αριστείδης Χαιρέτης που έχει γίνει ξακουστός ως Γυαλάφτης.
Read more »

22 Φεβ 2012

ΜΑΘΑΜΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ......


Μάθαμε ποια είναι τα επαγγέλματα που παρουσιάζουν βελτίωση ακόμα και μέσα στην κρίση αλλά και σε ποια οι προβλέψεις αναμένονται θετικές μέσα στη επόμενη δεκαετία.
Η έρευνα του Πανεπιστημίου Πειραιώς με επικεφαλής τον Καθηγητή κύριο Θεόδωρο Κατσανέβα παρουσιάζει το επαγγελματικό μέλλον της χώρας μας. Οι εμποροπλοίαρχοι και οι μηχανικοί εμπορικού ναυτικού είναι από τα λίγα επαγγέλματα που παρουσιάζουν συνεχείς ανοδικές επαγγελματικές προοπτικές, κατέληξε η έρευνα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι προοπτικές αφορούν μεσομακροπρόθεσμες προβλέψεις για τα επόμενα 5-10 χρόνια. Τα επαγγέλματα που η πορεία τους εμφανίζει μερική βελτίωση κατά την τρέχουσα περίοδο σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, είναι υπογραμμισμένα, ενώ τα επαγγέλματα που εμφανίζουν κάμψη κατά την τρέχουσα περίοδο, εμφανίζονται με πλάγια γράμματα.

Επαγγέλματα με θετικές προοπτικές
Δάσκαλος, Μηχανολόγος-Μηχανικός, Πολιτικός Μηχανικός, Αρχιτέκτονας-Μηχανικός, Τεχνολόγος τροφίμων, Ελεγκτής ποιότητας, Μηχανολόγος ή Τεχνολόγος ενέργειας, Πληροφορικός, Πληροφορικός-Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικός-Οικονομολόγος, Οικονομολόγος διοίκησης ή πωλήσεων (marketing), Στέλεχος τουριστικών επιχειρήσεων, Στέλεχος δημοσίων σχέσεων, Πωλητής, Φοροτεχνικός, Τεχνολόγος-ακτινολογίας ή ιατρικών εργαστηρίων, Κοινωνικός Λειτουργός, Ειδικός για ΑΜΕΑ, Νοσηλευτής, Αισθητικός, Φυσιοθεραπευτής, Ιατρικός επισκέπτης, Γεωπόνος, Τεχνολόγος- Ζωοτεχνικός, Κτηνίατρος, Ιχθυολόγος, Οινολόγος, Εμποροπλοίαρχος, Μηχανικός εμπορικού ναυτικού.

Επαγγέλματα με αρνητικές προοπτικές
Φιλόλογος, Θεολόγος, Ιστορικός, Λαογράφος, Ανθρωπολόγος, Αρχαιολόγος, Γεωγράφος, Γυμναστής, Νηπιαγωγός, Πολιτικός Επιστήμονας, Κοινωνιολόγος, Διεθνολόγος, Γιατρός, Οδοντίατρος, Φαρμακοποιός, Βιολόγος, Χημικός, Ψυχολόγος, Γενετιστής, Διαιτολόγος, Γεωλόγος, Μεταλλειολόγος, Ασφαλιστής, Τραπεζικός υπάλληλος, Δικηγόρος, Δημοσιογράφος, Ηθοποιός, Μουσικός, Σκηνοθέτης, Γραφίστας, Διακοσμητής.
Read more »

ΙΕΡΕΑΣ ΠΗΡΕ ΤΑ ΟΠΛΑ

Λίγες ώρες μετά την απαγωγή της κόρης του από τον αρραβωνιαστικό της ο πατέρας της που είναι και ιερέας του χωριού Βορίζα Ηρακλείου πήρε το όπλο του και πυροβόλησε το σπίτι του απαγωγέα.Πιο συγκεκριμένα ο ιερέας πήγε στο σπίτι του 23χρονου γαμπρού του και έριξε 20 τουλάχιστον πυροβολισμούς στο εξωτερικό και στην πόρτα.Ο ιερέας μετά από αυτή την πράξη εξαφανίστηκε και αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές της περιοχής.
Read more »

Η ΑΠΙΣΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Σε διπλανά κρεβάτια στην εντατική του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται οι δυο «πρωταγωνιστές» του αιματηρού περιστατικού που σημειώθηκε προχθές το πρωί έξω από το γυμναστήριο του Στέλιου Κτιστάκη στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά, όταν ο 36χρονος Σβεν Σέφεν του είχε στήσει «ενέδρα» θανάτου. 

Αφού τον πυροβόλησε από κοντινή απόσταση, πήγε στα γραφεία της ΕΠΣ Ηρακλείου όπου εργάζεται η σύζυγός του και μπροστά της αυτοπυροβολήθηκε.

Η συνέχεια του δράματος, όμως, γράφεται στο νοσοκομείο. Ο Στέλιος Κτιστάκης φέρεται να έχει σταθεροποιηθεί και να έχει επαφή με το περιβάλλον, ενώ σήμερα αναμένεται να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, έκδηλη είναι η ανησυχία για κάποια μόνιμη βλάβη.

Ο 36χρονος Σβεν Σέφεν από την άλλη παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ, ενώ χθες το βράδυ αναμενόταν να φθάσει στο Ηράκλειο ο πατέρας του. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δράστης είχε υποψίες ότι η σύζυγός του είχε ερωτική σχέση με τον 38χρονο.
Read more »

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΤΖΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Μπορεί ο Κάρολος Παπούλιας να μην πήγε στην παρέλαση για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων για να αποφθεχθούν οι εντάσεις αλλά τελικά οι μαθητές είχαν άλλα πλάνα…

Περνώντας μπροστά από την εξέδρα των επισήμωνομάδα μαθητών από το σχολείο της πόλης γύρισε και μούτζωσε τους επισήμους.
Πριν από αυτό ο σημαιοφόρος της παρέλασης φώναξε δυνατά «Είστε μ@λ@κες» εξοργίζοντας τον δήμαρχο της πόλης. Ο Φίλιππας Φίλιος, δήμαρχος Ιωαννίνων δεν αποχώρησε μόνο από την εξέδρα των επισήμων, αλλά και από το χώρο που γινόταν η παρέλαση. Δείτε τις φωτογραφίες που βρήκαμε στο karfitsa.gr.
Read more »

ΡΟΥΜΠΙΝΙ: ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ

Μόνο με υποτίμηση του ευρώ και έμφαση στην ανάπτυξη η Ελλάδα θα μπορέσει να ανακάμψει τόνισε ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, όμως επειδή κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, πρότεινε για άλλη μια φορά την επιστροφή της χώρας στη δραχμή.
 Ο «κ. Καταστροφή», όπως τον έχουν αποκαλέσει για τις
«θανατηφόρες» προβλέψεις του, κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης στην Αθήνα με θέμα «Πρέπει η Ελλάδα να χρεοκοπήσει και να φύγει από το ευρώ;» επισήμανε επίσης ότι τα μέτρα λιτότητας οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση, οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις παίρνουν χρόνο, άρα για την Ελλάδα η λύση που μένει είναι η έξοδος από το ευρώ.
Στην ίδια εκδήλωση, ο καθηγητής πανεπιστημίου του Λονδίνου
Κώστας Λαπαβίτσας τάχθηκε υπέρ της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ τονίζοντας ότι η αποχώρηση από το ευρώ δεν θα είναι χωρίς κραδασμούς, κυρίως στις τράπεζες και το εμπόριο, αλλά με την κατάλληλη προετοιμασία μπορούν να αντιμετωπιστούν.
Αντίθετα, κατά της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ
τάχθηκε ο Βρετανός βουλευτής και υπουργός στην κυβέρνηση Μπλερ, Ντένις ΜακΣέιν.
Χρειάζεται αλλαγή της οικονομικής πολιτικής και όχι του νομίσματος, υποστήριξε ο κ. ΜακΣέιν, τονίζοντας παράλληλα ότι η ευρωπαϊκή ηγεσία σήμερα δεν έχει όραμα.


Επίσης η Μιράντα Ξαφά, πρώην μέλος του ΔΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μίλησε για τις καταστροφικές συνέπειες μιας εξόδου από το ευρώ, κυρίως στην τροφοδοσία της χώρας από το εξωτερικό σε είδη πρώτης ανάγκης και καύσιμα και τόνισε ότι με ή χωρίς ευρώ η ύφεση είναι αναπόφευκτη.
City Press Newsroom
Read more »

21 Φεβ 2012

ΝΕΚΡΗ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Νεκρή εντοπίστηκε γυναίκα κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε διαμέρισμα στην οδό Δημοκρατίας 8 στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης.Τα αίτια της πυρκαγιάς θα τα ερευνηθούν από το αντίστοιχο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Read more »

960 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Tην ίδια στιγμή που πολλά παιδιά, πηγαίνουν …νηστικά στο σχολείο η υπουργός Παιδείας θεωρεί σκόπιμο, να σκορπάει 960 ευρώ για την πρωτοχρονιάτικη πίτα!

Δείτε το…

Read more »

ΝΕΑ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Νέα ένοπλη ληστεία έγινε πριν από λίγο σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Αμμουδάρας στο Ηράκλειο.Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι δράστες ήταν τέσσερις οι οποίοι κρατούσαν καλάσνικοφ και με μια βαριοπούλα έσπασαν την πόρτα ασφαλείας και πριν προλάβει ο ιδιοκτήτης να χτυπήσει τον συναγερμό τον ακινητοποίησαν μαζί με το μικρό παιδί του που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κατάστημα.Στη συνέχεια οι δράστες έβαλαν σε μια τσάντα όσα περισσότερα κοσμήματα μπορούσαν και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου διεξάγει έρευνα για το περιστατικό.

Read more »

Έλληνας βουλευτής έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκατομμύριο ευρώ τον δραματικό Μάιο του 2011



Έλληνας βουλευτής έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκατομμύριο ευρώ τον δραματικό Μάιο του 2011.....
Σε αυτή την βαρύτατη καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής, ο κύριος Νικολούδης δήλωσε: «Θα πρέπει, λοιπόν να σας πω, χωρίς κανένα δισταγμό, ότι από ελέγχους που μπορεί να μην είναι πλήρως εξαντλητικοί, αλλά δεν είναι μόνο δειγματοληπτικοί, ελέγχους που αφορούν ποιοί άνθρωποι, ποιές κοινωνικές τάξεις, έβγαλαν τα χρήματά τους από την αγορά ή τα έβγαλαν και στο εξωτερικό.
Από αυτό πού λέμε και που εννοούμε πολιτικό κόσμο, εγώ διαπίστωσα έναν ή μία που έβγαλε 1.000.000 ευρώ τον περσινό δραματικό Μάη του 2011. Σε ποσοστό στους 300, είναι ένας στα 300. Δεν σημαίνει τίποτα από μόνο του. Δεν είναι αμάρτημα το να βγάλεις χρήματα έξω, δεν είναι παρανομία, με την τυπική έννοια του νόμου, αλλά για μένα είναι ένα δείγμα».
Read more »

ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΕΣ COCA COLA ΚΑΙ SPRITE

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε σήμερα Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, από την ελληνική εταιρεία «Coca - Cola Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως Α.Ε. / Coca - Cola Τρία Έψιλον» σχετικά με τη διακίνηση ανθρακούχων αναψυκτικών, με την εμπορική επωνυμία «Coca - Cola» και «Sprite», τα οποία, από αναφορές παραπόνων καταναλωτών, παρουσίασαν απόκλιση από τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και συγκεκριμένα εμφάνισαν δυσάρεστη οσμή και γεύση.....

Η εμφάνιση της συγκεκριμένης δυσάρεστης οσμής και γεύσης αποδόθηκε από την εταιρεία, σε συνέχεια εργαστηριακών δοκιμών, στην παρουσία των χημικών ουσιών 2,4 διχλωροφαινόλης και 2,6 διχλωροφαινόλης.
Σύμφωνα με την επιχείρηση, τα προϊόντα «Coca - Cola» και «Sprite», τα οποία εμφάνισαν τα ανωτέρω ευρήματα, παράγονται στο εργοστάσιο της επιχείρησης «Coca - Cola Τρία Έψιλον» στο Ηράκλειο Κρήτης και έχουν διακινηθεί στην ελληνική αγορά.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση των συγκεκριμένων παραγομένων προϊόντων, ενώ παράλληλα έχουν δρομολογηθεί σχετικοί έλεγχοι σε όλες τις παραγωγικές μονάδες της εταιρείας «Coca - Cola Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως Α.Ε. / Coca - Cola Τρία Έψιλον».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Read more »

ΠΟΙΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ;


"Εις σάρκαν μιαν" Το Άρμα Πολιτών και η Δημοκρατική Αναγέννηση! Η είδηση είναι της...στιγμής και όπως μαθαίνουμε ο Γιάννης Δημαράς και ο Στέλιος Παπαθεμελής έχουν συμφωνήσει ,σε όλα, για κοινή κάθοδο στις εκλογές. Το μόνο στο οποίο φαίνεται να
μην έχουν καταλήξει ακόμα ,είναι το όνομα του νέου πολιτικού φορέα που θα δημιουργηθεί από την πολιτική τους σύμπραξη...
Read more »

ΣΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι στην πόλη του Ηρακλείου από την απόπειρα δολοφονίας που σημειώθηκε χτες, με δράστη έναν 36χρονο Γερμανό και θύμα έναν 38χρονο γυμναστή.
Ο 36χρονος έστησε «καρτέρι» θανάτου στον γυμναστή τον οποίο «γάζωσε» με ένα πιστόλι των 7,65 mm. Στη συνέχεια ο δράστης, πατέρας τριών παιδιών, πήγε στο χώρο εργασίας της συζύγου του και αφού την φώναξε στην κουζίνα, αυτοπυροβολήθηκε στο δεξί κρόταφο. Η κατάσταση του 38χρονου γυμναστή είναι αρκετά σοβαρή ενώ πληροφορίες φέρουν ως κλινικά νεκρό τον 36χρονο. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα δείχνουν ότι προσωπικοί λόγοι όπλισαν το χέρι του δράστη.
Αυτόπτης μάρτυρας του αιματηρού περιστατικού υπήρξε κοπέλα που εργάζεται στην υποδοχή του γυμναστηρίου, η οποία κάλεσε το ασθενοφόρο. Το θύμα έχει τραύματα από τις σφαίρες στο σβέρκο, τον ώμο και την πλάτη.

Read more »

ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ IMAKO

Από το : enimerosi24.gr
Με την παρουσία εισαγγελέα και ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων έγινε σήμερα κατάσχεση σε ό,τι βρισκόταν νωρίτερα το πρωί στο κτήριο της ΙΜΑΚΟ του Πέτρου Κωστόπουλου στην Μαρίνου Αντύπα στο Νέο Ηράκλειο, μετά από τελεσίδικη δικαστική...
απόφαση για οφειλές σε εταιρείες που συνεργάζονταν με την ΙΜΑΚΟ και εργαζόμενους. Ο εκδότης δεν βρισκόταν μέσα στο κτήριο και όταν οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στο γραφείο του στο δεύτερο όροφο προκειμένου να κατασχέσουν ό,τι υπήρχε μέσα σ αυτό, διαπίστωσαν ότι ήταν άδειο αφού ο εκδότης φαίνεται ότι προνοώντας για την δραματική εξέλιξη των γεγονότων είχε μεταφέρει αλλού τα προσωπικά του είδη. Και ενώ οι 200 και πλέον εργαζόμενοι απαιτούν με κάθε δυνατό τρόπο τα μη καταβληθέντα δεδουλευμένα 4 μηνών αλλά και τα απλήρωτα μπλοκάκια από το 2010, ο ΑΝΤ1 φαίνεται έτοιμος να συνεργαστεί στο μέλλον μαζί με τον Πέτρο Κωστόπουλο παραχωρώντας του στέγη αλλά και συνεργασία με τη "Δάφνη Επικοινωνίες" του Ομίλου, προκειμένου να συνεχίζει να εκδίδει τα έντυπά του "Ok" και "Down Town". Σε αντίθετη περίπτωση, είναι πολύ πιθανόν οι δύο αυτοί τίτλοι να κατασχεθούν από τις τράπεζες και στη συνέχεια να πωληθούν σε κάθε ενδιαφερόμενο μετά από πλειστηριασμό
Read more »

Απίστευτο! Απήγαγε την 15χρονη αρραβωνιαστικιά του!

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου μετά την απαγωγή 15χρονης κοπέλας από τον αρραβωνιαστικό της στο Δημοτικό Διαμέρισμα  Βοριζίων του Δήμου Φαιστού
Σύμφωνα με τη καταγγελία της 32χρονης μητέρας της 15χρονης, η κοπέλα το τελευταίο διάστημα είχε επιστρέψει και διέμενε στο πατρικό της καθώς η σχέση της με τον 23χρονο αρραβωνιαστικό της αντιμετώπιζε προβλήματα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο 23χρονος εισέβαλε χθες το απόγευμα στο σπίτι τους και απήγαγε την ανήλικη.
Η τύχη της 15χρονης και του αρραβωνιαστικού της αγνοείται, ενώ οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε συνεχείς έρευνες για τον εντοπισμό του ζευγαριού.
Read more »

REUTERS ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ 74%

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters η πραγματική ζημιά για τις τράπεζες που έχουν στα συρτάρια τους ελληνικά ομόλογα θα πιάσει το 74%, καθώς έτσι μεταφράζεται η μείωση της αξίας τους στο 53,5%. Την ίδια ώρα ο γενικός διευθυντής του IIF Τ.Νταλάρα, με δηλώσεις του εμφανίζεται βέβαιος για την επιτυχία του κουρέματος. ''Είμαι πεπεισμένος ότι θα υπάρξει ισχυρή συμμετοχή στην εθελοντική συμφωνία για το ελληνικό χρέος, ενώ η συμφωνία είναι δίκαιη για την Ελλάδα''.
http://www.newsit.gr
Read more »

EΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Επεισοδιακός ήταν ο επίσημος εορτασμός για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων καθώς ένταση σημειώθηκε όταν κτηνοτρόφοι του νομού ήρθαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ.
Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν ξεκινήσει η παρέλαση, όταν οι κτηνοτρόφοι μπήκαν στην κεντρική λεωφόρο και  προσπάθησαν να μοιράσουν γάλα στους πολίτες, για να διαμαρτυρηθούν για τα έσοδά τους, που όπως λένε μειώνονται διαρκώς.
Τότε βρέθηκαν αντιμέτωποι με άνδρες των ΜΑΤ που τους απώθησαν και προς στιγμήν απειλήθηκε σύρραξη.

Να σημειώσουμε πως από τον φετινό εορτασμό απουσίαζε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, που έδινε πάντοτε το παρόν, αφού είναι και ο τόπος καταγωγής του.
Read more »

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤ1

«Στο πλαίσιο του νόμου» έγινε, όπως αναφέρει η αστυνομία, η σύλληψη του δημοσιογράφου του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, Χρήστου Μαζανίτη, στη διάρκεια των συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα την περασμένη Κυριακή.

Όπως υπογραμμίζει η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της: «Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από εντολή των Εισαγγελικών Αρχών που επόπτευαν τις αστυνομικές επιχειρήσεις στο Κέντρο της Αθήνας, και εφόσον ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος προσεκλήθη επανειλημμένως από τις αστυνομικές δυνάμεις να επιδείξει, όπως άλλωστε υποχρεούται, την αστυνομική και δημοσιογραφική του ταυτότητα. Οι αστυνομικές ενέργειες έγιναν στο πλαίσιο του νόμου».

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, με την οποία η Ένωση εξέφραζε την έντονη διαμαρτυρία της για το περιστατικό. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ «διαμαρτύρεται έντονα για τον απρόκλητο προπηλακισμό και τη σύλληψη του συναδέλφου Χρήστου Μαζανίτη κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού του λειτουργήματος».

Στην ανακοίνωση περιγράφεται το γεγονός: «Χθες, Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου, ενώ ο συνάδελφος κάλυπτε μαζί με το συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού « ΑΝΤΕΝΝΑ » τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, ομάδα αστυνομικών των ΜΑΤ, αφού προσπάθησε να παρεμποδίσει τον συνάδελφο, του επιτέθηκαν φραστικά και τελικά τον συνέλαβαν και τον παρέπεμψαν στο αυτόφωρο. Ο συνάδελφος αφέθη ελεύθερος το πρωί, ύστερα από πολύωρη ταλαιπωρία αφού, όμως, ορίστηκε τακτική δικάσιμος!»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών συμπλήρωσε ακόμη πως «οι προπηλακισμοί, οι προκλήσεις και η ωμή αστυνομική βία δεν θα κάμψουν τους δημοσιογράφους, οι οποίοι είναι ταγμένοι να υπηρετούν την αλήθεια και τη Δημοκρατία». Επίσης, όπως αναφέρεται, ζητεί εξηγήσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή και απαιτεί να ανακληθεί η όποια δίωξη επινοήθηκε προσχηματικά κατά του συναδέλφου.
Read more »

ΠΗΓΑΙΝΕ ΒΟΛΤΑ ΜΙΑ ΓΛΑΣΤΡΑ ΜΕ ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΟ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Μετά το κουτί με τους κουραμπιέδες που περιείχε κρυμμένη ινδική κάνναβη έρχεται άλλο ένα περιστατικό να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα τον τελευταίο καιρό.Ένας 35χρονος συνελήφθη από τους άνδρες του ΤΑΕ Ηρακλείου να οδηγεί ενοικιαστικό αυτοκίνητο έχοντας μέσα σε αυτό μια γλάστρα με ένα δενδρύλλιο ινδικής κάνναβης ύψους 40εκ.
Read more »

ΕΚΛΕΒΕ ΡΕΥΜΑ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΕΤΡΗΤΗ

Ένας 53χρονος με αρκετές γνώσεις ηλεκτρολόγου είχε εξασφαλίσει δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για το καφενείο που διατηρούσε.Ο 53χρονος Ηρακλειώτης είχε συνδέσει με τον πίνακα ηλεκτρικής εγκατάστασης καλώδια παρακάμπτοντας έτσι τον μετρητή της ΔΕΗ.Υπολογίζεται ότι ο 53χρονος έκλεβε το ρεύμα για ενάμιση χρόνο προκαλώντας ζημιά στην ΔΕΗ της τάξεως των 2.500 ευρώ.

Read more »

ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Δεν έχουν τελειωμό τα καθημερινά κρούσματα ληστειών στην Κρήτη.Πιο.συγκεκριμένα σήμερα τα ξημερώματα άγνωστοι σήκωσαν περίπου 500 ευρώ από την επιχείρηση πάρκινγκ που υπάρχει στο λιμάνι Ρεθύμνου.Οι δράστες είχαν σπάσει την πόρτα του εκδοτήριου εισιτηρίων και μέσα από το ταμείο πήραν τα χρήματα.Ο ιδιόκτητης του πάρκινγκ ειδοποίησε της Λιμενικές και Αστυνομικές Αρχές οι οποίες έχουν αναλάβει και την έρευνα του περιστατικού.
Read more »

20 Φεβ 2012

ΕΡΙΞΑΝ ΑΒΓΑ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΤΣΙΜΑ

Με το σύνθημα «Το πάθος για χρήμα σε κάνει Παύλο Τσίμα» και αβγά υποδέχτηκαν το γνωστό δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα στη Λιβαδειά.
Ομάδα 20 ατόμων με πανό τον περίμενε έξω απο βιβλιοπωλείο της πόλης όπου ο δημοσιογράφος επρόκειτο να παρουσιάσει το βιβλίο του «Το ημερολόγιο της κρίσης».Μάλιστα ένα απο τα αβγά τον πέτυχε στο πρόσωπο.
Read more »

ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ DNA

Αισιόδοξοι ότι «ακουμπάνε» τους θρασύτατους ληστές, που το πρωί της Παρασκευής «μπούκαραν» στο παλιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, είναι οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση. Η ενδελεχής εξερευνητική διαδικασία αλλά και η λήψη εργαστηριακών στοιχείων από τον χώρο μέσα και έξω από το μουσείο φαίνεται πως έχουν φέρει αποτέλεσμα. Σύμφωνα με το Έθνος, ένα -τουλάχιστον- δείγμα DNA είναι αξιοποιήσιμο και οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα μπορέσει να τους προσανατολίσει σε σχέση με τους δράστες.

Ακόμη ένα υλικό που αναμένεται να δώσει απαντήσεις είναι το βίντεο από τις κάμερες μέσα και έξω από το κτίριο του μουσείου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στις εικόνες απεικονίζονται δύο άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και με στρατιωτικά ρούχα παραλλαγής.
Read more »

ΕΞΙ ΝΑΥΑΓΙΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Στοιχεία που μας δίνουν σημαντικές πληροφορίες - τόσο για τον ελληνικό πολιτισμό όσο και για το εμπόριο που αναπτύσσονταν στη λεκάνη της Μεσογείου πριν από περίπου 2000 χρόνια - ήρθαν στο φως μαζί με τα ευρήματα από τα έξι ναυάγια, που εντοπίστηκαν στον κόλπο του Ηρακλείου Κρήτης, κοντά στη νησίδα Δίας.
Δύο από τα ναυάγια αποδίδονται στους Ρωμαϊκούς χρόνους. Από τις έρευνες που πραγματοποίησαν οι αρχαιολόγοι σε αυτά, ανασύρθηκαν στην επιφάνεια Κρητικοί αμφορείς του 1ου και του 2ου αιώνα μ.Χ., καθώς και Ύστερορωμαϊκοί.
Σε άλλα δύο ναυάγια εντοπίστηκαν Βυζαντινοί αμφορείς, αλλά και Ροδιακοί αμφορείς (1ος και 2ος αιώνας μ.Χ.). Στο βυθό βρέθηκαν επίσης «θησαυροί» από ναυάγια νεότερων χρόνων, οι οποίοι προστατεύονται από τον αρχαιολογικό νόμο ως πολιτιστικά αγαθά. Στο σύνολο των ευρημάτων περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, χρηστικά και επιτραπέζια αγγεία, λίθινες και μολύβδινες άγκυρες και αλιευτικά βάρη.
Read more »

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ

Οι περισσότεροι από εμάς το έχουμε λάβει σε κάποιο email ή το έχουμε δει σε κάποια κοινοποίηση στo Facebook.
Όλο και περισσότεροι χρήστες το μοιράζονται προωθόντας τα ελληνικά προϊόντα, την ελληνική παραγωγή, στην πιο κρίσιμη στιγμή της νεότερης ιστορίας της χώρας.

Όπως τονίζει το post ο καθένας από εμάς, αν αλλάξει ελάχιστα τις καταναλωτικές του συνήθειες μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την οικονομία μας...

Αναλυτικά η δημοσίευση αναφέρει:

‎"Αν κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2012 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ στη θέση ξένων προϊόντων που αγόρασε πέρυσι, τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομία το αστρονομικό ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ολόκληρο το περιβόητο ΕΣΠΑ που υποτίθεται ότι θα αναζωογονούσε τη χώρα, είναι 18 δισεκατομμύρια για τέσσερα χρόνια.

Στροφή στο ελληνικό τρόφιμο, στο ελληνικό ......ποτό, στροφή στον Έλληνα παραγωγό. Και σιγά-σιγά, στροφή στο ελληνικό ρούχο και το ελληνικό παπούτσι.

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΧΟΥΝ BARCODE ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ 520 η 521

!!! Κοινοποιηστε το!!!"

Για τα προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα, (αλλά και τα εισαγόμενα που υφίστανται κάποια επεξεργασία, τυποποιούνται ή συσκευάζονται στην Ελλάδα, και έχουν ελληνική προστιθέμενη αξία), τα πρώτα τρία νούμερα στον γραμμικό κώδικα είναι 520 ή 521

Για παράδειγμα:

Αν και το θέμα της παραχώρησης αυτού του κωδικού είναι πολύ περίπλοκο και δεν εξασφαλίζει απόλυτα την ελληνικότητα ενός προϊόντος, το 520 ή 521 είναι το μόνο μέσο αναγνώρισης που διαθέτουμε.

Εάν δεν υπάρχει ο κωδικός 520 ή 521, το προϊόν, σχεδόν πάντα, δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα/ Πιο συγκεκριμένα, εάν το προϊόν δεν έχει τους κωδικούς 520 ή 521 σε ποσοστό πιθανότητας 98% δεν είναι ελληνικό. Αν τους έχει, σε ποσοστό πιθανότητας 95%, είναι ελληνικό''
Read more »