5 Σεπ 2012

Δημιουργία Κέντρου πολλαπλών Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων στο ενετικό λιμάνι των Χανίων

Με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για την ανάπλαση του χώρου του παλιού Τελωνείου στο ενετικό λιμάνι των Χανίων για τη δημιουργία Κέντρου πολλαπλών Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων.
Οι εργασίες που ξεκίνησαν με την εγκατάσταση του εργολάβου τον περασμένο Μάη βρίσκονται σε σημαντικό σημείο.  Αυτές τις ημέρες αφαιρέθηκαν τα παλιά παράθυρα, ενώ παράλληλα σημάνθηκε ο χώρος γύρω από το κτήριο προκειμένου να αποφευχθεί το παρκάρισμα αυτοκινήτων σε συγκεκριμένα σημεία. Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι εργασίες εντός του κτηρίου.
Οι εργασίες αναμένεται να κρατήσουν τουλάχιστον δύο χρόνια και μετά την ολοκλήρωσή τους θα έχει κατασκευαστεί ένα μικρό θέατρο χωρητικότητας 400 θέσεων, αλλά και άλλες υποδομές για τη φιλοξενία εκθέσεων, θεατρικών - χορευτικών παραστάσεων.
Σημειώνεται ότι η ανακατασκευή του παλαιού Τελωνείου είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 - 2013 της Περιφέρειας Κρήτης, με συνολικό προϋπολογισμό μελέτης 7.600.000 ευρώ και συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: