13 Σεπ 2012

Ξεκίνησε στα Χανιά το διεθνές συνέδριο για τη διαχείριση βιομηχανικών και επικίνδυνων αποβλήτων

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, ξεκίνησε χθες στα Χανιά, το 3ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για θέματα «Διαχείρισης Βιομηχανικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων», που συνδιοργανώνουν το Πολυτεχνείο Κρήτης (Εργαστήριο Διαχείρισης Τοξικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος), το Πανεπιστήμιο της Πάντοβα, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang της Σιγκαπούρης και η Διεθνής Ομάδα Εργασίας Αποβλήτων (IWWG).
Στον χαιρετισμό του στην έναρξη του συνεδρίου ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Καλογερής αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος – Χωροταξίας – παρουσίασε συνοπτικά την πολιτική, το σχεδιασμό  αλλά και τα έργα της Περιφέρειας Κρήτης στον τομέα της διαχείρισης του περιβάλλοντος.
Όπως τόνισε «η ορθολογική διαχείριση του περιβάλλοντος στην Κρήτη είναι η υπ αριθμόν πρώτη προτεραιότητα για την αιρετή Περιφέρεια δεδομένου ότι στηρίζει ένα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο όλο το πλέγμα της παραγωγικής διαδικασίας στο νησί μας».
Ο  κ. Καλογερής εξήρε μάλιστα την συμβολή των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Κρήτης, και ιδιαίτερα του Πολυτεχνείου Κρήτης, για τη συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση των παραπάνω θεμάτων , τονίζοντας ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και μελλοντικά προς όφελος της κοινωνίας και του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος που διαθέτει η Κρήτη.
            Το συνέδριο διοργανώνεται ανά δύο έτη και επικεντρώνεται στο φλέγον και πάντα επίκαιρο θέμα της διαχείρισης των βιομηχανικών και επικίνδυνων αποβλήτων. Απώτερος σκοπός του συνεδρίου είναι η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης παγκοσμίως, αλλά και η απόκτηση εμπειρίας  και γνώσεων από ανεπτυγμένες χώρες του εξωτερικού, οι οποίες πρωτοστατούν στο συγκεκριμένο τομέα.
Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Συνεδρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.hwm.-conferences.tuc.gr  όπου είναι αναρτημένο και το πρόγραμμα. Οι εργασίες του συνεδρίου, που ολοκληρώνονται αύριο Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιούνται στο συνεδριακό χώρο του «Minoan Palace Resort& Spa», στον Πλατανιά Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: