31 Αυγ 2012

Τους εργαζόμενους του δήμου Μαλεβιζίου ενημέρωσε ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης για τα αποτελέσματα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ

Τους εργαζόμενους του δήμου Μαλεβιζίου ενημέρωσε ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, σχετικά με τα αποτελέσματα του συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
Ο δήμαρχος τους μετέφερε το πολύ άσχημο κλίμα που επικρατεί σε όλη την Ελλάδα και τις σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης εξαιτίας των διαδοχικών περικοπών των πόρων της αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης και την αποφασιστικότητα των δημάρχων να διεκδικήσουν τους πόρους που τους αναλογούν. Όπως εξήγησε ο Κ. Μαμουλάκης, δεν υπάρχει άλλη επιλογή, αφού η κεντρική διοίκηση ολοένα και παραχωρεί αρμοδιότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς όμως να διαθέτει και τους απαραίτητους πόρους που απαιτούνται για να μπορεί η Τ.Α. να ανταπεξέλθει στις ολοένα αυξανόμενες υποχρεώσεις της. Τους ζήτησε παράλληλα να συνεχίσουν να υπερβάλλουν εαυτούς έτσι ώστε να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο οι δημότες και να παράγεται έργο, ενώ δεσμεύτηκε ότι ως δημοτική αρχή, θα βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό τους και στο πλευρό των δημοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: