31 Μαΐ 2012

ΣΕΙΣΜΟΖΑΛΗ ΧΟΡΕΥΕΙ Η ΚΡΗΤΗ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ

Στο χορό ... των ρίχτερ εξακολουθεί να χορεύει η ανατολική Κρήτη, καθώς τις τελευταίες ημέρες, συχνές σεισμικές δονήσεις αναστατώνουν το Λασίθι. Αν και οι σεισμικές δονήσεις είναι μικρής έντασης, είναι ικανές να προκαλέσουν ανησυχία στον κόσμο, που κάθε λίγο ... νιώθει τη γη να τρέμει κάτω από τα πόδια του.
Για άλλη μια φορά σεισμός εντάσεως 3,3 ρίχτερ έγινε αισθητός στην ανατολική Κρήτη στις 08.13 σήμερα το πρωί. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 26 χλμ. ανατολικά της Καρπάθου, ωστόσο έγινε αισθητός στο Λασίθι, καθώς σημειώθηκε στη γραμμική ευθεία του υποθαλάσσιου ρήγματος που περνάει από το Καβούσι, την Παχιά Άμμο και την Ιεράπετρα.
Όπως γράφει το cretalive.gr εν τω μεταξύ σεισμική δόνηση εντάσεως 3,6 ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας βόρεια της Ιεράπετρας, ενώ είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες επιφανειακές σεισμικές δονήσεις. Σημειώνεται πάντως ότι οι δονήσεις δεν ξεπέρασαν σε μέγεθος τα 2,9 Ρίχτερ, ωστόσο προκάλεσαν αναστάτωση γιατί το επίκεντρο, που εντοπίζεται στην θαλάσσια περιοχή βόρεια του Αγίου Νικολάου, ήταν σε ιδιαίτερα μικρό εστιακό βάθος, μόλις στα 2 χλμ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, η πρώτη σεισμική δόνηση που καταγράφηκε στις 21.16 ήταν 2,9 μονάδων της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ στις 21.25 σημειώθηκε η δεύτερη μεγέθους 2,5 Ρίχτερ. Ωστόσο, οι κάτοικοι αναφέρουν πως έχουν γίνει αισθητές παραπάνω σεισμικές δονήσεις από τις δύο που έχουν καταγραφεί. Ειδικότερα, κάνουν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: